Kvitil Skrevet 20. desember 2006 #1 Skrevet 20. desember 2006 Har en god oppskrift men har lyst til å prøve en ny. Venter spent....
kamela Skrevet 21. desember 2006 #2 Skrevet 21. desember 2006 Julekake 6 dl h-melk 250 gram smør 200 gram sukker 75 gram gjær 2 1/2 ts kardemomme ca 1 kg. hvetemel Varm melken til 37 grader. Tilsett gjær. Smelt smøret og bland det inn (må ikke holde mer enn 37 grader). Tilsett det tørre og la deigen heve til dobbelt størrelse. Eltes godt. Del deigen i 2 deler som klappes ut og dekke med rosiner og sukat. Rull sammen og form en rund kake. Snitt rundt kaka med en skarp kniv og trykk deretter godt ned i midten. Stekes på nederste rille ved 160-180 grader i ca 50 minutter. ← Du kan jo prøve denne!
skrue Skrevet 21. desember 2006 #3 Skrevet 21. desember 2006 Min: 250 g smør 5 dl melk 50 g gjær 150 g sukker 2 ts kardemomme 1 ts salt 1 kg hvetemel 250 g rosiner 1 pakke sukat 1 egg til pensling Fremgangsmåte som over. Settes i ovn på 225 grader som så senkes til 175 med en gang og stekes i 45 min.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå