Gå til innhold

Bolledeig hever ikke


Anbefalte innlegg

Skrevet
Den 24.3.2016 at 13.27, Sisti skrev:
Den 25.3.2016 at 8.15, slik.er.jeg skrev:

Vil bare bidra med et par tips. Trekk kan ødelegge heving ved gjærbakst. Selv om bakebollen står lunt, vil kjøkkenvifta eller et vindu på gløtt kunne ødelegge hevingen. Nå hadde du plast på, så da er det ikke det, men ville nevne det likevel. Jeg setter gjerne bakebollen i den kalde stekeovnen ved første heving.

Et annet gammelt "husmorråd" er å røre ut færsk gjær med litt sukker. Rør i en kopp i et par minutter og du får en flytende væske (det ser ikke ut som noe skjer i begynnelsen). Dette vil skape en mye bedre heving og gi lufttig bakst. Jeg vet ikke om det funker med tørrgjær.

Og jeg har lært at man fint kan heve med kald væske. Det tar lenger tid, men smaken blir bedre. 

Jeg pleier også å sette deigen til heving i stekeovnen, men med lampen på. Det fungerer så det suser! Og er dessuten kjekt å ha brettet unna mens jeg rydder og gjør rent i hevetiden.

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Jeg brukte en gang kalde ingredienser. tørrgjær og hevet over natten i kjøleskap. Det funket fint :)

Anonymkode: 47c94...584

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...