AnonymBruker Skrevet 3. mars 2016 #1 Del Skrevet 3. mars 2016 Det finnes mange forskjellige oppskrifter på chili con carne. Hvilken er din favoritt? Anonymkode: 6c53e...468 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Tøytigern Skrevet 3. mars 2016 #2 Del Skrevet 3. mars 2016 Den med chili og kjøtt... Altså ekte chili, ikke pulver, og kjøtt i biter, ikke malt opp til deig. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Puny Skrevet 4. mars 2016 #3 Del Skrevet 4. mars 2016 Pleier å lage den fra trines matblogg! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 4. mars 2016 #4 Del Skrevet 4. mars 2016 Det som er så fint med chili con carne er at du kan ha i de tingene du liker best. Jeg pleier å ha i paprika, bønner, løk, masse hvitløk, mais, oregano, karri, hel chili, paprikapulver og servere med ris og rømme. Anonymkode: 5e153...e91 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ennasus Skrevet 4. mars 2016 #5 Del Skrevet 4. mars 2016 Har ikke en favorittoppskrift, men jeg liker å lesse på med bønner, purreløk og løk i den Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dr. A. Kula Skrevet 5. mars 2016 #6 Del Skrevet 5. mars 2016 (endret) I mitt hode (har ikke nedskrevet oppskrift) skal retten inneholde kjøttdeig, chili (alltid rød, men gjerne grønn også), hakka tomater, gulrøtter og kidney beans. Serveres med ris (langkornet) Gulrøttene skjæres i løvtynne skiver. Har en tendens til å bruke hermetiske tomater, men selvhakkete, ferske er selvsagt best. Kun nyrebønner (kidneybeans) er tillatt i chili-con-carne. Tomatbønner gir assosiasjoner til ekkel engelsk frokost og har ingenting i en tex-mex rett å gjøre. Opphakket løk er valgfritt. Til variasjon bruker jeg å skjære potet eller eple i små tegninger (ferdige ananasbiter fungerer også). Spesielt eple gir en frisk motvekt til den krydrede tomatsausen. Tilsettes mot slutten for å ikke kokes i stykker Risen blir ekstra smakfull om man putter laurbærblad i vannet før risen tilsettes. Bare husk å ta bladene ut av risen før den serveres. Ellers kan jeg krydre til med et variert utvalg av tørre krydderplanter, som timian, basilikum, oregano, ++, gjerne ferdige blandinger som "Herbs of Provence" el. Ekstra chili krydder kan også brukes, i tillegg til fersk chili. Maten er herved servert. Endret 5. mars 2016 av Dr. A. Kula 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Librarian Skrevet 5. mars 2016 #7 Del Skrevet 5. mars 2016 Synes det er godt å koke den med en kanelstang og en skvett rødvin :D 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Bossa Nova Skrevet 5. mars 2016 #8 Del Skrevet 5. mars 2016 Jeg hadde en oppskrift på chili con carne som tok kort tid å lage, den var med tacokrydder, og den ble kjempegod. Dessverre mistet jeg oppskrifta. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 5. mars 2016 #9 Del Skrevet 5. mars 2016 4 timer siden, Dr. A. Kula skrev: Har en tendens til å bruke hermetiske tomater, men selvhakkete, ferske er selvsagt best. Ikke nødvendigvis. Tomater er en av få ting som ofte er best hermetisk. Anonymkode: 5e153...e91 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Carline Skrevet 6. mars 2016 #10 Del Skrevet 6. mars 2016 Entrecôte i tynne skiver Finhakket løk, hvitløk og chili hakkede tomater blandede bønner, evt kidney bønner paprika paprikapulver, salt, chilikrydder, pepper, cayenne pepper og piri piri 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå