Gå til innhold

Fiskekaker


MarianneE

Anbefalte innlegg

Noen som har oppskrift og ikke minst fremgangsmåte for hjemmelagede fiskekaker?

Har så lyst på, men fiskekaker fra butikken er bare kjipt...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Det skal faktisk jeg ha til middag i dag (om jeg får tak i hyse, da). :)

Fiskekaker.

700 g hyse

1 ss salt

2-3 ss potetmel

ca. 5 dl melk/fløte

1 egg

Revet muskatnøtt

1/2 løk

Skjær fisken i biter og ha i foodprocessor med saltet. Bruk pulsknappen og kjør til en litt seig masse. Ha i potetmelet, puls igjen. Spe så med litt melk (evt. blanding av melk og fløte) av gangen, mens du bruker pulsknappen. Viktig å spe sakte til og begynne med, du kan spe litt fortere etter hvert.

Det er vanskelig å si nøyaktig hvor mye væske du trenger, det avhenger litt av hvor fersk fisken er osv. Deigen skal få en fin, nesten litt geléaktig konsistens. (Selv om det er viktig å spe gradvis, må du heller ikke arbeide deigen for mye.) Til slutt har du i egg, muskat og hakket løk og blander det raskt inn. Nå kan du steke fiskekakene, evt. lage fiskeboller og la dem trekke i lettsaltet vann.

Jeg vet ikke om forklaringen min ble så god, det er lettere å gjøre det enn å forklare hva jeg gjør. :ler: Spør gjerne om du lurer på noe. :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Har en annen en m du er intressert:

Fiskekaker med asiatisk smak

1 kg fiskefilet (sei, hyse eller torsk)

1,50 ts salt

0,50 ts pepper

1 stk løk, gjerne rødløk

2 fd hvitløk

0,25 stk purre

2 ss grovhakket kruspersille eller dill

1 ts revet frisk ingefær

1 stk sitron, det gule av skallet revet

2,50 dl melk

Rotmos:

poteter -gulrot -sellerirot -kålrot

Del fisk i mindre biter og ha i en foodprocessor sammen med salt,

pepper, løk, hvitløk, purre eller vårløk, kruspersille eller dill,

ingefær og revet skall av sitron.

Spe med melken og kjør til alt er godt blandet.

Form til fiskekaker og stek i smør i middels varm panne 3-4 min på hver side.

Server med rotmos, salat og for eksempel sweet hot chilisaus eller en rømmesaus.

Rotmos:

Kok poteter, gulrot, sellerirot og kålrot mør, hell av kokevannet og tilsett melk eller matfløte og smør og mos sammen. Smak til med salt og pepper.

:gjeiper: Nammmm

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...