BillyBoy Skrevet 19. juli 2008 #1 Skrevet 19. juli 2008 (endret) Hvilken type brennevin ville dere brukt til kirsebærlikør? Går ut i fra at det er best om det er minst mulig smak i brennevinet. Og så er det fint om det er mulig å få tak i den i Norge Forslag til noe som funker mottas med takk. Endret 19. juli 2008 av BillyBoy
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #2 Skrevet 19. juli 2008 De selger "ren" sprit på polet, tror du kan få kjøpt både 60 og 40%. Jeg har selv lagd rognebærlikør en gang i tiden med 60% sprit, og den trengte litt utvanning for å smake godt, men det fungerte i hvert fall greit å legge ned bærene på såpass sterk sprit.
BillyBoy Skrevet 19. juli 2008 Forfatter #3 Skrevet 19. juli 2008 Var innom polet, men de sendte med meg en vodka. Er litt usikker på om det er tingen...
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #4 Skrevet 19. juli 2008 Vodka fungerer helt fint, har gjort det mange ganger.
BillyBoy Skrevet 19. juli 2008 Forfatter #5 Skrevet 19. juli 2008 Takk for det Gjest Hvor lenge bør glassene stå når man har hatt oppi kirsebær, spriten og sukkeret? Det er ca 4dl bær, 333g sukker og 0,5 liter sprit.
Brunhilde Skrevet 19. juli 2008 #6 Skrevet 19. juli 2008 Jeg lager kirsebærlikør på denne måten: Ta et glass med skrulokk, gjerne et som rommer ca 1 liter. Fyll glasset med (sure) kirsebær. Fyll på så mye sukker som det er plass til. Fyll sprit (60% fra polet) opp til kanten. Sett på kjøkkenbenken og snu glasset hver dag til alt sukkeret er oppløst. Sett mørkt i noen måneder, gjerne frem til jul. Sil av bærene og hell likøren på flaske. Denne oppskriften er idiotsikkert og likøren blir akkurat like god hver gang.
Gjest antigartner Skrevet 19. juli 2008 #7 Skrevet 19. juli 2008 Jeg stemmer også for å bruke 60% fra polet. Den har ingen smak, slik vodka har (i større eller mindre grad). Brunhildes oppskrift er idiotsikker. Selv jeg har fått til dette
Gjest Gjest_gamlemor_* Skrevet 19. juli 2008 #8 Skrevet 19. juli 2008 Jeg lager kirsebærlikør på denne måten: Ta et glass med skrulokk, gjerne et som rommer ca 1 liter. Fyll glasset med (sure) kirsebær. Fyll på så mye sukker som det er plass til. Fyll sprit (60% fra polet) opp til kanten. Sett på kjøkkenbenken og snu glasset hver dag til alt sukkeret er oppløst. Sett mørkt i noen måneder, gjerne frem til jul. Sil av bærene og hell likøren på flaske. Denne oppskriften er idiotsikkert og likøren blir akkurat like god hver gang. kan brukes på alt, fra kirsebær til plommer - svenskene lager julelikør på søte ferske granskudd i juni som brukes til jul ifølge min venninne anna
Gjest Gjest Skrevet 19. juli 2008 #9 Skrevet 19. juli 2008 kan brukes på alt, fra kirsebær til plommer - svenskene lager julelikør på søte ferske granskudd i juni som brukes til jul ifølge min venninne anna og dessuten kan de brukte kirsebærene brukes til å smaksette ganske vanlig kjedelig rødvin - eller brukes i desserter eller eller bakverk
BillyBoy Skrevet 20. juli 2008 Forfatter #10 Skrevet 20. juli 2008 Ah, flott Takk, dette skal nok bli bra da!
Brunhilde Skrevet 20. juli 2008 #11 Skrevet 20. juli 2008 og dessuten kan de brukte kirsebærene brukes til å smaksette ganske vanlig kjedelig rødvin - eller brukes i desserter eller eller bakverk For ikke å snakke om julekonfekt.
skrue Skrevet 20. juli 2008 #12 Skrevet 20. juli 2008 Var innom polet, men de sendte med meg en vodka. Er litt usikker på om det er tingen... Vodka er så mye forskjellig så det er vanskelig å si. Jeg ville ha gått for ren sprit uten smakstilseninger. Det beste er nok 60% da den får mer smak ut av bærene etter det jeg husker. Men finner man fram til en type vodka som passer bra så det ingenting i veien for å bruke det.
Gjest Gjest Skrevet 21. juli 2008 #13 Skrevet 21. juli 2008 Hva koster ren sprit sånn ca? Så på polets sine sider, men fant ikke noe der. Men så er jeg meget lite bevandret i spritverden da
Brunhilde Skrevet 21. juli 2008 #14 Skrevet 21. juli 2008 Man må bare vite hva man leter etter: Brennevin seksti.
Gjest Gunvor Skrevet 9. august 2008 #15 Skrevet 9. august 2008 Hvor sterk blir likøren når du bruker 60% sprit? Blir den som de vi kjøper på polet, eller blir den kjempesterk? (skal lage på mandag)
Gjest nextlife Skrevet 9. august 2008 #16 Skrevet 9. august 2008 Jeg bruker en oppskrift som likner Brunhilde sin, funker hver gang Jeg har også forsøkt å tilsette likøren annen smak, lagde en med 2 kanelstenger oppi, og en med noen anisfrø og vanilestang i. Begge deler smakte veldig bra.
Brunhilde Skrevet 9. august 2008 #17 Skrevet 9. august 2008 Hvor sterk blir likøren når du bruker 60% sprit? Blir den som de vi kjøper på polet, eller blir den kjempesterk? (skal lage på mandag) Den blir faktisk ikke så kjempesterk, det er derfor jeg bruker seksti når jeg lager den. Svakere brennevin enn det, gir en (syns jeg) temmelig tam likør.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå