Gå til innhold

Hva smaker bakt ostekake?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Kan den sammenlignes med "rå" ostekake? 

 

Anonymkode: b4047...b6b

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Hva mener du med bakt da? At bunnen stekes? :) 

AnonymBruker
Skrevet

At hele kaka stekes, tipper jeg. I motsetning til ostekaker som lages med gelatin og settes kaldt. 

De stekte ostekakene jeg har smakt har smakt mindre friskt enn "gelatinostekake", mer fyldig. Men dette er jeg ikke noen autoritet på, siden jeg har spist det bare 1-2 ganger for veldig lenge siden.

Anonymkode: 8da35...7b3

Skrevet
3 minutter siden, AnonymBruker skrev:

At hele kaka stekes, tipper jeg. I motsetning til ostekaker som lages med gelatin og settes kaldt. 

De stekte ostekakene jeg har smakt har smakt mindre friskt enn "gelatinostekake", mer fyldig. Men dette er jeg ikke noen autoritet på, siden jeg har spist det bare 1-2 ganger for veldig lenge siden.

Anonymkode: 8da35...7b3

Åja, men vil ikke osten smelte da? 

Jeg bruker å steke bunnen først, så jeg trodde det var det hun mente :sprettoy:

Gjest Genevieve
Skrevet
1 minutt siden, Fotballflue skrev:

Åja, men vil ikke osten smelte da? 

Jeg bruker å steke bunnen først, så jeg trodde det var det hun mente :sprettoy:

Hun mener sikkert den ostekaken fra det søte liv som ligger ute på VG i dag. Mesteparten av osten er byttet ut med gresk yoghurt. Jeg bakte den til jul og brukte kirsebærsyltetøy, den ble veldig god og fyldig men må si jeg liker en frisk ustekt type ostekake bedre hvis jeg først har lyst på ostekake.

Skrevet

Det er en såkalt "new york cheeskake". Jeg lagde den igår. Den ble litt... for tørr. Håpet den skulle bli mer saftig. Og jeg fulgte oppskriften til punkt og prikke.

AnonymBruker
Skrevet
3 minutter siden, Fotballflue skrev:

Åja, men vil ikke osten smelte da? 

Jeg bruker å steke bunnen først, så jeg trodde det var det hun mente :sprettoy:

Klart osten smelter, men det oppveies jo litt av at eggene koagulerer ... Og så stivner osten igjen når kaka avkjøles. 

Her er en klassisk oppskrift: New York Cheesecake Som du ser lages den på en helt annen måte enn ostekake med gele. 

Anonymkode: 8da35...7b3

Gjest Zeitgeist
Skrevet

Jeg har en liten forkjærlighet for tysk ostekake, Käsekuchen. Da brukes det ikke ferskost (Philadelphia e.l.), men kvarg/kesam. Synes ikke den smaker like "tørt" som New York Cheesecake og co. 

Skrevet

Jeg synes det ser så godt ut med bakt ostekake .. og har prøvd å lage det flere ganger, men det blir altfor merkelig konsistens synes jeg :vetikke: 

AnonymBruker
Skrevet

Dette er en veldig god oppskrift på bakt ostekake. Den er tung og mektig, men overhodet ikke tørr, og friskpresset sitron sørger for litt balanse (gir mindre kunstig smak enn gelé fra pakke). 

http://94.145.152.215/recipes/danish/o0510126.htm

Viktig å servere med masse friske bær og/eller frisk bærcoulis, så er harmonien perfekt.

Anonymkode: 23588...c9f

Skrevet

Den jeg lager er mektig og KJEMPEGOD. Beklager ropingen.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...