Gå til innhold

Flesk og duppe.


Anbefalte innlegg

Skrevet
1 time siden, Jerry Lee skrev:

Ny for meg. Fantastisk...takk. Skal prøves.

 Men, altså... duppeduppeduppe. ..tjukke, go'e sausen sin, det. 😉

Jeg har faktisk aldri smakt ordentlig "duppe"! Hvordan lager du din? :)

  • Liker 1
Skrevet
Et øyeblikk siden, Fiberhusk skrev:

Jeg har faktisk aldri smakt ordentlig "duppe"! Hvordan lager du din? :)

Steker masse flesk...ikke bacon.  Tar det til side...jevner i fleskefettet (som gjør duppe til duppe) mel og melk til ønsket konsistens ( duppe=tjukk)...salt og pepper. Rør godt hele tiden...og la melsmaken putre seg bort i ca 5 minutter. 

Ferdig. 😀

  • Liker 1
Skrevet
7 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Steker masse flesk...ikke bacon.  Tar det til side...jevner i fleskefettet (som gjør duppe til duppe) mel og melk til ønsket konsistens ( duppe=tjukk)...salt og pepper. Rør godt hele tiden...og la melsmaken putre seg bort i ca 5 minutter. 

Ferdig. 😀

Nam!:rodmer:  Skal definitivt prøves! Takk :mrgreen:

  • Liker 1
Skrevet
Et øyeblikk siden, Fiberhusk skrev:

Nam!:rodmer:  Skal definitivt prøves! Takk :mrgreen:

Ja, det må du. 😀

Husk gode, gjerne melne, poteter.

Bon apetite, min venn. Kos deg.

Skrevet

Fler?

Ikke for at jeg skal mase mye. Men fordi jeg er oppriktig interessert i andres varianter, meninger og oppskrifter/tilbehør...

Flesk og duppe.  😀

Skrevet
3 timer siden, Gundel Gaukeley skrev:

Det kommer litt an på. Noen ganger ferskt flesk som jeg salter når jeg steker, andre ganger lettsaltet flesk. Duppa lages på fettet fra flesket. Heller fettet over i gryte, har i ca 1/2 finhakket løk som får surre kjapt i fettet (den skal ikke brunes), har i mel, sper med melk, har i hvit pepper, event. mer salt og gressløk. Serves med poteter og salat. 

Ja. Hvit pepper. Må jeg få tak i. Takk for påminning!   😀

Skrevet
2 timer siden, Jerry Lee skrev:

Du, det er jeg usikker på ettersom jeg aldri har spist det du nevner.

Men duppe er altså tjukk hvit saus lagd på flesk fettet,  ikke smør. ☺

Er flesk og duppe så noenlunde det samme som flesk og motti?

Skrevet
2 timer siden, peppermyntete skrev:

Aah! Duppe for meg er tjukk hvit saus lagd på fløte med surost oppi. Sånn at den blir sursøt! Helt nydelig mat :spise:

Men hva er surost, da? Noe JEG ikke kjenner ved "navn"...

 

Skrevet
2 timer siden, Hjarte skrev:

Er dette en rett som er typisk for østlandet, eller tar jeg veldig feil nå? Jeg kommer fra vestlandet, og jeg har aldri smakt denne retten. 

Mange varianter over hele landet. På Vestlandet er det mye, har jeg skjønt. Google det, for jeg vet ikke så mye. 😀

Skrevet
8 minutter siden, Arabella skrev:

Er flesk og duppe så noenlunde det samme som flesk og motti?

Ehøm. .. nå vet ikke jeg hva motti er...hehe.

Skrevet
4 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Ehøm. .. nå vet ikke jeg hva motti er...hehe.

Det er en spesiell rett som du får servert på Finnskogen, en arv fra den gang finnene utvandret til Norge.

Oppskrift på Motti | finnskogseyes

 

  • Liker 1
Skrevet
Et øyeblikk siden, Arabella skrev:

Det er en spesiell rett som du får servert på Finnskogen, en arv fra den gang finnene utvandret til Norge.

Oppskrift på Motti | finnskogseyes

 

Oki. Kan du fortelle hva det er? Oppskrift?

Til deg og alle andre :

Alle oppskrifter på skøyeraktig og god mat mottas med takk & klem. .. 😉

Skrevet

Leste du ikke, da? Du fikk jo oppskrift :).

Skrevet
2 minutter siden, Arabella skrev:

Leste du ikke, da? Du fikk jo oppskrift :).

Hehe. Datt ut litt. Beklager. Leste ikke alt...men utifra bildet var ikke det "duppelignende". 😊

Det sagt...skal se nærmere på det senere. Så fristende ut, nemlig. 💑

Takk. 

Skrevet
3 timer siden, Jerry Lee skrev:

Duppe...er som flere har nevnt, når det er laget på flesketfettet. Til tjukke skiver flesk og gode poteter. 

Kjenner ikke til det du beskriver, men virker spennende. ☺

Da snakker vi nok om to forskjellige typer duppe :)

Skrevet
Et øyeblikk siden, peppermyntete skrev:

Da snakker vi nok om to forskjellige typer duppe :)

 

1 minutt siden, peppermyntete skrev:

Da snakker vi nok om to forskjellige typer duppe :)

Ja... og vet du? Jeg tror...men vet ikke...at duppe og kan bety DIP... HÅPER ikke det, da... gammaldags som jeg er .

Skal vi duppe oss..... ? 😎

Seriøst...vil gjerne ta i bruk nye...for meg...varianter. 

Skrevet
54 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Men hva er surost, da? Noe JEG ikke kjenner ved "navn"...

 

Det kalles også surmøsmør. Det er en mørk ost med veldig kraftig smak. Lages av kumelk som koker inn. Nesten ingen som driver med det lenger. Tine hadde surost før men nå får man vel nesten bare tak i det på gårdsysterier rundt omkring på Østlandet. I Hedmark for eksempel.

Skrevet (endret)
8 minutter siden, peppermyntete skrev:

Det kalles også surmøsmør. Det er en mørk ost med veldig kraftig smak. Lages av kumelk som koker inn. Nesten ingen som driver med det lenger. Tine hadde surost før men nå får man vel nesten bare tak i det på gårdsysterier rundt omkring på Østlandet. I Hedmark for eksempel.

Ah. En slik merkelig greie kan jeg tenke meg å smake på.

Når kommer jeg...?   😜

Endret av Jerry Lee
Skrevet
12 minutter siden, Jerry Lee skrev:

Ah. En slik merkelig greie kan jeg tenke meg å smake på.

Når kommer jeg...?   😜

Haha! Skal si i fra hvis jeg plutselig skulle finne på å invitere på KG-middag! ;)

Bor du i Trondheim kan du alltids få en bit ost levert på offentlig plass da, haha!

Skrevet (endret)
24 minutter siden, peppermyntete skrev:

Haha! Skal si i fra hvis jeg plutselig skulle finne på å invitere på KG-middag! ;)

Bor du i Trondheim kan du alltids få en bit ost levert på offentlig plass da, haha!

Tenker vi sier du kommer til Oslo med full oppdekning. ... Jepp! 😀

Endret av Jerry Lee

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...