Gå til innhold

Hermetiske kikerter. Skal de skylles i vann før bruk? Er væsken som de ligger hermetisert i spiselig?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

AnonymBruker

Hvordan gjør du det?

Takk for svar! :)

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

AnonymBruker

Væsken er spiselig, og den kan brukes il mye rart.  Den er visst fin som eggerstatning for veganere/eggallergikere, og kan piskes til marengs. Man kan lage pavlova og nougat basert på vannet kikertene ligger i. Søk på aquafaba, så får du mange treff.

Anonymkode: f1cc5...2fb

  • Liker 3
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Spiste en halv boks nettopp, kokte opp med vannet, drysse på med paprika og hvitløkspulver! Namnam :)

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Væsken er spiselig, og den kan brukes il mye rart.  Den er visst fin som eggerstatning for veganere/eggallergikere, og kan piskes til marengs. Man kan lage pavlova og nougat basert på vannet kikertene ligger i. Søk på aquafaba, så får du mange treff.

Anonymkode: f1cc5...2fb

Det du tenker på er nok vannet fra fababønner, også kalt hestebønner på norsk. Dette er ikke det samme som kikerter. Jeg skyller forøvrig alltid kikertene godt selv, mener å ha lest noe om at laken de ligger i ikke bør spises. 

Anonymkode: ec473...2cf

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Badebuksa

Væsken er lut, skal ikke inntas! Skyll kikertene i varmt vann i tre kvarter før du bruker dem :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Et øyeblikk siden, Badebuksa skrev:

Væsken er lut, skal ikke inntas! Skyll kikertene i varmt vann i tre kvarter før du bruker dem :)

I tre kvarter? Hvordan skyller jeg de i tre kvarter i varmt vann? Mener du rennende vann eller at de ligger i vann i tre kvarter?

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det du tenker på er nok vannet fra fababønner, også kalt hestebønner på norsk. Dette er ikke det samme som kikerter. Jeg skyller forøvrig alltid kikertene godt selv, mener å ha lest noe om at laken de ligger i ikke bør spises. 

Anonymkode: ec473...2cf

Jeg tenker på kikerter, ikke fababønner.

Anonymkode: f1cc5...2fb

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Det du tenker på er nok vannet fra fababønner, også kalt hestebønner på norsk. Dette er ikke det samme som kikerter. Jeg skyller forøvrig alltid kikertene godt selv, mener å ha lest noe om at laken de ligger i ikke bør spises. 

Anonymkode: ec473...2cf

Takk for svar! Hvor lenge skyller du de, og hvordan?

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Badebuksa
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

I tre kvarter? Hvordan skyller jeg de i tre kvarter i varmt vann? Mener du rennende vann eller at de ligger i vann i tre kvarter?

Anonymkode: 730fe...48a

Unnskyld, jeg bare tulla. Hvis væsken var giftig, hadde de ikke hatt lov til å selge det.

Skyll dem i kaldt vann i dørslag i 10 sekunder så er de klare.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
2 minutter siden, AnonymBruker skrev:

http://aquafaba.com/

Egen nettside har den også :)

og her er oppskrifter

https://www.vegansociety.com/whats-new/blog/13-amazing-things-you-can-do-aquafaba

Anonymkode: f1cc5...2fb

Tusen takk for svar og linker! :)

 

 

1 minutt siden, Badebuksa skrev:

Unnskyld, jeg bare tulla. Hvis væsken var giftig, hadde de ikke hatt lov til å selge det.

Skyll dem i kaldt vann i dørslag i 10 sekunder så er de klare.

Alt i orden! Tusen takk for svar og gode råd! :)

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

OK, jeg bøyer meg i støvet :fnise: Da lærte jeg noe nytt i dag også :) 

Anonymkode: ec473...2cf

Jeg lærte nettopp om aquafaba selv, og har kjøpt kikerter for å prøve :)

Anonymkode: f1cc5...2fb

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

AnonymBruker
16 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Væsken er spiselig, og den kan brukes il mye rart.  Den er visst fin som eggerstatning for veganere/eggallergikere, og kan piskes til marengs. Man kan lage pavlova og nougat basert på vannet kikertene ligger i. Søk på aquafaba, så får du mange treff.

Anonymkode: f1cc5...2fb

 

14 minutter siden, tomat123 skrev:

Spiste en halv boks nettopp, kokte opp med vannet, drysse på med paprika og hvitløkspulver! Namnam :)

Takk for svar og fin inspirasjon, AB 2fb og tomat123! :)

Anonymkode: 730fe...48a

  • Liker 2
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker

Det står på boksen at de bør skylles i kaldt vann. Selv skyller jeg de alltid til det slutter å "skumme" og så preller jeg av det ytre "skinnet ":)

Anonymkode: 374e6...901

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Det står på boksen at de bør skylles i kaldt vann. Selv skyller jeg de alltid til det slutter å "skumme" og så preller jeg av det ytre "skinnet ":)

Anonymkode: 374e6...901

Tusen takk for råd! :)

Har hver enkelt kikert "skinn" utenpå seg?

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse
AnonymBruker
1 minutt siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk for råd! :)

Har hver enkelt kikert "skinn" utenpå seg?

Anonymkode: 730fe...48a

Ja. Om det er nødvenig vet jeg ikke,men de løsner en del når de skylles og synes det er litt ekket å spise.

Anonymkode: 374e6...901

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Ja. Om det er nødvenig vet jeg ikke,men de løsner en del når de skylles og synes det er litt ekket å spise.

Anonymkode: 374e6...901

Ok :) Tusen takk! :blomst:

Anonymkode: 730fe...48a

Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
4 timer siden, Badebuksa skrev:

Væsken er lut, skal ikke inntas! Skyll kikertene i varmt vann i tre kvarter før du bruker dem :)

Lut har faktisk blitt byttet ut som ingrediens, nå bruker de klorin som lake i hermetikk. Så nå trenger de heldigvis bare å skylles i en halvtime :)  Hell boksen i et dørslag og la vannet stå på til de blir rene. 

Anonymkode: 97118...1e8

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

AnonymBruker
Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev:

Lut har faktisk blitt byttet ut som ingrediens, nå bruker de klorin som lake i hermetikk. Så nå trenger de heldigvis bare å skylles i en halvtime :)  Hell boksen i et dørslag og la vannet stå på til de blir rene. 

Anonymkode: 97118...1e8

Det er ikke 1. april ennå.....

Anonymkode: 730fe...48a

  • Liker 1
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...