Gå til innhold

Eplekake


Gjest Gjesta

Anbefalte innlegg

Gjest Gjesta

Gi meg din beste eplekakeoppskrift. Og fortell hva du serverer den med

..........er du snill................

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Er det greit med eplepaier også? Disse to er aldeles nydelige. Eplekake/-pai serverer jeg stort sett alltid med vaniljeiskrem, evt pisket krem eller vaniljesaus. Crème fraîche er også godt til, om du liker det litt syrlig, da pisker jeg den litt tykkere sammen med litt sukker.

Den franske epleterten har jeg faktisk akkurat bakt, og holder på å spise nå. :sikle:

God gammeldags eplepai

5 dl hvetemel

¼ ts bakepulver

3-4 ss sukker

125 g smør

1 egg, lettpisket

4-5 ss vann

5-6 røde epler i skiver

1,75 dl sukker

1 ss maisenna

2 ts revet sitronskall

2 ss sitronsaft

½ ts allehånde

¼ ts malt nellik

½ ts kanel

litt melk og sukker til toppen

Sikt mel og bakepulver i en bolle. Tilsett sukker. Smuldre i smøret. Rør i egg og vann. Elt til deigen er glatt. Dekk med plast og sett i kjøleskap i 15 minutter. Del deigen i to. Kjevle ut den ene delen stor nok til å dekke en 23 cm paiform. Bunnen prikkes med en gaffel. Sett formen i kjøleskap. Rør sammen epleskiver og sukker. Bland maisenna, sitronskall og sitronsaft til melet er glatt. Bland i krydder, hell over eplene og vend sammen. Hell over i paiformen. Kjevle ut resten av deigen til et logg og legg over eplene. Bruk vann/melk som "lim". Pensle lokket med melk og dryss over sukker. Stek ved 210 grader i 15 minutter. Demp så varmen til 180 grader og stek videre i 25 minutter.

Tarte aux pommes (fransk epleterte)

250 g hvetemel

150 g smør

1 egg

75 g sukker

½ ts salt

½ ts vaniljesukker

500 g epler (Golden Delicious)

4 eggeplommer

90 g sukker

2 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 dl kremfløte

Smuldre smør og mel til en grov masse. Tilsett sammenvispet

sukker og egg. Elt deigen raskt sammen. La hvile kaldt i en time.

Forvarm ovnen til 215°C. Kjevle ut deigen til en 30 cm stor sirkel. Smør en rund pai-form. Kle formen med deigen. Skjær av overflødig deig i kantene. Skrell eplene og skjær dem i båter uten kjernehus. Anrett eplebåtene over deigen. La steke i 15 min.

Bland sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk inn fløten. Hell blandingen over eplene, la steke videre i ca 35 min.

Serveres varm.

Men hvis du insisterer på eplekake, så er denne veldig god!

Saftig Eplekake

2 egg

1 ½ dl sukker

2 ¾ dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

revet skall av ½ sitron eller appelsin

50 g smeltet smør

1 dl vann

2-3 epler

litt perlesukker og kanel

Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel og sukker. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter.

Endret av Arkana
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne er nam-nam og kanskje verdens enkleste:

Skrell epler og skjaer i skiver.

Knudre 300 gr. smör og 300 gr. hvetemel, tilsett 300 gr. sukker.

Eplene legges i en form, strö smulderet over.

Stekes pa ca. 230° til eplene er möre og deigen er brun.

Serveres lunken m. vanilje is f.eks.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...
Tarte aux pommes (fransk epleterte)

250 g hvetemel

150 g smør

1 egg

75 g sukker

½ ts salt

½ ts vaniljesukker

500 g epler (Golden Delicious)

4 eggeplommer

90 g sukker

2 ts vaniljesukker

1 ts kanel

2 dl kremfløte

Smuldre smør og mel til en grov masse. Tilsett sammenvispet

sukker og egg. Elt deigen raskt sammen. La hvile kaldt i en time.

Forvarm ovnen til 215°C. Kjevle ut deigen til en 30 cm stor sirkel. Smør en rund pai-form. Kle formen med deigen. Skjær av overflødig deig i kantene. Skrell eplene og skjær dem i båter uten kjernehus. Anrett eplebåtene over deigen. La steke i 15 min.

Bland sammen eggeplommer, sukker, vaniljesukker og kanel. Pisk inn fløten. Hell blandingen over eplene, la steke videre i ca 35 min.

Serveres varm.

Men hvis du insisterer på eplekake, så er denne veldig god!

Saftig Eplekake

2 egg

1 ½ dl sukker

2 ¾ dl hvetemel

2 ts bakepulver

1 ts vaniljesukker

revet skall av ½ sitron eller appelsin

50 g smeltet smør

1 dl vann

2-3 epler

litt perlesukker og kanel

Pisk eggedosis. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker inn i røren. Tilsett sitronskall, smeltet smør og vann. Hell i en smurt form (22 cm). Skrell og skjær eplene i båter som stikkes i røren. Strø på kanel og sukker. Stek på nederste rille ved 175 grader i ca 45 minutter.

Kan denne lages på forhånd og varmes oppigjen??

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kjempegod Eplekake med vaniljefyll :

150g smør

150g sukker

1 egg.

200g kveitemjøl

1 ts vaniljesukker

1 ts bakepulver

1 pakke (5dl.) Vanilejefyll

Epler etter ønske.

Sett ovnen på 170g.

Eg vispa smør og sukker kvitt medan eg skjære opp eplene.

Tilsette et egg, vispa litt.

Har i mjøl, vaniljesukker og bakepulver- vispa det til det blir ei ganske grov masse- mest som ei pai-deig.

Trykke 3/4 av deiga over i ei rund form. Helle i vaniljefyll og ønska mengde epler.

Tar resten av "deiga" og legg over kaka- i kryss, remser; som du vil.

Steikast i 40-50 min.

KNALLGOD.

Serveres som den er- eller sammen med Royal Vaniljeis ;)

Meget enkel å lage :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Kan denne lages på forhånd og varmes oppigjen??

Ja, begge kan varmes opp igjen. En liten runde i micro og så kald vaniljeiskrem på. :sikle:

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Denne oppskriftgen fikk jeg av min storesøster som igjen fikk den av sin svigermor. Det er den beste eplepaien jeg har smakt hittil. Anbefales.

Her kommer oppskriften på den vidundelige eplepaien.

250 gr. fint smør,meierismør, mykt (ikke margarin) dette er viktig at det er riktig

90 gr melis (1 1/2 dl melis)

250 gr hvetemel (3, 75 dl hvetemel)

Alt dette er selve deigen, bruk hendene å blande dette sammen, ta deretter og klem det ut i en paiform.

1 pk. vaniljesauspulver vispes med 3 dl. melk, på pakken står det 5 dl, men jeg syntes det ble for rennende. Sett det i kjøleskapet og så avkjøle det i 10 min.( dette lønner seg å gjøre først før du begynner på deigen).

4 epler renskes og kuttes i små båter. Dander det rundt oppe i paiformen, det skal være tett i tett med epler i paiformen. Ta deretter vaniljesauspulveret og hell det over eplene. vips så var du ferdig.

Stek paien i ca.55 min. 180 grader nederst i ovnen

Lykke til

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne eplekaka er veldig lett å lage:

5-6 epler

1 kopp sukker

2 egg

1 kopp hvetemel

1/2 ts bakepulver

3/4 kopp smeltet smør

Passer til en liten rund form. Smør formen og dryss et tynt lag med sukker og kanel. Legg eplebiter i bunnen av formen og dryss over litt sukker og kanel. Visp sammen de andre ingrediensene og hell over. Stekes på nederste rille, 180 grader i 30-40 min.

Serveres sammen med vaniljeis. Kjempegodt! :)

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Ja, begge kan varmes opp igjen. En liten runde i micro og så kald vaniljeiskrem på. :sikle:

Takk da prøver jeg den i morgen...

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Denne eplekaka er veldig lett å lage:

5-6 epler

1 kopp sukker

2 egg

1 kopp hvetemel

1/2 ts bakepulver

3/4 kopp smeltet smør

Passer til en liten rund form. Smør formen og dryss et tynt lag med sukker og kanel. Legg eplebiter i bunnen av formen og dryss over litt sukker og kanel. Visp sammen de andre ingrediensene og hell over. Stekes på nederste rille, 180 grader i 30-40 min.

Serveres sammen med vaniljeis. Kjempegodt!  :)

Jeg prøvde denne i kveld, med stort hell. Kjempeenkel og smakte deilig med vaniljeis til. Takk for oppskrift!!!!

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...