Gå til innhold

Buttermilk?


Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

4 timer siden, AnonymBruker skrev:

Det er egentlig kjernemelk, væsken som er igjen etter man har laget smør. Tror det er vanskelig å få tak i ekte kjernemelk i Norge, men du kan bruke surmelk i stedet.

Anonymkode: 0c1f0...cec

Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. 

Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. 

Anonymkode: ca37f...8e9

  • Liker 1
Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17586871
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. 

Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. 

Anonymkode: ca37f...8e9

Det brukes i alle fall ofte i bakst i stedet for smør eller olje, og for å få bakst med bakepulver i til å heve bedre.

Anonymkode: 0c1f0...cec

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17587534
Del på andre sider

1 time siden, AnonymBruker skrev:

Det brukes i alle fall ofte i bakst i stedet for smør eller olje, og for å få bakst med bakepulver i til å heve bedre.

Anonymkode: 0c1f0...cec

I hvilken type bakst da? Hvordan fungerer det? Jeg har ikke klart å finne noen brukbare kilder på dette. Hvordan er det mulig å erstatte fett med væske og få noe i nærheten av samme resultat? Jeg prøver ikke å være vanskelig, jeg bare forstår ikke hvordan det fungerer.

(Jeg trodde det var kombinasjonen buttermilk og "baking soda" som brukes for å få rører og deiger til å heve ekstra? Baking soda er ikke det samme som bakepulver.) 

Anonymkode: ca37f...8e9

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17588127
Del på andre sider

2 timer siden, AnonymBruker skrev:

I hvilken type bakst da? Hvordan fungerer det? Jeg har ikke klart å finne noen brukbare kilder på dette. Hvordan er det mulig å erstatte fett med væske og få noe i nærheten av samme resultat? Jeg prøver ikke å være vanskelig, jeg bare forstår ikke hvordan det fungerer.

(Jeg trodde det var kombinasjonen buttermilk og "baking soda" som brukes for å få rører og deiger til å heve ekstra? Baking soda er ikke det samme som bakepulver.) 

Anonymkode: ca37f...8e9

I en del kaker, muffins, pannekaker, rundstykker. Jeg aner vel ikke hvorfor jeg, jeg vet bare at surmelk gjør mye bakst veldig god og saftig, og ofte er det betydelig mindre smør/olje i de oppskriftene.

Det fungerer på samme måte med bakepulver og surmelk som med surmelk og 'baking soda', bakepulver inneholder 'baking soda'.

Anonymkode: 0c1f0...cec

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17588508
Del på andre sider

Annonse

Den 21.1.2016 at 18.31, AnonymBruker skrev:

Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. 

Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. 

Anonymkode: ca37f...8e9

Skummet kulturmelk kan brukes istedenfor, ja.

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17592417
Del på andre sider

Gjest Zeitgeist

Baking soda = Natron

Baking powder = Bakepulver (strengt tatt natron + en svak syre)

Buttermilk/Kjernemelk kan erstattes med et syrnet melkeprodukt, f.eks. kulturmelk, kefir, yoghurt naturell. 

Grunnen til at man bruker syrnede melkeprodukter ved baking med natron, er at natronet trenger noe surt for å lage karbondioksid, som igjen hever bakverket. Syrnet melk inneholder melkesyre, og det er denne syra som reagerer med natronet. 

Lenke til kommentar
https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17596150
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...