AnonymBruker Skrevet 8. mars 2016 #1 Skrevet 8. mars 2016 Hei! På næringsinnholdet på dette brødet står det at det er 20 karbohydrater per 100 gram. Det står også under, kostfiber 9.5g. Det ser ikke relatert ut. Skal jeg trekke kostfiber (9.5) fra karbohydratene (20) slik at det da er 10.5g karbo per 100 g? Eller er kostfibrene allerede trekt fra summen av karbohydrater på pakken allerede? Anonymkode: 7dce8...70b
Pringle Skrevet 8. mars 2016 #2 Skrevet 8. mars 2016 I Norge beregnes energiinnholdet i fiber til 2 kcal pr gram. Det blir cirka riktig for dette brødet. Kcal 260,03 Kcal Protein 16 g 64 Karbo 20 g 80 Kostfiber 9,5 g 19 Fett 11 g 99 http://www.matoppskrift.no/ingrediens/Coop-fiber-og-froe http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_tabellverdiene_i_matvaretabellen
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2016 #3 Skrevet 9. mars 2016 13 timer siden, Pringle skrev: I Norge beregnes energiinnholdet i fiber til 2 kcal pr gram. Det blir cirka riktig for dette brødet. Kcal 260,03 Kcal Protein 16 g 64 Karbo 20 g 80 Kostfiber 9,5 g 19 Fett 11 g 99 http://www.matoppskrift.no/ingrediens/Coop-fiber-og-froe http://www.matportalen.no/verktoy/matvaretabellen/om_tabellverdiene_i_matvaretabellen Beklager, men jeg skjønner ikke helt hva du mener. Betyr det at jeg må regne 20 karbohydrater som 20 karbohydrater? Kostfiberet har ikke noe å si på karbohydratene? Takk for svar forresten, selv om jeg ikke skjønte så mye Anonymkode: 7dce8...70b
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2016 #4 Skrevet 9. mars 2016 Fiber er karbohydrater, men kroppen klarer ikke å ta til seg denne energien. Du kan derfor se bort fra fibereret dersom du teller karbohydrater. Anonymkode: 8a70f...cd6
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2016 #5 Skrevet 9. mars 2016 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Beklager, men jeg skjønner ikke helt hva du mener. Betyr det at jeg må regne 20 karbohydrater som 20 karbohydrater? Kostfiberet har ikke noe å si på karbohydratene? Takk for svar forresten, selv om jeg ikke skjønte så mye Anonymkode: 7dce8...70b Det er 20 gram karbohydrater i brødet utenom kostfiberen (som også er karbohydrat). Så ja, du må regne 20 g karbo pr 100 g brød. Vanlig er ca 30-40 g pr skive som gir 6-8 g karbo pr stk. Anonymkode: 584f8...440
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2016 #6 Skrevet 9. mars 2016 3 timer siden, AnonymBruker skrev: Det er 20 gram karbohydrater i brødet utenom kostfiberen (som også er karbohydrat). Så ja, du må regne 20 g karbo pr 100 g brød. Vanlig er ca 30-40 g pr skive som gir 6-8 g karbo pr stk. Anonymkode: 584f8...440 Men i for eksempel brokkoli er der 2,1 g karbohydrat per 100 g, men siden brokkoli har masse kostfiber (3 g) så kan jeg spise så masse brokkoli jeg bare vil, fordi jeg trekker fra kostfiber fra karbohydrater. Det er dette jeg tenker på når jeg spør her, siden brødet også har kostfiber så bør samme prinsipp gjelde for brødet som for brokkolien? Anonymkode: 7dce8...70b
FantasDick Skrevet 9. mars 2016 #7 Skrevet 9. mars 2016 Jeg skal ikke si det for sikkert, men kostfiber skal vel ikke være fratrukket på innholdsdeklarasjon i Norge. Jeg er vant til å trekke fra på alle matvarer hvis det ikke står spesifikt at det er gjort.
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2016 #8 Skrevet 9. mars 2016 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Men i for eksempel brokkoli er der 2,1 g karbohydrat per 100 g, men siden brokkoli har masse kostfiber (3 g) så kan jeg spise så masse brokkoli jeg bare vil, fordi jeg trekker fra kostfiber fra karbohydrater. Det er dette jeg tenker på når jeg spør her, siden brødet også har kostfiber så bør samme prinsipp gjelde for brødet som for brokkolien? Anonymkode: 7dce8...70b Hvis du trekker fra 3 g kostfiber fra 2,1 g, da ender du jo opp på minussiden. Det er jo ikke mulig Kostfiberen kommer i tillegg til det som står som Karbohydrater i varedeklarasjonen. Nå skrives jo varedeklarasjonen: Karbohydrater x g - hvorav sukkerarter y g Kostfiber z g Det gir da totalt karbohydrater pr 100 g i produktet: x + z Det gjelder det samme i brød, det er karbohydrater, og det er kostfiber. De er hver for seg. Anonymkode: 584f8...440
AnonymBruker Skrevet 10. mars 2016 #9 Skrevet 10. mars 2016 9 timer siden, AnonymBruker skrev: Hvis du trekker fra 3 g kostfiber fra 2,1 g, da ender du jo opp på minussiden. Det er jo ikke mulig Kostfiberen kommer i tillegg til det som står som Karbohydrater i varedeklarasjonen. Nå skrives jo varedeklarasjonen: Karbohydrater x g - hvorav sukkerarter y g Kostfiber z g Det gir da totalt karbohydrater pr 100 g i produktet: x + z Det gjelder det samme i brød, det er karbohydrater, og det er kostfiber. De er hver for seg. Anonymkode: 584f8...440 Det er feil Kostfiberet skal trekkes fra karbohydrater, hvertfall i grønnsaker som spinat og brokkoli. Anonymkode: 7dce8...70b
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå