Gå til innhold

Smør eller margarin!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Litt nysgjerrig bare: 

Bruker dere smør eller margarin, og hvorfor/hvorfor ikke?
Økologisk/ikke økologisk?

Jeg bruker kun smør, til alt :-)

Anonymkode: 0aa9b...c90

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg bruker smør, fordi det smaker så mye bedre. Stort sett "vanlig" smør, men en sjelden gang økologisk.

(Og så veier jeg opp for helseeffekten ved å bruke masse olivenolje.)

Anonymkode: 0c37f...460

  • Liker 1
Gjest Ennasus
Skrevet

Begge deler.

Hjemme steker vi og bruner kjøtt med melange. Smører panner, former osv med det. Og i sauser osv

Brelett på brødskive 

Meierismør bruker vi mest til smøre lefser med, og til baking. Og i potetstappe og andre stapper/moser. Bruker også i saus om vi har rester, men kjøper ikke inn meierismør til det liksom..

Skrevet

Bruker bare smør. Det smaker best. 

  • Liker 3
Skrevet

Bruker meierismør til alt.

  • Liker 2
Skrevet

Jeg ville nok brukt meierismør til det meste, men har en "hybelboer" som foretrekker melange til steking og baking, så når jeg er snill mor og lager mat til begge velger jeg melange, når jeg lager mat eller baker til meg selv bruker jeg meierismør.

På brødskiva bruker jeg bare meierismør, har jeg ikke det i hus, så velger jeg heller å spise skiva med pålegg uten noe under.

 

Skrevet (endret)

Meierismør til alt her også - vanlig type, ikke økologisk.

Endret av Rumle
Skrevet

Bruker smør til baking, julebaksten etc

Bruker flytende margarin til steking panna, og i sauser etc

Bruker Berit Nordstrands smøremyk rapskokos på brødskiva

Anonymkode: 75c26...e5f

Skrevet

Jeg bruker kun meierismør, ikke margarin. Litt kokosolje, og rapsolje av oljer.

Skrevet

Margarin, klarer dessverre ikke smaken eller lukten av meierismør.

Anonymkode: dfcae...35a

Skrevet

Meierismør, nærmere bestemt Kviteseidsmør, for det er MYE bedre. Fanden spare!

Økologisk er bare tøv og svindel: ikke bærekraftig. Plantene fjerner mineraler fra jorda og vi spiser plantene opp, direkte og indirekte via husdyr. I lengda MÅ jorda tilføres ny forsyning av mineraler fra mineralgjødsel (fra luft, gass og bergarter), ellers armes den ut.

  • Liker 1
Skrevet

Olje til matlaging som oftest. Margarin på brødskiva og slike ting. Synes det er lettere å smøre på og liker i grunn margarinsmaken best når det kommer til brødmat. 

Hender jeg kjøper meierismør hvis det trengs til noe spesifikt, f. eks bakst av noe slag.

Skrevet
19 timer siden, godt skrev:

Olje til matlaging som oftest. Margarin på brødskiva og slike ting. Synes det er lettere å smøre på og liker i grunn margarinsmaken best når det kommer til brødmat. 

Hender jeg kjøper meierismør hvis det trengs til noe spesifikt, f. eks bakst av noe slag.

Samma her ;)

Anonymkode: 613a0...aed

Skrevet

Bruker alltid melkefri margarin, tåler ikke melk.

Anonymkode: 7b50c...b78

Skrevet

Bruker meierismør til alt. Liker smaken og egenskapene.

Anonymkode: d5176...e58

Skrevet

Vi bruker som regel flytende Melange til steking av mat i stekepanna.

Til baking bruker jeg det som står i oppskriften, som regel smør.

Skrevet

Smør, alltid. Smaker bedre, og er ikke kjemisk fremstilt skvip som margarin.

Anonymkode: 96261...373

  • Liker 3
Skrevet
18 timer siden, AnonymBruker skrev:

Smør, alltid. Smaker bedre, og er ikke kjemisk fremstilt skvip som margarin.

Anonymkode: 96261...373

Enig ;-) I trust cows more than chemists! -TS

Anonymkode: 0aa9b...c90

  • Liker 3
Skrevet

Bruker margarin til det meste og lett soft flora til brød, sikkert mest fordi jeg er vant til det hjemmefra. Har aldri hatt noe forhold til smør egentlig, så kjøper det aldri.

Skrevet

Bruker Tine meierissmør eller kaldpresset kokosolje når jeg steker og baker. Bruker Økologisk smør fra Rørosmeieriet på skive eller rundstykke 😊 Bruker aldri margarin, ser på det som usunt. 

  • Liker 3

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...