AnonymBruker Skrevet 12. februar 2016 #1 Skrevet 12. februar 2016 Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki, ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. Anonymkode: 5d9a2...8aa
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2016 #2 Skrevet 12. februar 2016 8 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki, ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. Anonymkode: 5d9a2...8aa Retter litt, ammehjelpen sier man skal starte med grøt som inneholder gluten for å introdusere det gradvis. Anonymkode: 5d9a2...8aa
noomi Skrevet 12. februar 2016 #3 Skrevet 12. februar 2016 Vi begynte med mais og hirsegrøt (som er uten gluten). Da hun nærmet seg 6 mnd introduserte vi gradvis gluten. Nestle har en grøt som er fin når gluten skal introduseres (vi bruker ellers bare hipp og semper) - den heter "mild havregrøt med ris og hvete" (eneste gangen vi har kjøpt nestle grøt..). Ellers går det sikkert an å halvblande risgrøt og hvetegrøt fra det merket du foretrekker.
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2016 #4 Skrevet 12. februar 2016 Den nyeste forskningen tyder vel på at man bør begynne med grøt MED gluten før 6 måneder for å forebygge cøliaki. Anonymkode: c1374...5b4
AnonymBruker Skrevet 12. februar 2016 #5 Skrevet 12. februar 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Hvilken grøt startet dere med? Man blir jo anbefalt forskjellig. Helsesøster sier uten gluten for å forebygge cøliaki, ammehjelpen feks. sier med gluten for å forebygge cøliaki. Anonymkode: 5d9a2...8aa De fleste med cøliaki har en genfeil. Genfeil er man født med. Det kan ikke forebygges med kosthold.Små tarmer som ikke er vant til å få fast føde har det ofte bedre med grøter uten gluten fordi det er mer lettfordøyelig. Cøliaki er en sykdom der tarmtottene ødelegges. Det har blitt en motesak å ikke tåle gluten i dag. Fordelen for oss med cøliaki er at der blir flere produkter i fri for hyllene i butikkene. Men hva som skjer i butikkhyllene når motebølgen går over, blir interessant å se. Anonymkode: 14274...6b2 1
FantasDick Skrevet 12. februar 2016 #6 Skrevet 12. februar 2016 Vi startet med rismel - og diverse aprikos/sviske/daddelmos. Etterhvert tilsatte vi havremel og nå spiser hun havremelsgrøt. Hirse er neste på lista. HS anbefalte introduksjon av gluten mens jeg fremdeles ammer.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå