Gå til innhold

Kjøttkaker for dummies


Anbefalte innlegg

Skrevet

Dette spørsmålet er sikkert så dumt at det hadde passet bedre i en viss matgruppe på facebook som blir behørig diskutert på "skråblikk"-delen av KG, men jeg tar sjansen på å stille det her i stedet :)

Jeg har lyst til å lage kjøttkaker med brun saus selv, men alle oppskrifter jeg har sett inneholder rundt 5 dl kraft eller sjy. Jeg har ikke noe kraft fra før, og jeg ser ikke for meg at kjøttkakene avgir såpass mye væske når jeg steker dem? Eller gjør de det? Hvis ikke, kan man supplere med buljong eller noe slik?

 

Anonymkode: 471fb...cae

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Er det i sausen du tenker denne sjyen/kraften? Du kan helt fint lage selv ved å koke ut pannen du steker kjøttkakene i. Bare ha vann i pannen etter du har stekt kjøttkakene i, og kok til kraft. Du får også kjøpt kraft og sjy i butikken. Eller du kan rett og slett drite i det og bruke vann med litt buljong i, det pleier jeg å gjøre, for jeg gidder ikke styre med mer. 

Anonymkode: 07fca...795

Skrevet

Jeg har alltid laget kjøttkaker fra bunnen av, har aldri brukt noe som helst av sjy eller kraft. Jeg koker ut stekepanna og bruker "kraften" fra det i den brune sausen. Evt bruker jeg litt buljong i brunsausen.

Anonymkode: 3a9fa...ebc

Skrevet

Tusen takk for svarene!

Er det bare å ta litt vann i panna og la det koke opp, altså? DET skal jeg nok klare :laugh:  Men sånn ca hvor mye vann trenger jeg til 5 dl ferdig kraft? Det skal jo koke inn en del, så jeg må vel bruke en del mer enn en halvliter?

 

 

Anonymkode: 471fb...cae

Skrevet
34 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk for svarene!

Er det bare å ta litt vann i panna og la det koke opp, altså? DET skal jeg nok klare :laugh:  Men sånn ca hvor mye vann trenger jeg til 5 dl ferdig kraft? Det skal jo koke inn en del, så jeg må vel bruke en del mer enn en halvliter?

 

 

Anonymkode: 471fb...cae

Ha i ca en dl når panna er varm og la det fosskoke, deretter har du det i sausen.

Anonymkode: d30c3...fc9

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...