Gå til innhold

Falaffel


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg har aldri klar å lage falaffel, men hummus klarte jeg glatt første gangen. Spørsmål: Kan jeg bruke hummus som utgangspunkt til å lage Falaffel?

Anonymkode: d300f...4ba

  • Liker 1
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Nei, men det er jo ikke SÅ langt unna. Bare mer fast masse enn hummus. Kanskje oppskriften din er feil? Det tok litt tid før jeg fikk dreisen på det. Min oppskrift har en liten del av kikertene rå. Dvs de er ikke kokt, bare godt oppbløtt. I tillegg bruker jeg aldri kikerter på glass eller boks. Det blir altfor mykt og ender med at falafelen aldri henger sammen. Til nød blander jeg i litt om jeg har et åpnet glass stående.

Anonymkode: 128af...2a9

  • Liker 1
Skrevet

Det var meg over.. kom borti anonym-knappen :)

  • Liker 1
Skrevet
2 minutter siden, Whoops skrev:

Det var meg over.. kom borti anonym-knappen :)

Lyst å legge ut oppskriften din? :-)

  • Liker 1
Gjest Herr Heftig
Skrevet

Mine blir fine. Kokte eller bløtede kikerter + litt havremel

Skrevet
11 minutter siden, Herr Heftig skrev:

Mine blir fine. Kokte eller bløtede kikerter + litt havremel

Åh, det er disse små gode bollene som nesten smaker som kjøtt?

Hvilket krydder bruker du i?

Oppskrift mottas med stor takk! :hjerte:

Anonymkode: b4926...0ef

  • Liker 1
Skrevet
23 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Nei, men det er jo ikke SÅ langt unna. Bare mer fast masse enn hummus. Kanskje oppskriften din er feil? Det tok litt tid før jeg fikk dreisen på det. Min oppskrift har en liten del av kikertene rå. Dvs de er ikke kokt, bare godt oppbløtt. I tillegg bruker jeg aldri kikerter på glass eller boks. Det blir altfor mykt og ender med at falafelen aldri henger sammen. Til nød blander jeg i litt om jeg har et åpnet glass stående.

Anonymkode: 128af...2a9

Hei. Takk for tips. Skal prøve uten å koke etter bløtlegging av kikerter. Da blir det nok andre boller :-)

  • Liker 1
Skrevet
24 minutter siden, Whoops skrev:

Det var meg over.. kom borti anonym-knappen :)

:laugh:

 

  • Liker 1
Gjest Herr Heftig
Skrevet
14 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Åh, det er disse små gode bollene som nesten smaker som kjøtt?

 

Hvilket krydder bruker du i?

Oppskrift mottas med stor takk! :hjerte:

Anonymkode: b4926...0ef

Ja. Bruker kikerter og litt havremel, også blir det ekstra godt hvis man tar linser og koriander i tillegg. Krydderet har jeg ikke helt  peiling på enda, men chili og spiskumin kan man sjelden gå feil med.

Skrevet
1 minutt siden, Herr Heftig skrev:

Ja. Bruker kikerter og litt havremel, også blir det ekstra godt hvis man tar linser og koriander i tillegg. Krydderet har jeg ikke helt  peiling på enda, men chili og spiskumin kan man sjelden gå feil med.

Tusen takk! Du er en engel!   :engel:

Anonymkode: b4926...0ef

Skrevet

Min oppskrift er i hodet, men det blir noe sånt :)

Men jeg bløter opp større porsjoner med kikerter, koker det meste av dem og lar resten være rå. Kjører de sammen i food processor. Jeg liker at falafel er litt spicy, så jeg bruker, i tillegg til koriander, litt chilipepper og noen kløfter hvitløk. Så er det salt og pepper og gjerne litt revet sitronskall.. om jeg har. Justerer konsistensen med kikertmel. Stek i olje og ikke rot for mye med dem, pass på at de har fått en god skorpe under før du snur dem forsiktig. Lag bare noen få om gangen og legg dem gjerne over i en ildfast form og la dem stå i stekeovnen litt etterpå.

