AnonymBruker Skrevet 20. februar 2016 #1 Skrevet 20. februar 2016 Helt amatør på kjøkkenet, og lurer på en ting: Når jeg skal elte smør inn i en deig i en kjøkkenmaskin, skal jeg bare ta melet, gjæren og smøret nedi maskina også gjer den resten av arbeidet selv? Altså, ikke smeltet smør, men mykt smør. Anonymkode: b23df...493
Alan Smithee Skrevet 20. februar 2016 #2 Skrevet 20. februar 2016 Du trenger ikke å smelte smøret om du lar maskina elte lenge nok, da løser det seg opp av seg selv. Jeg smelter aldri smør før jeg lager deig i maskin
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2016 #3 Skrevet 20. februar 2016 1 minutt siden, Alan Smithee skrev: Du trenger ikke å smelte smøret om du lar maskina elte lenge nok, da løser det seg opp av seg selv. Jeg smelter aldri smør før jeg lager deig i maskin Takk! Så det er bare mel, gjær og smør? Gjære må vel ha noe varmt for å "våkne"? Skal eg ha lunka melk nedi også? Anonymkode: b23df...493
Alan Smithee Skrevet 20. februar 2016 #4 Skrevet 20. februar 2016 Et øyeblikk siden, AnonymBruker skrev: Takk! Så det er bare mel, gjær og smør? Gjære må vel ha noe varmt for å "våkne"? Skal eg ha lunka melk nedi også? Anonymkode: b23df...493 Det kommer litt an på hva du baker, hva sier oppskriften din du skal ha i? Ha alt i maskina samtidig. Det kan være lurt å ha i det våte (melk, vann) først, så mel o.l. ikke klistrer seg i bunnen. Noen vil at gjæren skal ha stått litt i noe lunkent med sukker i før de blander den inn i deigen, men jeg har alt i samtidig, lat som jeg er. Varmen fra eltingen vekker gjæren fint, samtidig som den smelter smøret.
AnonymBruker Skrevet 20. februar 2016 #5 Skrevet 20. februar 2016 8 minutter siden, Alan Smithee skrev: Det kommer litt an på hva du baker, hva sier oppskriften din du skal ha i? Ha alt i maskina samtidig. Det kan være lurt å ha i det våte (melk, vann) først, så mel o.l. ikke klistrer seg i bunnen. Noen vil at gjæren skal ha stått litt i noe lunkent med sukker i før de blander den inn i deigen, men jeg har alt i samtidig, lat som jeg er. Varmen fra eltingen vekker gjæren fint, samtidig som den smelter smøret. Tusen takk☺️ Jeg baker solskinnsboller, og har lest at eltinga gjer bollene mykere og saftigere. Nå blir det boller! Anonymkode: b23df...493
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå