Gå til innhold

Lapskaus


Anbefalte innlegg

Skrevet

Er det noen som kan gi meg en oppskrift på en god lapskaus med grønnsaker og kjøtt eller pølser? Fikk så lyst på dette, men har ikke laget det før...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg pleier å bruke en pose Betasuppe som basis, og det er knallgodt. Det står serveringsforslag bak på posen. :)

Skrevet

Er ikke så veldig glad i betasuppe dessverre. Vil helst bruke bare friske grønnsaker...

Skrevet

Den første er min favoritt + et par alternativer:

Lapskaus (6 pers.)

1 kg oksekjøtt

3 ss olivenolje

3 ss hvetemel

3 hakkede løk

3 store hakkede gulrøtter

4 hakkede selleristenger

7,5 dl oksekraft

1 dl tomatpuré

1 ss worcestershire saus

2 ss soyasaus

½ ts hver av salt, pepper, timian og paprikapulver

6 store poteter

Skjær kjøttet i terninger og brun dem i olje. Ta gryten av platen og dryss mel over, stek i 5 minutter på svak varme. Ta ut kjøttet. Surr løk, gulrøtter og selleri til det blir mørt. Tilsett kjøtt, kraft, tomatpuré, worcestershiresaus, soya og krydder. Sett på lokk og la småkoke i 45 minutter. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Ha dem i lapskausen og la det koke i 30 minutter til.

Pølselapskaus (4 porsj.)

400 g røkte kjøttpølser

2 gulrøtter

2 persillerøtter

250 g kålrot

1 purre

1 løk

3 dl vann

1 buljongterning

¼ ts pepper

1 ts salt

Skjær pølsene i skiver. Skjær grønnsakene i terninger/skiver. Kok opp vann med buljong, ha i grønnsakene og kok i 15-20 minutter. Legg pølseskivene i og la det trekke til pølsene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.

Lys lapskaus (4 pers.)

1 røkt og saltet svineknoke eller ca 600 g hamburgerrygg

ca 5 dl vann

800 g poteter

3 gulrøtter

¼-½ kålrot

¼ sellerirot

1 purre

salt/pepper

Kok svineknoken i vann til den slipper bena. Skjær den eller hamburgerryggen i terninger. Skjær poteter og grønnsaker i terninger. Kok opp vann eller kraft fra knoken og tilsett kjøtt og grønnsaker, ikke purren. La koke 15 minutter. Tilsett purren og la koke til alt er mørt. Smak godt til med salt og pepper. Server med flatbrød.

Skrevet
Den første er min favoritt + et par alternativer:

Lapskaus (6 pers.)

1 kg oksekjøtt

3 ss olivenolje

3 ss hvetemel

3 hakkede løk

3 store hakkede gulrøtter

4 hakkede selleristenger

7,5 dl oksekraft

1 dl tomatpuré

1 ss worcestershire saus

2 ss soyasaus

½ ts hver av salt, pepper, timian og paprikapulver

6 store poteter

Skjær kjøttet i terninger og brun dem i olje. Ta gryten av platen og dryss mel over, stek i 5 minutter på svak varme. Ta ut kjøttet. Surr løk, gulrøtter og selleri til det blir mørt. Tilsett kjøtt, kraft, tomatpuré, worcestershiresaus, soya og krydder. Sett på lokk og la småkoke i 45 minutter. Skrell potetene og skjær dem i små terninger. Ha dem i lapskausen og la det koke i 30 minutter til.

Pølselapskaus (4 porsj.)

400 g røkte kjøttpølser

2 gulrøtter

2 persillerøtter

250 g kålrot

1 purre

1 løk

3 dl vann

1 buljongterning

¼ ts pepper

1 ts salt

Skjær pølsene i skiver. Skjær grønnsakene i terninger/skiver. Kok opp vann med buljong, ha i grønnsakene og kok i 15-20 minutter. Legg pølseskivene i og la det trekke til pølsene er gjennomvarme. Smak til med salt og pepper.

Lys lapskaus (4 pers.)

1 røkt og saltet svineknoke eller ca 600 g hamburgerrygg

ca 5 dl vann

800 g poteter

3 gulrøtter

¼-½ kålrot

¼ sellerirot

1 purre

salt/pepper

Kok svineknoken i vann til den slipper bena. Skjær den eller hamburgerryggen i terninger. Skjær poteter og grønnsaker i terninger. Kok opp vann eller kraft fra knoken og tilsett kjøtt og grønnsaker, ikke purren. La koke 15 minutter. Tilsett purren og la koke til alt er mørt. Smak godt til med salt og pepper. Server med flatbrød.

Kok alt i vann. tykk til lapskausen med å drysse potetstappe fra pose til du får ønsket tykkelse. Av kjøtt bruker eg okse høyrygg eller salta/knoke.

Skrevet

Tusen takk, nå blir det lapskaus til uken!

Gjest KATTAstrofe
Skrevet

Jeg kjøper bare en pakke med ferdig oppkuttede grønnsaker fra frysedisk og lager lapskaus av den. Tilsetter vann, buljong og pepper og lar det koke rundt 10 minutter. Tilsetter pølse eller kjøtt når jeg har lyst på det. Når jeg gidder kutter jeg grønnsaker selv og lager det på "gamlemåten".

Skrevet

Da har jeg prøvd ut Arkanas lapskaus. (Den øverste.) Kjempegod og virkelig noe å anbefale!!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...