Og ikke lag dem for store. Mye lettere å håndtere om de er mindre.

  • Liker 2
Skrevet
1 time siden, Whoops skrev:

Min oppskrift er i hodet, men det blir noe sånt :)

Men jeg bløter opp større porsjoner med kikerter, koker det meste av dem og lar resten være rå. Kjører de sammen i food processor. Jeg liker at falafel er litt spicy, så jeg bruker, i tillegg til koriander, litt chilipepper og noen kløfter hvitløk. Så er det salt og pepper og gjerne litt revet sitronskall.. om jeg har. Justerer konsistensen med kikertmel. Stek i olje og ikke rot for mye med dem, pass på at de har fått en god skorpe under før du snur dem forsiktig. Lag bare noen få om gangen og legg dem gjerne over i en ildfast form og la dem stå i stekeovnen litt etterpå.

Og ikke lag dem for store. Mye lettere å håndtere om de er mindre.

Åååå, tusen takk for tips. Dette skal jeg også følge :)

 

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, AnonymBruker skrev:

Tusen takk! Du er en engel!   :engel:

Anonymkode: b4926...0ef

Takk fra meg òg :smilyblomst:

  • Liker 1
Skrevet
1 time siden, Whoops skrev:

Min oppskrift er i hodet, men det blir noe sånt :)

Men jeg bløter opp større porsjoner med kikerter, koker det meste av dem og lar resten være rå. Kjører de sammen i food processor. Jeg liker at falafel er litt spicy, så jeg bruker, i tillegg til koriander, litt chilipepper og noen kløfter hvitløk. Så er det salt og pepper og gjerne litt revet sitronskall.. om jeg har. Justerer konsistensen med kikertmel. Stek i olje og ikke rot for mye med dem, pass på at de har fått en god skorpe under før du snur dem forsiktig. Lag bare noen få om gangen og legg dem gjerne over i en ildfast form og la dem stå i stekeovnen litt etterpå.

Og ikke lag dem for store. Mye lettere å håndtere om de er mindre.

Aldri tenkt på ettersteking. God idé :smilyblomst:

Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nei, men det er jo ikke SÅ langt unna. Bare mer fast masse enn hummus. Kanskje oppskriften din er feil? Det tok litt tid før jeg fikk dreisen på det. Min oppskrift har en liten del av kikertene rå. Dvs de er ikke kokt, bare godt oppbløtt. I tillegg bruker jeg aldri kikerter på glass eller boks. Det blir altfor mykt og ender med at falafelen aldri henger sammen. Til nød blander jeg i litt om jeg har et åpnet glass stående.

Anonymkode: 128af...2a9

 

1 time siden, Azajtsev skrev:

Hei. Takk for tips. Skal prøve uten å koke etter bløtlegging av kikerter. Da blir det nok andre boller :smilyblomst:

 

Skrevet
2 timer siden, Herr Heftig skrev:

Mine blir fine. Kokte eller bløtede kikerter + litt havremel

Ok, takk :smilyblomst:

  • Liker 1
Skrevet
2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Nei, men det er jo ikke SÅ langt unna. Bare mer fast masse enn hummus. Kanskje oppskriften din er feil? Det tok litt tid før jeg fikk dreisen på det. Min oppskrift har en liten del av kikertene rå. Dvs de er ikke kokt, bare godt oppbløtt. I tillegg bruker jeg aldri kikerter på glass eller boks. Det blir altfor mykt og ender med at falafelen aldri henger sammen. Til nød blander jeg i litt om jeg har et åpnet glass stående.

Anonymkode: 128af...2a9

:roser: Tusen takk!

Skrevet

Hva spiser dere som tilbehør til falafel? Har vurdert å prøve å lage det :)

Skrevet
5 minutter siden, Egiett skrev:

Hva spiser dere som tilbehør til falafel? Har vurdert å prøve å lage det :)

Jeg liker det med en god salat og f.eks. tzatziki eller hummus. Mange spiser det i pita. :-)

Skrevet

Jeg bruker oppskrift fra Veganmisjonen, blir knall hver gang :)

Anonymkode: 5becf...f8d

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...