AnonymBruker Skrevet 11. mars 2016 #1 Skrevet 11. mars 2016 Skal lage enkel, ikke for kostbar varm mat til 40 stk gjester. Og da gjerne mat som kan lages en dag eller to i forveien. Hva ville du lagd ? Lasagne ? Og kan man lage det feks torsdagskveld og varme opp lørdag og servere ? Hva med gryterett - biffstroganoff? Kan man feks spe den litt ut med ris så får man litt mer ? Og kan den også lages torsdagskveld og serveres lørdag ? Gode, praktiske og lønnsomme tips mottas med takk. Anonymkode: 96a5d...eeb
AnonymBruker Skrevet 11. mars 2016 #2 Skrevet 11. mars 2016 Biffstroganoff.....ikke spe ut med ris. Gryterett. Brød ved siden av. Kjøttsuppe. Lasagne kan lages i forveien Anonymkode: 6fbff...5ca
Luckiness Skrevet 11. mars 2016 #3 Skrevet 11. mars 2016 Chili con carne. Velger du å bruke ris som en av ingrediensene er det best å koke den og ha i samme dag som servering. Men ellers kan denne fint lages en dag i forveien Billig er det også Samme med lapskaus. De fleste supper kan lages 1-2 dager i forveien. Server brød/foccacia til.
AnonymBruker Skrevet 12. mars 2016 #5 Skrevet 12. mars 2016 14 timer siden, Luckiness skrev: Chili con carne. Velger du å bruke ris som en av ingrediensene er det best å koke den og ha i samme dag som servering. Men ellers kan denne fint lages en dag i forveien Billig er det også Samme med lapskaus. De fleste supper kan lages 1-2 dager i forveien. Server brød/foccacia til. Ja chili con carne er ikke dumt. Da kan du jo spe på med røde (kidney?) bønner. Syns personlig den er best når den blir laget på vanlig kjøttdeig MED salt og vann. Og den er vel billigst? Kan serveres med rømme og nachochips. Eller lasagne. Da tror jeg det er lurt å vebte med å legge på osten før den skal stekes/varmes til servering. Anonymkode: edc3e...b0d
Luckiness Skrevet 12. mars 2016 #6 Skrevet 12. mars 2016 33 minutter siden, AnonymBruker skrev: Ja chili con carne er ikke dumt. Da kan du jo spe på med røde (kidney?) bønner. Syns personlig den er best når den blir laget på vanlig kjøttdeig MED salt og vann. Og den er vel billigst? Kan serveres med rømme og nachochips. Eller lasagne. Da tror jeg det er lurt å vebte med å legge på osten før den skal stekes/varmes til servering. Anonymkode: edc3e...b0d Den kjøttdeigen er sikkert billigst ja Og bønner er billig Sammen med rømme og nachoschips så kan også baguetter serveres, noe som også er billig
Gjest Zeitgeist Skrevet 12. mars 2016 #7 Skrevet 12. mars 2016 Kjøttsuppe/Stormsuppe er godt som bare det, og kan med fordel lages et par dager i forveien. Bare husk å sette det kjølig i mellomtiden. Svineknoker finner man av og til også i frysedisken, og der kan man spare noen kroner. Lag en skikkelig god kjøttbuljong som får stå og godgjøre seg på kokeplata i 6-8 timer, og bruk dette som basis. For å spe på kjøttet, er rotgrønnsaker som gulrot, pastinakk, kålrot/kålrabi, poteter, og sellerirot fint å ha i. I tillegg kan du bruke byggryn - inneholder mye fiber og metter godt, i tillegg til å være gunstig (sjekk innvandrerbutikker hvis du har mulighet). Hvis du også baker rundstykker(brød selv, så trenger det ikke koste all verden (hvis man ser bort ifra tidsfaktoren).
peppermyntete Skrevet 12. mars 2016 #8 Skrevet 12. mars 2016 Spe ut gryte med ris? Serverer man ikke normalt gryte med salat, ris og loff da? I såfall er det jo masse billig tilbehør her. Fint å ha i ekstra sopp og løk i gryta og så trengs det mindre kjøtt. 1
Whoops Skrevet 12. mars 2016 #9 Skrevet 12. mars 2016 Hadde absolutt gått for en god chili con carne. Den blir bare bedre om den står en dag eller to. Kok ris og server ved siden av, pluss brød og en enkel. Bønner gjør den mektigere og bedre, men vær obs på at ikke alle er like glad i bønner. Best å ikke holde for mye tilbake på kjøttet. men du kan bruke forskjellige typer kjøtt. Både kvernet og terninger av kjøttstykker (gjerne mørbrad eller andre rimeligere stykker) om du passer på at de får koke lenge nok. Gir en god kraft til gryten også, i stedet for å bruke buljong.
Atea Skrevet 12. mars 2016 #10 Skrevet 12. mars 2016 (endret) Reinskav man får kjøpt i firehundre grams poser er ikke det beste, men 400 gram er nok til tre personer. Du kan steke kjøttet i langpanna, ha i løk, litt salt og pepper. Så lager du en fløte- eller rømmesaus med kraften fra kjøttet . Retten kan fint stå kjølig i par, tre dager og du kan varme den opp ved å bruke både komfyr og en kjele. Server med ris, potetmos, sellerirotmos, blomkålmos eller pasta, ferske rundstykker, smør og tyttebær. Hvis gjestene vil ha flere ting å velge mellom mos, ris og bakte poteter, jeg heller mest til sellerirotmos, den er nydelig, enkel å lage, men kanskje mye jobb til førti gjester. Gå for det enkleste, ferdige poser potetmos blir bedre med masse smør og noen kokte mosete poteter i. Ris er også enkelt. Velger du kokte poteter ville jeg gått for mandelpotet. Blomkålris stekt i smør og litt salt og persille er også godt, det grønne mest for fargen. Gjør det enkelt, en biff stroganoff er også ok, server med ris, baguetter og salat. Endret 12. mars 2016 av Atea 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå