vennskap82 Skrevet 7. august 2014 #1 Skrevet 7. august 2014 Noen som har erfaring med rødvin i pulverform til bruk i sauser/supper? Godt alternativ for å gi piffe opp sausen? Andre tips til ingredienser som hever smaken?
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #2 Skrevet 7. august 2014 Noen som har erfaring med rødvin i pulverform til bruk i sauser/supper? Godt alternativ for å gi piffe opp sausen? Andre tips til ingredienser som hever smaken? Geitost, sennep, rømme, fløte, hvitløk, løk, urter, tyttebærsyltetøy. Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #3 Skrevet 7. august 2014 De selger slik redusert rødvin i liten flaske hos bla. Meny, veldig grei! Står på at den tilsvarer fem flasker eller noe, så en bitteliten skvett og tre holder. Ellers bruker jeg ofte balsamico eller annen eddik, funker det også Anonymous poster hash: 7e232...a89 1
Maximillian Cohen Skrevet 7. august 2014 #4 Skrevet 7. august 2014 Jeg har aldri brukt vin i pulverform, men det som piffer opp de fleste sauser er en liten klatt smør rett før servering. Det hjelper på både smak og utseende...gjerne mest det siste.
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #5 Skrevet 7. august 2014 Jeg har aldri brukt vin i pulverform, men det som piffer opp de fleste sauser er en liten klatt smør rett før servering. Det hjelper på både smak og utseende...gjerne mest det siste. Enig! En spiseskje smør rørt inn i sausen rett før servering er knall Anonymous poster hash: 7e232...a89
vennskap82 Skrevet 7. august 2014 Forfatter #6 Skrevet 7. august 2014 Geitost, sennep, rømme, fløte, hvitløk, løk, urter, tyttebærsyltetøy. Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6 :) Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse?
vennskap82 Skrevet 7. august 2014 Forfatter #7 Skrevet 7. august 2014 De selger slik redusert rødvin i liten flaske hos bla. Meny, veldig grei! Står på at den tilsvarer fem flasker eller noe, så en bitteliten skvett og tre holder. Ellers bruker jeg ofte balsamico eller annen eddik, funker det også Anonymous poster hash: 7e232...a89 Redusert rødvin? Den er altså flytende, som konsentrat? Hva er egentlig balsamico? lager du den selv eller er de ferdige gode? Takk for tips:)
vennskap82 Skrevet 7. august 2014 Forfatter #8 Skrevet 7. august 2014 (endret) Ikke tilsettes mens den småkoker altså, noen grunn til hvorfor rett før servering? Hilsen lærevillig nybegynner:) Endret 7. august 2014 av vennskap82
AnonymBruker Skrevet 7. august 2014 #9 Skrevet 7. august 2014 Redusert rødvin? Den er altså flytende, som konsentrat? Hva er egentlig balsamico? lager du den selv eller er de ferdige gode? Takk for tips:)Slik ser rødvinen ut Balsamico er en en italiensk rødvinseddik på flaske, kraftig på smak den også - så en liten skvett er ofte nok. Selges på dagligvarebutikken.Anonymous poster hash: 7e232...a89
vennskap82 Skrevet 7. august 2014 Forfatter #10 Skrevet 7. august 2014 Slik ser rødvinen ut Balsamico er en en italiensk rødvinseddik på flaske, kraftig på smak den også - så en liten skvett er ofte nok. Selges på dagligvarebutikken.Anonymous poster hash: 7e232...a89 :) Passer til både kylling, svin og fisk,eller?
Purple Basil Skrevet 8. august 2014 #11 Skrevet 8. august 2014 :) Passer til både kylling, svin og fisk,eller?Det gjør den
AnonymBruker Skrevet 8. august 2014 #12 Skrevet 8. august 2014 :) Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse? http://dinmat.no/Oppskrifter/Saus Her er det bare å ta fatt og boltre seg i sauseverden Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6
AnonymBruker Skrevet 8. august 2014 #13 Skrevet 8. august 2014 :) Passer til både kylling, svin og fisk,eller? Ikke rødvin i saus til fisk -usj! Hvit evnt. Kom på et par andre ting som hever smaken i sauser: Balsamico, Tabasco, Soya, Paprikakrydder, Sitron, Tomatpuré, Sopp, buljonjer og selvfølgelig kraft av ulike ting om man skal begi seg inn i det litt mer avanserte Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6
AnonymBruker Skrevet 8. august 2014 #14 Skrevet 8. august 2014 :) Fra posesauser til å lage sauser fra bunnen her. Hvilke av nevnte ingr passer til fisk, kylling, svin, okse? Geitost i tyngre sauser til vilt og oksestek feks. Sennep i sauser til både kylling og svin. Urter i det meste (ulike typer selvfølgelig). Hvitløk er godt til det meste, men jeg ville ikke hatt det i vanlig hvit saus. Men i fløtesauser og kalde sauser nam både til fisk, svin, kylling og biffer (okse). Løk kan fint brukes i sauser til både fisk og oksekjøtt/svinekjøtt (feks kjøttkaker, karbonader o.l) Rømme/fløte (ofte for å mildne litt av smaken rog gjøre sauser litt "mykere" og tykkere) til det meste og tyttebær i saus til kjøttkaker/stek og ulik viltmat. Hvitløk i sauser til retter av lam/kalkun (her er også fløte godt) er namnam. Tyttebær er også ekstremt godt til kalkunkjøtt i en brun saus. Du får prøve deg frem. Masse fine oppskrifter på nettet. Det er også veldig moro og briljere med egne sauser med ulike smaker når man begynner å få dreisen på det Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6 1
vennskap82 Skrevet 9. august 2014 Forfatter #15 Skrevet 9. august 2014 Geitost i tyngre sauser til vilt og oksestek feks. Sennep i sauser til både kylling og svin. Urter i det meste (ulike typer selvfølgelig). Hvitløk er godt til det meste, men jeg ville ikke hatt det i vanlig hvit saus. Men i fløtesauser og kalde sauser nam både til fisk, svin, kylling og biffer (okse). Løk kan fint brukes i sauser til både fisk og oksekjøtt/svinekjøtt (feks kjøttkaker, karbonader o.l) Rømme/fløte (ofte for å mildne litt av smaken rog gjøre sauser litt "mykere" og tykkere) til det meste og tyttebær i saus til kjøttkaker/stek og ulik viltmat. Hvitløk i sauser til retter av lam/kalkun (her er også fløte godt) er namnam. Tyttebær er også ekstremt godt til kalkunkjøtt i en brun saus. Du får prøve deg frem. Masse fine oppskrifter på nettet. Det er også veldig moro og briljere med egne sauser med ulike smaker når man begynner å få dreisen på det Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6 Takk, det var nyttig:) Drukner i matjungelen på nett;) En bra side å begynne på, hvor vil det være,tenker du?Ser dinmat. no er nevnt.. Brukes hvitløken presset eller hakket? Gul/ rød løk tilsettes rå eller stekt?
vennskap82 Skrevet 9. august 2014 Forfatter #16 Skrevet 9. august 2014 Ikke rødvin i saus til fisk -usj! Hvit evnt. Kom på et par andre ting som hever smaken i sauser: Balsamico, Tabasco, Soya, Paprikakrydder, Sitron, Tomatpuré, Sopp, buljonjer og selvfølgelig kraft av ulike ting om man skal begi seg inn i det litt mer avanserte Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6 Buljongpulver eller ferdig laget buljong?
vennskap82 Skrevet 9. august 2014 Forfatter #17 Skrevet 9. august 2014 http://dinmat.no/Oppskrifter/Saus Her er det bare å ta fatt og boltre seg i sauseverden Anonymous poster hash: 8fd9d...6d6 Hehe, ja:) Skal gi an en sjans,drukner litt i alle oppskriftene på nett..
AnonymBruker Skrevet 9. august 2014 #18 Skrevet 9. august 2014 Hehe, ja:) Skal gi an en sjans,drukner litt i alle oppskriftene på nett.. Lær deg først å lage en standard hvit og brun saus. Jevning laget av mel og smør og spe med kraft/melk/vann. Så kan du eksperimenter med aromater i ettertid, lage god saus er ingen kunst - og du lærer fort hvilke smaker som passer til hva. Lykke til Anonymous poster hash: 7e232...a89
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå