Gå til innhold

Ost, kjeks og rødvin - hva slags type ost?


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Brie er vel en selvfølge, men hvilke andre typer (som jeg helst finner på vanlige butikker som Rema og Kiwi)?

Anonymkode: 9b6ab...035

AnonymBruker
Skrevet

Blåmuggost, smøreost (Tine har noen forskjellige f.eks), crème chérrie, camembert. 

Anonymkode: 5994c...354

AnonymBruker
Skrevet

Smøreost? Blir det ikke klissete?

Anonymkode: 9b6ab...035

AnonymBruker
Skrevet

Hvor lenge holder de seg, sånne oster?

Anonymkode: 9b6ab...035

Skrevet (endret)

Brie, camembert, port salut, saint paulin, ridderost, og selvfølgelig vanlig ost som jarlsberg o.l., druer, paprika.

Endret av Arabella
  • Liker 2
  • Nyttig 1
AnonymBruker
Skrevet

Norzoloa?

Anonymkode: 78a2f...934

AnonymBruker
Skrevet

Babybel? /Edamerost i småpakninger)

Anonymkode: b37a9...5c8

Skrevet

Det er mange gode oster å velge mellom, og også mye forskjellig kjeks :).

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
3 timer siden, Arabella skrev:

Brie, camembert, port salut, saint paulin, ridderost, og selvfølgelig vanlig ost som jarlsberg o.l., druer, paprika.

Skal man ha PAPRIKA til??

Anonymkode: 9b6ab...035

Skrevet

Du må ikke. Jeg synes det er godt til ost og kjeks, gjerne stangselleri, også.

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Paprika og stangselleri er godt til ost, men ikke så godt til vin. Og så er det ikke alle rødviner som passer til ost heller, noen er veldig gode og andre kan bli helt kræsj. Her står det litt mer:

http://www.vinmonopolet.no/artikkel/mat-og-drikke/kombinasjoner-med-mat/ost/ost-og-vin-på-norsk--2059

http://www.tine.no/oppskrifter/sesong-og-tema/artikler/ostefat-til-fest-og-hygge

Anonymkode: e26dd...52c

  • Liker 1
Skrevet

Hos meg pleier vi å ha brie, blåmuggost, kremost av Tine  i smakene krydder, pepper, mandarin & ananas, smøreost av Philadelphia med smak av paprika og kanskje en fast ost som Jarlsberg eller annen ost med smak i. 
Til dette har vi gjerne druer og flytende honning. Noen ganger har vi også papirka

Har forsøkt å ha stangselleri, men det havner vanligvis i søpla siden ingen spiser det.  

AnonymBruker
Skrevet

Pepperkaker med blåmuggost! 

Anonymkode: 393f3...90c

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet

Chevre.

Anonymkode: cff9e...d45

  • Liker 1
AnonymBruker
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Paprika og stangselleri er godt til ost, men ikke så godt til vin. Og så er det ikke alle rødviner som passer til ost heller, noen er veldig gode og andre kan bli helt kræsj. Her står det litt mer:

http://www.vinmonopolet.no/artikkel/mat-og-drikke/kombinasjoner-med-mat/ost/ost-og-vin-på-norsk--2059

http://www.tine.no/oppskrifter/sesong-og-tema/artikler/ostefat-til-fest-og-hygge

Anonymkode: e26dd...52c

Enig! Og druer passer heller ikke til rødvin.

32 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Pepperkaker med blåmuggost! 

Anonymkode: 393f3...90c

Ikke til rødvin, da må det portvin til! ;)

Anonymkode: 729f3...2d3

Skrevet

Ikke glem hvitvin! Ost og rødvin har liksom blitt en regel i Norge, men det er svært mange oster som smaker vesentlig bedre med hvitvin. Og det kommer fra en som elsker rødt og sjelden drikker hvitt :)

Chaumes er en klassiker som jeg pleier å ta med på osteparty, det er en fin og snill ost som alle liker og de har den på alle dagligvarebutikker som har en liten ostedisk. Forøvrig også en type ost som smaker mye bedre med en tørr hvitvin enn med rødvin =)

Parmesan er derimot godt med rødvin, og kanskje min favoritt! En litt eldre cheddar-type eller manchego er også snadder til rødt. 

Og så synes jeg chevre pluss honning med valnøtter er veldig godt :) 

Blåmuggost med portvin eller sauternes, og gjerne pepperkaker som jeg prøvde for første gang for ikke så lenge siden! Namnam.

  • Liker 1
Skrevet
8 timer siden, Arabella skrev:

Brie, camembert, port salut, saint paulin, ridderost, og selvfølgelig vanlig ost som jarlsberg o.l., druer, paprika.

Veldig enig, men er også veldig glad i chevre.

Ulike syltetøy til ulike oster er også veldig godt synes jeg. For det finnes massevis av syltetøy som passer spesielt til enkelte oster, og det hever virkelig smaken.

Skrevet

Gammalost.  Kultivert i sørpa bak en utedass.

Omnomnom...

Gjest cheshirecat
Skrevet

Honning og valnøtter er godt tilbehør også. Manchego er en god vin ost, da den er litt mer tørr og ikke så søt som de andre type oster. 

Skrevet

Om du får tak i: Brilliat Savarin! 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...