AnonymBruker Skrevet 12. mars 2016 #1 Skrevet 12. mars 2016 Jeg gidder ikke elting ettersom jeg ikke har en ordentlig god kjøkkenmaskin. Men jeg elsker å lage rundtstykker. Jeg søker opp oppskrifter men ofte er det noen ingredienser som er annerledes enn det jeg har i skapet. Jeg er ikke så veldig god på baking. Jeg klarer å følge en oppskrift, men vet ikke riktig hvilke ingredienser som gjør hva for konsistens, egenskaper, osv så jeg er ikke så stødig på "slump". Jeg lurer på om noen kan forklare hva det er som gjør at en deig blir eltefri, slik at jeg da kan omrokkere litt på oppskriftene og tilpasse med mine egne ingredienser når noe mangler i skapet. Anonymkode: db1e0...143
visp Skrevet 12. mars 2016 #2 Skrevet 12. mars 2016 Ved eltefri deig er det tiden den får heve som er viktig.
AnonymBruker Skrevet 14. mars 2016 #3 Skrevet 14. mars 2016 Det er ikke tiden der får heve som er avgjørende, men at deigen er fuktig nok. Knafrie deiger og mye løsere enn vanlige, og fuktigheten gjør at glutenmolekylene kan blir lange slik de ellers ville trenge elting for å bli. Anbefaler boken Enklare brød av Martin Johansson, evt bloggen hans Pain de Martin (men lettere å finne fram i boken). Der er det flere rundstykkeoppskrifter, samt prinsipper for forhold mellom mel og vann i knafrie deiger. Anonymkode: ddac4...930
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå