Ingy Skrevet 9. mai 2003 #1 Del Skrevet 9. mai 2003 Spiste for en gang skyld lunsj ute i dag. Bestilte Cæsar salat. Var ikke akkurat det jeg fikk Issalat, boksparmesan, mais, paprika og kylling med grillkrydder???? Æsj! Hvor er det mulig å få tak i ekte Cæsar salat i Norge. Tips? Ingy Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 9. mai 2003 #2 Del Skrevet 9. mai 2003 Jeg fikk en Cæsar salat på Druen, Aker Brygge som var nær opp til orginalen. Lager den ofte selv, det blir alltid godt og vellykket! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Diva Skrevet 9. mai 2003 #3 Del Skrevet 9. mai 2003 Jeg spiste en god Cæsar-salat på Jimmy`s på Aker Brygge,- bryggetorget engang. Men om den er ekte, det vet jeg ikke. GOD var den i allefall. Verdt et forsøk ? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 9. mai 2003 #4 Del Skrevet 9. mai 2003 Jeg synes det beste er å lage den selv fra bunn... de jeg får på restaurant er ofte så overlesset med dressing at det ikke er godt i det hele tatt.... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Snuppeliten Skrevet 9. mai 2003 #5 Del Skrevet 9. mai 2003 Cæsar-salaten på Friday's er god, synes jeg. Sist gang hadde de vært litt uheldig med krutongene - dvs det var ingen krutonger men hvitløksbrød ved siden av. Akkurat DET var litt skuffende, men alltid vært snadder før! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Poirot Skrevet 9. mai 2003 #6 Del Skrevet 9. mai 2003 Friday's er god. Peppes er IKKE god. Noen tror at vanlig salat med saus på er Cæsarsalat???????????!!! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 10. mai 2003 #7 Del Skrevet 10. mai 2003 McDonalds har faktisk en som ikke er så ille. Det er vel ikke så mye ruccula salat i den, men ellers er den bra! Dressingen har riktig smak! Og brødkrutongene er gode. Slett ikke verst til å være i Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Ingy Skrevet 10. mai 2003 Forfatter #8 Del Skrevet 10. mai 2003 Takk for gode tips! Godt å se at det er mulig å få tak i skikkelig Cæsarsalat i Oslo! Da veit jeg hvor jeg skal gp neste gang :-) Ingy Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
jordbær Skrevet 12. mai 2003 #9 Del Skrevet 12. mai 2003 mækkern sin cæsarsalat er kjempedigg! ;D Parmersan, cæsardressing, kurtonger, kylling og salat.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Indira Skrevet 12. mai 2003 #10 Del Skrevet 12. mai 2003 Noen som har en skikkelig bra oppskrift på denne? Kjekt å ha! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Anonymous Skrevet 12. mai 2003 #11 Del Skrevet 12. mai 2003 Til du som tror at det skal være ruccula i Cæsar saltat, det er nok helt feil. her kommer en oppskrift. Cæsar salat 3 romainesalathoveder 18 ansjosfileter 6 skiver toastbrød 3 spsk smør 3-4 fed hvidløg 18 spsk fintreven parmesanost 8 spsk olivenolie 4 spsk vineddike 1-1 1/2 tsk salt 1/2 tsk hvid peber 6 rå æggeblommer Gør salathovederne i stand, skil dem i enkelte blade, som skylles grundigt og får lov at dryppe godt af, inden de rives i mindre stykker. Ansjosfileterne skæres i strimler. Skær brødskiverne i terninger og steg dem gyldne i smørret. Når de er færdige, lægges de til afkøling på fedtsugende papir. Rør olien med vineddike, salt og peber. Pil hvidløgsfedene og pres dem direkte i dressingen. Bland salatbladene med ristede brødterninger, ansjosfileter og reven ost og vend dressingen i. Pisk æggeblommerne let sammen og vend dem i salaten, til alle blade er glinsende blanke. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Étoile Skrevet 12. mai 2003 #12 Del Skrevet 12. mai 2003 Dette er oppskriften jeg pleier å bruke: Romanosalat Dressing: ca 1 ss Dijon sennep noen dråper Worchestershiresaus sitronsaft (ca 1/3 sitron) litt hvitløk 2 eggeplommer 2 ansjosfileter (helst italienske) salt og pepper 100 g revet fersk parmesan olivenolje til krutonger: Noen skifer tørr loff, olivenolje og smør. Begynn med krutongene, skjær vekk skorpa og del i passe store terninger. Stek dem til de blir gyldne i 50/50 olivenolje og smør. Legg dem til side på litt kjøkkenpapir når de er ferdige. Mos ansjosfiletene, visp sammen eggeplomme, sennep, Worchestershire saus, hvitløk, ansjos, 1/2 dl olivenolje og sitronsaften. Tilsett parmesan. Vask salaten og riv den i biter, hell over litt dressing og dryss krutonger over... Nam, nam!!! :D Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Lady_Z Skrevet 29. april 2008 #13 Del Skrevet 29. april 2008 kan noen fortelle hva Worchestershiresaus og ansjosfileter er for noe?? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 29. april 2008 #14 Del Skrevet 29. april 2008 kan noen fortelle hva Worchestershiresaus og ansjosfileter er for noe?? Se her! Ansjosfiet er død, filetert engraulis ancrasicolus (en pelagisk småfisk) nedlagt på boks. Fås også hele, men da stirrer de på deg, så jeg foretrekker filetene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Natasha09 Skrevet 19. august 2008 #15 Del Skrevet 19. august 2008 Selvsagt, jeg har bare fått gode caesar salater her i Norge! Jeg har gått på Egon, og Fridays =) Er der veldig ofte og den er alltid like god! Nam nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå