FruS Skrevet 1. februar 2016 #1 Skrevet 1. februar 2016 (endret) Hei! Jeg og samboeren min renoverer et hus. Vi skal straks i gang med kjøkkenet, men som skal flyttes til et helt annet rom i huset. Uten å gå nærmere inn på detaljer må vi rive ned det gamle kjøkkenet før vi bygger det nye. Det vil si at vi kommer til å leve en stund uten kjøkken - vi har kun tilgang på frys og microbølgeovn (ikke ovn eller steketopp!). Med arbeid hele dagen er det godt å ha noe middag, så jeg ønsker å planlegge slik at vi kan ha ferdige matretter i frysen, og som kan varmes i microbølgeovn. Men jeg trenger forslag til hva slags middag som egner seg? Endret 1. februar 2016 av FruS
Gjest Margit Spat Skrevet 1. februar 2016 #2 Skrevet 1. februar 2016 Omtrent hva som helst av supper og gryteretter, enten de er basert på kjøtt, fisk eller grønnsaker, passer godt å lage i større mengder slik at de kan fryses ned i porsjoner og varmes i mikroen.
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2016 #3 Skrevet 1. februar 2016 Vi pusset opp kjøkkenet for noen år siden, og hadde en tilsvarende situasjon i et par måneders tid (pga omfattende rehabilitering av gulv, vegger +++). Vi rigget til en hybelkomfyr i stua, rett og slett, en sånn liten sak med stekeovn og to plater på. Dessuten bunkret vi opp med engangsservise/bestikk og ikke minst alu-former til ovnen fra Staples (vi hadde ikke noe egnet sted til oppvask). Det fungerte utmerket! Vi laget helt super mat hele tiden, og brukte ovnen maksimalt. Så om du har anledning til å investere i en sånn (fra feks Fretex?) så vil jeg anbefale det. Ellers er det smart med reker og loff, forresten. Rekene er jo på sitt beste nå. Anonymkode: ada28...ae7
Marimba Skrevet 1. februar 2016 #4 Skrevet 1. februar 2016 kan ellers anbefale stormkjøkken, grilling eller bål i hagen.
AnonymBruker Skrevet 1. februar 2016 #5 Skrevet 1. februar 2016 Lasagne, fiskegrateng, skinkegrateng og alle typer gratenger egentlig... Alt av supper og gryter grønnsaker og potet kan faktisk varmes/kokes i mikro torsk og laks kan kokes/dampes omelett Pasta med div sauser osv du kan lage fersk eggerøre i mikro men pass på så det ikke sprekker ris og poteter og grønnsaker kan også kokes med vann fra vannkoker batr stek alt SV kjøtt og varme opp Anonymkode: 4f335...7d6
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2016 #6 Skrevet 2. februar 2016 Ser vannkoker er nevnt, bra tips! Og vil bare legge til at man kan lage couscoussalat med vannkoker, dvs la couscousen svelle i en bolle med nykokt vann, og tilsette grønnsaker og urter etc. Samme med salat av risnudler o.l. som kun skal svelle i nykokt vann. Anonymkode: ada28...ae7 1
AnonymBruker Skrevet 2. februar 2016 #7 Skrevet 2. februar 2016 Mer eller mindre alt egner seg til frysing. Alle slags gryteretter, fiskegrateng, lasagne, moussaka, sheperds pai, pastagryter, alt mulig. Så lenge det ikke er tilsatt ting som yoghurt eller andre melkeprodukter som tåler dårlig oppvarming, går det bra å fryse og tine i micro. Dere kan også dampe/koke fisk i mikroen, så dere trenger ikke leve av mat fra frysen. Det er veldig mye som kan lages kun ved mikro. Damp fisk, kok grønnsaker, og tadaa, man har et måltid. Anonymkode: aab2a...1fc
j23 Skrevet 2. februar 2016 #8 Skrevet 2. februar 2016 Lapskaus! Som resten sier: supper, gryteretter, formretter etc. Bacon kan godt stekes i mikrobølgeovn. Eller invester/lån en hybelkomfyr eller bare ei løs kokeplate:)
FruS Skrevet 4. februar 2016 Forfatter #9 Skrevet 4. februar 2016 Wow! Tusen takk for alle bidrag :-) :-)
Surriball Skrevet 4. februar 2016 #10 Skrevet 4. februar 2016 Hvis du har grill så er det ikke noe i veien for å grille nå
peppermyntete Skrevet 4. februar 2016 #11 Skrevet 4. februar 2016 Vet ikke om det er nevnt men lasagne! Og salater basert på for eksempel couscous og byggris (byggris kan bløtlegges i stede for å koke).
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå