Gjest førstedamen Skrevet 21. januar 2016 #1 Del Skrevet 21. januar 2016 Har funnet en kokebok som bruker buttermilk isteden for f.eks smør eller olje. Hva er egentlig buttermilk, hvem leverer det i Norge og er det så sunt som amerikanerne i kokeboken min skal ha det til? Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/ Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2016 #2 Del Skrevet 21. januar 2016 Det er egentlig kjernemelk, væsken som er igjen etter man har laget smør. Tror det er vanskelig å få tak i ekte kjernemelk i Norge, men du kan bruke surmelk i stedet. Anonymkode: 0c1f0...cec 2 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17585857 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2016 #3 Del Skrevet 21. januar 2016 4 timer siden, AnonymBruker skrev: Det er egentlig kjernemelk, væsken som er igjen etter man har laget smør. Tror det er vanskelig å få tak i ekte kjernemelk i Norge, men du kan bruke surmelk i stedet. Anonymkode: 0c1f0...cec Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. Anonymkode: ca37f...8e9 1 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17586871 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2016 #4 Del Skrevet 21. januar 2016 2 timer siden, AnonymBruker skrev: Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. Anonymkode: ca37f...8e9 Det brukes i alle fall ofte i bakst i stedet for smør eller olje, og for å få bakst med bakepulver i til å heve bedre. Anonymkode: 0c1f0...cec Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17587534 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 21. januar 2016 #5 Del Skrevet 21. januar 2016 1 time siden, AnonymBruker skrev: Det brukes i alle fall ofte i bakst i stedet for smør eller olje, og for å få bakst med bakepulver i til å heve bedre. Anonymkode: 0c1f0...cec I hvilken type bakst da? Hvordan fungerer det? Jeg har ikke klart å finne noen brukbare kilder på dette. Hvordan er det mulig å erstatte fett med væske og få noe i nærheten av samme resultat? Jeg prøver ikke å være vanskelig, jeg bare forstår ikke hvordan det fungerer. (Jeg trodde det var kombinasjonen buttermilk og "baking soda" som brukes for å få rører og deiger til å heve ekstra? Baking soda er ikke det samme som bakepulver.) Anonymkode: ca37f...8e9 Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17588127 Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 22. januar 2016 #6 Del Skrevet 22. januar 2016 2 timer siden, AnonymBruker skrev: I hvilken type bakst da? Hvordan fungerer det? Jeg har ikke klart å finne noen brukbare kilder på dette. Hvordan er det mulig å erstatte fett med væske og få noe i nærheten av samme resultat? Jeg prøver ikke å være vanskelig, jeg bare forstår ikke hvordan det fungerer. (Jeg trodde det var kombinasjonen buttermilk og "baking soda" som brukes for å få rører og deiger til å heve ekstra? Baking soda er ikke det samme som bakepulver.) Anonymkode: ca37f...8e9 I en del kaker, muffins, pannekaker, rundstykker. Jeg aner vel ikke hvorfor jeg, jeg vet bare at surmelk gjør mye bakst veldig god og saftig, og ofte er det betydelig mindre smør/olje i de oppskriftene. Det fungerer på samme måte med bakepulver og surmelk som med surmelk og 'baking soda', bakepulver inneholder 'baking soda'. Anonymkode: 0c1f0...cec Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17588508 Del på andre sider Flere delingsvalg…
MarianneE Skrevet 23. januar 2016 #7 Del Skrevet 23. januar 2016 Den 21.1.2016 at 18.31, AnonymBruker skrev: Enkelte "halvamerikanere" jeg kjenner sverger til skummet kulturmelk som erstatning, men jeg har ikke noe erfaring med dette selv. Men jeg lurer veldig på hvordan buttermilk kan erstatte smør eller olje, den har da helt andre egenskaper? Om ikke de mener at de klarer seg uten eller med mindre smør/olje fordi buttermilk gjør bakst, pannekaker etc. saftig? I så fall er det ikke en erstatning, men en metode å lage mat på som reduserer behovet for smør/olje. Anonymkode: ca37f...8e9 Skummet kulturmelk kan brukes istedenfor, ja. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17592417 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Zeitgeist Skrevet 24. januar 2016 #8 Del Skrevet 24. januar 2016 Baking soda = Natron Baking powder = Bakepulver (strengt tatt natron + en svak syre) Buttermilk/Kjernemelk kan erstattes med et syrnet melkeprodukt, f.eks. kulturmelk, kefir, yoghurt naturell. Grunnen til at man bruker syrnede melkeprodukter ved baking med natron, er at natronet trenger noe surt for å lage karbondioksid, som igjen hever bakverket. Syrnet melk inneholder melkesyre, og det er denne syra som reagerer med natronet. Lenke til kommentar https://forum.kvinneguiden.no/topic/1000060-buttermilk/#findComment-17596150 Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå