AnonymBruker Skrevet 4. februar 2016 #1 Skrevet 4. februar 2016 Hei! Det er noe jeg har lurt på en stund, er det mer kalorier jo mer moden frukten blir? Siden den er så mye søtere?? Eks brun banan er myyye søtere enn grønn/gul myke pærer er mye søtere enn harde myk mango er mye søkere enn hard.. skjønner? Hvordan kan den bli søteste i smaken hvis sukkerinnholdet er likt? Sikkert et helt idiotisk spørsmål men er nysgjerrig Anonymkode: fc7c2...014
AnonymBruker Skrevet 4. februar 2016 #2 Skrevet 4. februar 2016 40 minutter siden, AnonymBruker skrev: Hei! Det er noe jeg har lurt på en stund, er det mer kalorier jo mer moden frukten blir? Siden den er så mye søtere?? Eks brun banan er myyye søtere enn grønn/gul myke pærer er mye søtere enn harde myk mango er mye søkere enn hard.. skjønner? Hvordan kan den bli søteste i smaken hvis sukkerinnholdet er likt? Sikkert et helt idiotisk spørsmål men er nysgjerrig Anonymkode: fc7c2...014 Nei energimengden endrer seg ikke. Anonymkode: 8cb67...255
vikfand Skrevet 4. februar 2016 #3 Skrevet 4. februar 2016 (endret) Det som skjer er at typen karbohydrater endrer seg. Umoden frukt har mye stivelse, som er en ikke søt karbohydrat. Når frukten blir moden deler stivelsemolekylene seg opp i mindre biter. Disse små bitene er forskjellige typer korbohydrater, stort sett sukkerarter, og som alle vet så er sukker søtt. En annen effekt av at stivelsen deler seg opp i mindre biter er at frukten blir mykere og "mindre stiv", blant annet fordi sukker løser seg mer opp i vann enn stivelse. Så for å svare kort så er det mer sukker i moden frukt, men vet ikke om mengden kalorier er den samme for stivelse er også kalorier. Endret 4. februar 2016 av vikfand 1
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå