Gå til innhold

Byggrynsgrøt - MÅ byggrynet ligge i vann over natten?


PaperFlower

Anbefalte innlegg

Hei. Har pga. trang økonomi lite mat for øyeblikket. Tenkte jeg skulle lage grøt, da jeg kjøpte en pakke hele byggryn for å ha i en situasjon jeg er i nå. Jeg har aldri lagd grøt fra bunnen før, og har ikke en gang spist byggrynsgrøt siden jeg var lita jente.

Nå har jeg sett på oppskrifter, og alle sier at det må ligge i vann over natten. SHIT. Er det mulig å lage grøt uten at de må ligge i vann over natten eller går det ikke ann? Hva er det som skjer når de ligger i vann over natten og hvorfor må de det?

Takker og bukker for svar! :takke:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Jeg har bare brukt byggryn i kjøttsuppe. De bør bløtes over natta, men i stedet går det an å koke dem en time lenger. Men de blir litt hardere,

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Tre til fem timer i lunkent vann, og la dem koke litt lenger.

De trekker til seg vann, sveller og blir mer lettkokte/mykere.

 

Du har ikke havregryn også, vel? De blir til grøt på fem minutter, uten bløtlegging.

Endret av Kamikatze
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Du kommer til å få veldig vondt i magen om du ikke lar de ligge i bløt først.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...