Gå til innhold

Mer kalorier i moden frukt en før-moden?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Hei!

Det er noe jeg har lurt på en stund, er det mer kalorier jo mer moden frukten blir? Siden den er så mye søtere?? 

Eks brun banan er myyye søtere enn grønn/gul

myke pærer er mye søtere enn harde

myk mango er mye søkere enn hard..

skjønner? Hvordan kan den bli søteste i smaken hvis sukkerinnholdet er likt?  Sikkert et helt idiotisk spørsmål men er nysgjerrig :P

Anonymkode: fc7c2...014

Videoannonse
Annonse
Skrevet
40 minutter siden, AnonymBruker skrev:

Hei!

Det er noe jeg har lurt på en stund, er det mer kalorier jo mer moden frukten blir? Siden den er så mye søtere?? 

Eks brun banan er myyye søtere enn grønn/gul

myke pærer er mye søtere enn harde

myk mango er mye søkere enn hard..

skjønner? Hvordan kan den bli søteste i smaken hvis sukkerinnholdet er likt?  Sikkert et helt idiotisk spørsmål men er nysgjerrig :P

Anonymkode: fc7c2...014

Nei energimengden endrer seg ikke.

Anonymkode: 8cb67...255

Skrevet (endret)

Det som skjer er at typen karbohydrater endrer seg. Umoden frukt har mye stivelse, som er en ikke søt karbohydrat. Når frukten blir moden deler stivelsemolekylene seg opp i mindre biter. Disse små bitene er forskjellige typer korbohydrater, stort sett sukkerarter, og som alle vet så er sukker søtt. En annen effekt av at stivelsen deler seg opp i mindre biter er at frukten blir mykere og "mindre stiv", blant annet fordi sukker løser seg mer opp i vann enn stivelse.

Så for å svare kort så er det mer sukker i moden frukt, men vet ikke om mengden kalorier er den samme for stivelse er også kalorier.

Endret av vikfand
  • Liker 1

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...