Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet

Noen som har oppskrift?

Var ute å spiste i helgen og fikk godt brød til jkryddersmør,salt olje

Før maten kom det var jo sååå godt!!!

Dette vil jeg servere også...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Veldig godt med olivenbrød, eller brød med soltørkede tomater. Aplebrød er også veldig godt. Vet ikke helt hva det inneholder, men går kanskje å søke på det?

Enig, det er veldig godt.

Skrevet

vi fikk servert rosmarin olje på en italiensk rastaurant. det var olje, og fersk rosmarin i den. så hadde du litt olje på en tallerkem, tok litt salt i og dyppet brødet opp i det.. nam!

Skrevet

Ja, det er nyyydelig med urtebrød!

Dette har jeg prøvd å lage, og det var veldig vellykka! Deilig med masse friske urter og ost inni.

Skrevet

Dette brødet er nydelig. Det passer til det meste og fyllet kan varieres i det uendelige.

Focaccia ( olivenbrød).

2 ½ dl lunkent vann

7 g tørr gjær( en pose)

½ ts sukker

Balndes la stå i ca ti min til det skummer.

400 g hvetemel evt spelt

¼ ts salt

1 ss helmelkspulver, kan sløyfes.

Fyll:

1 dl olivenolje

4 pressede fedd hvitløk

Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene)

Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over.

Ca 30 sorte oliven uten stein.

Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time.

Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede.

Bland sammen fyllet og smør det utover press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over.

La etterheve i ca 20 min.

Stekes i 20-25 min på 200°C

Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken…..

Skrevet
Dette brødet er nydelig. Det passer til det meste  og fyllet kan varieres i det uendelige.

Focaccia ( olivenbrød).

2 ½ dl lunkent vann

7 g tørr gjær( en pose)

½ ts sukker

Balndes la stå i ca ti min til det skummer.

400 g hvetemel evt spelt

¼ ts salt

1 ss helmelkspulver, kan sløyfes.

Fyll:

1 dl olivenolje

4 pressede fedd hvitløk

Fersk rosmarin hakket, ( bare bladene ikke stilkene)

Ca 1-2 ss grovt salt til å strø over.

Ca 30 sorte oliven uten stein.

Sikt i saltet og melkepulveret og nesten alt melet. Kna det sammen til en jevn og fin deig. La heve i en time.

Klapp deigen ut i en langpanne 20 x 30 cm eller lignede.

Bland sammen fyllet og smør det utover  press oliven litt ned i deigen og strø litt grovt salt over.

La etterheve i ca 20 min.

Stekes i 20-25 min på 200°C

Dette brødet er nydelig til salater og pasaretter. Og i matpakken…..

Åh! Herlig! Dette skal jeg jammen lage! *vann i munnen*

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...