AnonymBruker Skrevet 24. mars 2016 #1 Skrevet 24. mars 2016 Er det fordi høna ikke hadde noe ønske om å bli gravid? Synes disse eggene var usedvanlig usamarbeidsvillige. Har dere noen tips til hvordan man på enkeltvis kan skrelle egg? Finnes det evt kjerringråd som gjør at egg skaller, lol, lettere? Anonymkode: c371a...6c5
Pawn Hearts Skrevet 24. mars 2016 #2 Skrevet 24. mars 2016 Jo ferskere eggene er, jo vanskeligere er de å skrelle. Litt natron eller bakepulver i kokevannet skal visst hjelpe, men jeg har aldri prøvd det selv. 2
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2016 #3 Skrevet 24. mars 2016 Får også noen sånne egg innimellom Stikker alltid hull og putter dem i kaldt vann, har også prøvd uten hull og uten kaldt vann.... Håper noen sitter med fasiten! Anonymkode: 95355...bc5
Wenda Skrevet 24. mars 2016 #4 Skrevet 24. mars 2016 Er ikke noe annen fasit enn hva som er nevnt over her. Eggene er veldig ferske. Jo ferskere, jo vanskeligere er de som regel å skrelle
Poserose Skrevet 24. mars 2016 #6 Skrevet 24. mars 2016 Jeg pleier å putte dem i kaldt vann rett etter koking. De er som oftest lette å skrelle da, men funker ikke 100% av gangene 1
AnonymBruker Skrevet 24. mars 2016 #7 Skrevet 24. mars 2016 I min barndom fikk vi ferske egg fra gård. Er det kokte egg du har problemer med å skrelle? kokte egg taes av komfyren og settes under rennende kaldt vann, slik at kokevannet blir gradvis byttet ut med kaldt vann, og eggene til slutt står i kaldt vann i omlag 2 minutter. Tøm ut vannet, legg eggene til :hvile: noen få minutter og skrell i vei. Aldri hatt problemer med å pelle egg. Anonymkode: 5c841...2b1 1
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2016 #8 Skrevet 27. mars 2016 Ok, prøvde tipsene over. Det eneste som fungerte var å la de ligge en stund i kaldt vann rett etter koking ( 5 minutter ? ). Dette hjalp, skallet kom rett av. Anonymkode: c371a...6c5
Wenda Skrevet 27. mars 2016 #9 Skrevet 27. mars 2016 Trodde det var vanlig at man alltid sjokka kokte egg i kaldt vann? Det var jo noe man lærte når man var små. Til og med Trond Viggo Torgersen snakket om det på TV Finnes det virkelig noen som ikke sjokket eggene i kaldt vann?
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2016 #10 Skrevet 27. mars 2016 4 minutter siden, Wenda skrev: Trodde det var vanlig at man alltid sjokka kokte egg i kaldt vann? Det var jo noe man lærte når man var små. Til og med Trond Viggo Torgersen snakket om det på TV Finnes det virkelig noen som ikke sjokket eggene i kaldt vann? Ja, alle dem som ikke har lært dette, og særlig hotelansatte! Anonymkode: 5c841...2b1
AnonymBruker Skrevet 27. mars 2016 #11 Skrevet 27. mars 2016 Jeg tror trikset er å legge eggene i kokende vann og ikke i kjele med kaldt vann som koker opp`? Anonymkode: 08ddd...190
PaperFlower Skrevet 27. mars 2016 #12 Skrevet 27. mars 2016 13 minutter siden, Wenda skrev: Trodde det var vanlig at man alltid sjokka kokte egg i kaldt vann? Det var jo noe man lærte når man var små. Til og med Trond Viggo Torgersen snakket om det på TV Finnes det virkelig noen som ikke sjokket eggene i kaldt vann? Det har jeg aldri hørt om, å legge de i kaldt vann altså. Her i huset har vi aldri gjort det, men nå spiser vi ikke kokt egg så veldig ofte heller. Jeg skal "spre ordet" i min familie og teste det ut neste gang. Litt kjedelig å alltid måtte brenne seg på glovarmt egg hver gang. 1
Gjest Coolaid Skrevet 28. mars 2016 #13 Skrevet 28. mars 2016 Som på den ene videoen, kokte egg, la stå i kaldt vann, gjerne isvann eller en liten stund i kjøleskapet. Og så rulles. Jeg gjør dette og det funker. Hemmeligheten er at eggene skal bli nedkjølt.
Mrs.Fox Skrevet 28. mars 2016 #14 Skrevet 28. mars 2016 Min erfaring er: Har jeg kaldt vann i kjelen med egg etter koking og lar de ligge 5-10 min, blir eggene vriene å skrelle, men legger jeg eggene i en bolle med kaldt vann i 5-10 min går det som en drøm 1
Honey Dew Skrevet 28. mars 2016 #15 Skrevet 28. mars 2016 Den 23.3.2016 at 15.04, Poserose skrev: Jeg pleier å putte dem i kaldt vann rett etter koking. De er som oftest lette å skrelle da, men funker ikke 100% av gangene Jeg gjør det samme, men det fungerer ikke. Eggehviten sitter limt inntil skallet. Nå skal det sies at jeg kjøper ferske egg fra gården som vi bor ved siden av og endel av disse som ikke ville slippe, har nok vært for ferske
Honey Dew Skrevet 28. mars 2016 #16 Skrevet 28. mars 2016 13 timer siden, Wenda skrev: Trodde det var vanlig at man alltid sjokka kokte egg i kaldt vann? Det var jo noe man lærte når man var små. Til og med Trond Viggo Torgersen snakket om det på TV Finnes det virkelig noen som ikke sjokket eggene i kaldt vann? Sjokka kokte egg? Hva betyr dette uttrykket? Mener du at de skal ristes i kaldt vann? 1
Raven Emerald Skrevet 28. mars 2016 #17 Skrevet 28. mars 2016 2 minutter siden, Honey Dew skrev: Sjokka kokte egg? Hva betyr dette uttrykket? Mener du at de skal ristes i kaldt vann? Sånn sjokkerer du egg: 1
Honey Dew Skrevet 28. mars 2016 #18 Skrevet 28. mars 2016 1 minutt siden, Raven Emerald skrev: Sånn sjokkerer du egg: Jeg tenkte på at det kanskje var et norsk ord for "shake".
Wenda Skrevet 28. mars 2016 #19 Skrevet 28. mars 2016 4 minutter siden, Honey Dew skrev: Sjokka kokte egg? Hva betyr dette uttrykket? Mener du at de skal ristes i kaldt vann? Forstod du virkelig ikke hva jeg skrev? Man har eggene rett fra kokende vann til iskaldt vann
Wenda Skrevet 28. mars 2016 #20 Skrevet 28. mars 2016 2 minutter siden, Raven Emerald skrev: Sånn sjokkerer du egg: Eller slik ja
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå