Gå til innhold

Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Hvilken type brennevin ville dere brukt til kirsebærlikør? Går ut i fra at det er best om det er minst mulig smak i brennevinet. Og så er det fint om det er mulig å få tak i den i Norge :jepp:

Forslag til noe som funker mottas med takk.

Endret av BillyBoy
Gjest Gjest
Skrevet

De selger "ren" sprit på polet, tror du kan få kjøpt både 60 og 40%. Jeg har selv lagd rognebærlikør en gang i tiden med 60% sprit, og den trengte litt utvanning for å smake godt, men det fungerte i hvert fall greit å legge ned bærene på såpass sterk sprit.

Skrevet

Var innom polet, men de sendte med meg en vodka. Er litt usikker på om det er tingen...

Gjest Gjest
Skrevet

Vodka fungerer helt fint, har gjort det mange ganger. :)

Skrevet

Takk for det Gjest :)

Hvor lenge bør glassene stå når man har hatt oppi kirsebær, spriten og sukkeret?

Det er ca 4dl bær, 333g sukker og 0,5 liter sprit.

Skrevet

Jeg lager kirsebærlikør på denne måten:

Ta et glass med skrulokk, gjerne et som rommer ca 1 liter.

Fyll glasset med (sure) kirsebær.

Fyll på så mye sukker som det er plass til.

Fyll sprit (60% fra polet) opp til kanten.

Sett på kjøkkenbenken og snu glasset hver dag til alt sukkeret er oppløst.

Sett mørkt i noen måneder, gjerne frem til jul.

Sil av bærene og hell likøren på flaske.

Denne oppskriften er idiotsikkert og likøren blir akkurat like god hver gang.

Gjest antigartner
Skrevet

Jeg stemmer også for å bruke 60% fra polet. Den har ingen smak, slik vodka har (i større eller mindre grad).

Brunhildes oppskrift er idiotsikker. Selv jeg har fått til dette :)

Gjest Gjest_gamlemor_*
Skrevet
Jeg lager kirsebærlikør på denne måten:

Ta et glass med skrulokk, gjerne et som rommer ca 1 liter.

Fyll glasset med (sure) kirsebær.

Fyll på så mye sukker som det er plass til.

Fyll sprit (60% fra polet) opp til kanten.

Sett på kjøkkenbenken og snu glasset hver dag til alt sukkeret er oppløst.

Sett mørkt i noen måneder, gjerne frem til jul.

Sil av bærene og hell likøren på flaske.

Denne oppskriften er idiotsikkert og likøren blir akkurat like god hver gang.

kan brukes på alt, fra kirsebær til plommer - svenskene lager julelikør på søte ferske granskudd i juni som brukes til jul ifølge min venninne anna

Gjest Gjest
Skrevet
kan brukes på alt, fra kirsebær til plommer - svenskene lager julelikør på søte ferske granskudd i juni som brukes til jul ifølge min venninne anna

og dessuten kan de brukte kirsebærene brukes til å smaksette ganske vanlig kjedelig rødvin - eller brukes i desserter eller eller bakverk

Skrevet

Ah, flott :) Takk, dette skal nok bli bra da!

Skrevet
og dessuten kan de brukte kirsebærene brukes til å smaksette ganske vanlig kjedelig rødvin - eller brukes i desserter eller eller bakverk

For ikke å snakke om julekonfekt. ;)

Skrevet
Var innom polet, men de sendte med meg en vodka. Er litt usikker på om det er tingen...

Vodka er så mye forskjellig så det er vanskelig å si. Jeg ville ha gått for ren sprit uten smakstilseninger. Det beste er nok 60% da den får mer smak ut av bærene etter det jeg husker. Men finner man fram til en type vodka som passer bra så det ingenting i veien for å bruke det.

Gjest Gjest
Skrevet

Hva koster ren sprit sånn ca? Så på polets sine sider, men fant ikke noe der. Men så er jeg meget lite bevandret i spritverden da :ler:

  • 3 uker senere...
Gjest Gunvor
Skrevet

Hvor sterk blir likøren når du bruker 60% sprit? Blir den som de vi kjøper på polet, eller blir den kjempesterk? (skal lage på mandag)

Gjest nextlife
Skrevet

Jeg bruker en oppskrift som likner Brunhilde sin, funker hver gang :) Jeg har også forsøkt å tilsette likøren annen smak, lagde en med 2 kanelstenger oppi, og en med noen anisfrø og vanilestang i. Begge deler smakte veldig bra.

Skrevet
Hvor sterk blir likøren når du bruker 60% sprit? Blir den som de vi kjøper på polet, eller blir den kjempesterk? (skal lage på mandag)

Den blir faktisk ikke så kjempesterk, det er derfor jeg bruker seksti når jeg lager den. Svakere brennevin enn det, gir en (syns jeg) temmelig tam likør.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...