Gjest *Just-Me* Skrevet 5. juni 2006 #1 Skrevet 5. juni 2006 Noen som har en god oppskrift på kanelsnurrer/boller???
Arkana Skrevet 5. juni 2006 #2 Skrevet 5. juni 2006 Kanelsnurrer 150 g smør 5 dl melk 50 g gjær ½ ts salt 1½ dl sukker 2 ts malt kardemomme 13 dl hvetemel smør/margarin, sukker, kanel Smuldre gjæren i en bolle. Tilsett lunken melk og smeltet smør og rør gjæren ut. Tilsett sukker, salt og kardemomme. Bland i så mye mel at deigen blir glatt og smidig. La heve ca 30 minutter. Kna deigen godt og trill til en lang pølse som kjevles til en avlang leiv. Smør på smør/margarin og dryss over sukker og kanel. Rull sammen fra langsiden og skjær i 2-3 cm tykke skiver som legges på stekebrett. La etterheve ca 30 minutter. Stek ved 225 grader i 8-10 minutter. Avkjøl på rist.
Gjest Gjest Skrevet 6. juni 2006 #4 Skrevet 6. juni 2006 Så en oppskrift med disse ingrediensene: 4 dl hvetemel 125 g smør 1 ss sukker 1 pk. tørrgjær 1 egg 1 dl lunken vann Kanel, perlesukker og melisglasur Tror dere den er bra? Er jo ikke helt samme ingredienser som i den Arkana skrev om.. Vann istedet for melk f.eks...? Høres ikke godt ut..
Arkana Skrevet 6. juni 2006 #5 Skrevet 6. juni 2006 Så en oppskrift med disse ingrediensene: 4 dl hvetemel 125 g smør 1 ss sukker 1 pk. tørrgjær 1 egg 1 dl lunken vann Kanel, perlesukker og melisglasur Tror dere den er bra? Er jo ikke helt samme ingredienser som i den Arkana skrev om.. Vann istedet for melk f.eks...? Høres ikke godt ut.. ← Det er ikke noe galt med vann i stedet for melk, men melk gjør deigen mykere og jeg foretrekker melk til søt gjærbakst. Synes det var litt lite sukker i oppskriften også, men det er jo bare å prøve og se hvordan den blir.
Gjest Gjest Skrevet 6. juni 2006 #6 Skrevet 6. juni 2006 bruker alltid vann til all slags gjærbakst. ikke no problem, og like godt!
Gjest Gjest_stein_* Skrevet 3. september 2009 #7 Skrevet 3. september 2009 Sitter å nyter mine første hjemmebakte knanelsnurrer! Perfekt oppskrift. Keep'em coming
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå