Gå til innhold

Ostekake


Arwen

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

1 pk sitrongele

1 rømme

1 philadelfia

1 kremfløte

(40 gram melis)

1 pk bixit kjeks

ca 100 gram smør

Lag gele med 0.25 dl vann. Pisk fløten stiv, bland alt det andre oppi. Knus kjeks, bland med smør (praktisk å kjøre alt i foodprosessor). La stå i kjøleskapet noen timer før servering.

Vil du ha den syrlig, så ikke bruk så mye melis. Smak deg frem, jeg lager den av og til uten melis.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ostekake

16 digestivekjeks eller havrekjeks

½ dl sukker

1 ts kanel

100 g smeltet smør

2 esker kremost naturell (250 g)

1 boks cottage cheese (300 g)

1 dl sukker

saft + skall av 1 sitron

4 egg

3 dl seterrømme

2 ts vaniljesukker

Ha kjeks, sukker og kanel i en foodprocessor og la gå til alt er knust. Tilsett smeltet smør. Trykk massen ut i formen. Ha cottage cheese i foodprocessoren slik at den blir finmalt. Tilsett kremost, sukker og sitronsaft. Tilsett så eggene, ett om gangen. Hell blandingen i formen og stek ved 175 grader i 35 minutter. Smak til rømme med vaniljesukker. Ta kaken ut av ovnen og hell blandingen over. Sett tilbake i ovnen og la stå ca 5 minutter. Avkjøl kaken, server med frukt/bær.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Slenger på en til jeg. Fått masse skryt for denne...

1 pk kornmo

100 gr smør

knus kjeks og smelt smør. Bland og trykk ned i en form.

Sett kjølig.

Dersom du vil ta et lag med ripsgele oppå der.

så fyllet:

1 bx fløte

1 dl melis

pisk disse til krem

bland

1 bx lettrømme

1 pk tine kremost mandarin og ananas

lag gele av en pakke sitrongele. Bruk bare halvparten av vannet. Avkjøl og bland i rømmeblandingen.

Tilslutt blander du kremen i rømmeblandingen og heller i

forma. Sett til avkjøling. Mmmmm... :P

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest Zim-zum

Her kommer enda en etterslenger.

Jeg bruker omtrent samme oppskrift som Arkana, men i tillegg rører jeg inn ca. 2 dl rosiner som har ligget i vann natten over.

Ved siden av kaken serverer jeg pisket krem med revne epler i. Dette blir ikke for mektig, eplene gir i stedet kaken en friskere og syrligere preg.

Jeg har også brukt å legge en krans av halve appelsinskiver oppå kaken.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...