Gå til innhold

Rødvinspulver som alternativ til vin i sauser?


Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har erfaring med rødvin i pulverform til bruk i sauser/supper?

Godt alternativ for å gi piffe opp sausen? Andre tips til ingredienser som hever smaken?

Videoannonse
Annonse
AnonymBruker
Skrevet

Noen som har erfaring med rødvin i pulverform til bruk i sauser/supper?

Godt alternativ for å gi piffe opp sausen? Andre tips til ingredienser som hever smaken?

Geitost, sennep, rømme, fløte, hvitløk, løk, urter, tyttebærsyltetøy.

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

AnonymBruker
Skrevet

De selger slik redusert rødvin i liten flaske hos bla. Meny, veldig grei! Står på at den tilsvarer fem flasker eller noe, så en bitteliten skvett og tre holder. Ellers bruker jeg ofte balsamico eller annen eddik, funker det også :)

Anonymous poster hash: 7e232...a89

  • Liker 1
Skrevet

Jeg har aldri brukt vin i pulverform, men det som piffer opp de fleste sauser er en liten klatt smør rett før servering. Det hjelper på både smak og utseende...gjerne mest det siste.

AnonymBruker
Skrevet

Jeg har aldri brukt vin i pulverform, men det som piffer opp de fleste sauser er en liten klatt smør rett før servering. Det hjelper på både smak og utseende...gjerne mest det siste.

Enig! En spiseskje smør rørt inn i sausen rett før servering er knall :)

Anonymous poster hash: 7e232...a89

Skrevet

Geitost, sennep, rømme, fløte, hvitløk, løk, urter, tyttebærsyltetøy.

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

:):)

Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse?

Skrevet

De selger slik redusert rødvin i liten flaske hos bla. Meny, veldig grei! Står på at den tilsvarer fem flasker eller noe, så en bitteliten skvett og tre holder. Ellers bruker jeg ofte balsamico eller annen eddik, funker det også :)

Anonymous poster hash: 7e232...a89

:) Redusert rødvin? Den er altså flytende, som konsentrat?

Hva er egentlig balsamico? lager du den selv eller er de ferdige gode?

Takk for tips:)

Skrevet (endret)

Ikke tilsettes mens den småkoker altså, noen grunn til hvorfor rett før servering?

Hilsen lærevillig nybegynner:)

Endret av vennskap82
AnonymBruker
Skrevet

:) Redusert rødvin? Den er altså flytende, som konsentrat?

Hva er egentlig balsamico? lager du den selv eller er de ferdige gode?

Takk for tips:)

Slik ser rødvinen ut

473000.png

Balsamico er en en italiensk rødvinseddik på flaske, kraftig på smak den også

- så en liten skvett er ofte nok. Selges på dagligvarebutikken.

Anonymous poster hash: 7e232...a89

Skrevet

Slik ser rødvinen ut

473000.png

Balsamico er en en italiensk rødvinseddik på flaske, kraftig på smak den også

- så en liten skvett er ofte nok. Selges på dagligvarebutikken.

Anonymous poster hash: 7e232...a89

:) :)

Passer til både kylling, svin og fisk,eller?

Skrevet

:) :)

Passer til både kylling, svin og fisk,eller?

Det gjør den :)
AnonymBruker
Skrevet

:):)

Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse?

http://dinmat.no/Oppskrifter/Saus

Her er det bare å ta fatt og boltre seg i sauseverden :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

AnonymBruker
Skrevet

:) :)

Passer til både kylling, svin og fisk,eller?

Ikke rødvin i saus til fisk -usj! Hvit evnt. Kom på et par andre ting som hever smaken i sauser: Balsamico, Tabasco, Soya, Paprikakrydder, Sitron, Tomatpuré, Sopp, buljonjer og selvfølgelig kraft av ulike ting om man skal begi seg inn i det litt mer avanserte :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

AnonymBruker
Skrevet

:):)

Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse?

Geitost i tyngre sauser til vilt og oksestek feks. Sennep i sauser til både kylling og svin. Urter i det meste (ulike typer selvfølgelig). Hvitløk er godt til det meste, men jeg ville ikke hatt det i vanlig hvit saus. Men i fløtesauser og kalde sauser nam både til fisk, svin, kylling og biffer (okse).

Løk kan fint brukes i sauser til både fisk og oksekjøtt/svinekjøtt (feks kjøttkaker, karbonader o.l) Rømme/fløte (ofte for å mildne litt av smaken rog gjøre sauser litt "mykere" og tykkere) til det meste og tyttebær i saus til kjøttkaker/stek og ulik viltmat. Hvitløk i sauser til retter av lam/kalkun (her er også fløte godt) er namnam. Tyttebær er også ekstremt godt til kalkunkjøtt i en brun saus.

Du får prøve deg frem. Masse fine oppskrifter på nettet. Det er også veldig moro og briljere med egne sauser med ulike smaker når man begynner å få dreisen på det :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

  • Liker 1
Skrevet

Geitost i tyngre sauser til vilt og oksestek feks. Sennep i sauser til både kylling og svin. Urter i det meste (ulike typer selvfølgelig). Hvitløk er godt til det meste, men jeg ville ikke hatt det i vanlig hvit saus. Men i fløtesauser og kalde sauser nam både til fisk, svin, kylling og biffer (okse).

Løk kan fint brukes i sauser til både fisk og oksekjøtt/svinekjøtt (feks kjøttkaker, karbonader o.l) Rømme/fløte (ofte for å mildne litt av smaken rog gjøre sauser litt "mykere" og tykkere) til det meste og tyttebær i saus til kjøttkaker/stek og ulik viltmat. Hvitløk i sauser til retter av lam/kalkun (her er også fløte godt) er namnam. Tyttebær er også ekstremt godt til kalkunkjøtt i en brun saus.

Du får prøve deg frem. Masse fine oppskrifter på nettet. Det er også veldig moro og briljere med egne sauser med ulike smaker når man begynner å få dreisen på det :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

Takk, det var nyttig:) Drukner i matjungelen på nett;) En bra side å begynne på, hvor vil det være,tenker du?Ser dinmat. no er nevnt..

Brukes hvitløken presset eller hakket?

Gul/ rød løk tilsettes rå eller stekt?

Skrevet

Ikke rødvin i saus til fisk -usj! Hvit evnt. Kom på et par andre ting som hever smaken i sauser: Balsamico, Tabasco, Soya, Paprikakrydder, Sitron, Tomatpuré, Sopp, buljonjer og selvfølgelig kraft av ulike ting om man skal begi seg inn i det litt mer avanserte :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

:) Buljongpulver eller ferdig laget buljong?

Skrevet

http://dinmat.no/Oppskrifter/Saus

Her er det bare å ta fatt og boltre seg i sauseverden :)

Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6

Hehe, ja:) Skal gi an en sjans,drukner litt i alle oppskriftene på nett..:)

AnonymBruker
Skrevet

Hehe, ja:) Skal gi an en sjans,drukner litt i alle oppskriftene på nett..:)

Lær deg først å lage en standard hvit og brun saus. Jevning laget av mel og smør og spe med kraft/melk/vann. Så kan du eksperimenter med aromater i ettertid, lage god saus er ingen kunst - og du lærer fort hvilke smaker som passer til hva. Lykke til :)

Anonymous poster hash: 7e232...a89

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...