Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki,  ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. 

Anonymkode: 5d9a2...8aa

Videoannonse
Annonse
Skrevet
8 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki,  ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. 

Anonymkode: 5d9a2...8aa

Retter litt, ammehjelpen sier man skal starte med grøt som inneholder gluten for å introdusere det gradvis. 

Anonymkode: 5d9a2...8aa

Skrevet

Vi begynte med mais og hirsegrøt (som er uten gluten). Da hun nærmet seg 6 mnd introduserte vi gradvis gluten. Nestle har en grøt som er fin når gluten skal introduseres  (vi bruker ellers bare hipp og semper) - den heter "mild havregrøt med ris og hvete" (eneste gangen vi har kjøpt nestle grøt..).  Ellers går det sikkert an å halvblande risgrøt og hvetegrøt fra det merket du foretrekker. 

Skrevet

Den nyeste forskningen tyder vel på at man bør begynne med grøt MED gluten før 6 måneder for å forebygge cøliaki.

Anonymkode: c1374...5b4

Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki,  ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. 

Anonymkode: 5d9a2...8aa

De fleste med cøliaki har en genfeil. Genfeil er man født med. Det kan ikke forebygges med kosthold.Små tarmer som ikke er vant til å få fast føde har det ofte bedre med grøter uten gluten fordi det er mer lettfordøyelig. 

Cøliaki er en sykdom der tarmtottene ødelegges.  Det har blitt en motesak å ikke tåle gluten i dag. Fordelen for oss med cøliaki er at der blir flere produkter i fri for hyllene i butikkene. Men hva som skjer i butikkhyllene  når motebølgen går over, blir interessant å se. 

Anonymkode: 14274...6b2

  • Liker 1
Skrevet

Vi startet med rismel - og diverse aprikos/sviske/daddelmos. Etterhvert tilsatte vi havremel og nå spiser hun havremelsgrøt. Hirse er neste på lista. HS anbefalte introduksjon av gluten mens jeg fremdeles ammer. 

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...