Gå til innhold

Fargekart på nett.


Lillesøster

Anbefalte innlegg

Jeg leter etter fargekart på nett. Skal male diverse rom. Problemet mitt er at jeg ikke finner et godt nok fargekart. Er det noen som har funnet det perfekte kartet. Evt. noen som kan tipse meg om en fin beige farge. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Fargevelgeren fra Jotun:

http://jotun.iscgnet.com/index.asp?CountryID=2

(Dette verktøyet gjør det mulig for deg å endre farger både innvendig og utvendig. Velg det bildet som ligner mest på det huset eller rommet du skal pusse opp. Prøv deg deretter frem med ulike farger og paletter.

Fargeopplevelsen varierer med skjermkvalitet og lysforhold, og er derfor kun ment som en indikasjon. For å få korrekt inntrykk av fargene bør du gjøre ditt endelige fargevalg ved å se på fargeprøver hos din lokale fargehandler.).

Her kan du lese om fargekart: http://www.ifi.no/main.jsp?content=/doc/Tr...d_fargekart.htm

Vær klar over at en farge som er fin hos noen andre, kan være helt annerledes hjemme hos deg. Dette fordi en farge blir gjengitt forskjellig alt etter om rommet ligger i nord eller syd (kaldt eller varmt lys - uansett årstid). Derfor er det viktig å kjøpe en liten boks maling, og prøve seg frem - lage oppstrøksprøver. Selv maler jeg på en stor treplate (1x0,7). Lar den stå fremme minst ett døgn, slik at jeg får se fargen i de ulike lyssettingene - dagslys og lampelys osv.

Lykke til! :o)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Vær klar over at det du ser på skjermen ofte ikke stemmer med slik det vil se ut i virkeligheten. Det er ikke sikkert skjermen din er godt innstilt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...