Gjest gjesta Skrevet 11. desember 2006 #1 Skrevet 11. desember 2006 hei noen som har noen gode dessert oppskrifter å dele?
Rosa Mirabella Skrevet 11. desember 2006 #2 Skrevet 11. desember 2006 Jeg synes multekrem og skogsbærkrem er veldig godt Du bare blander pisket kremfløte med multeyoghurt, skogsbæryoghurt eller evt en annen yoghurt du liker smaken på
Jerle Skrevet 11. desember 2006 #3 Skrevet 11. desember 2006 Hva med frukcoctail, litt annen frukt etter smak(jeg bruker ekstra epler og bananer), hakkede mandler og hakket melkesjokolade etter smak. Alt blandes og serveres med vaniljesaus.
Arkana Skrevet 11. desember 2006 #4 Skrevet 11. desember 2006 Noen favoritter: Nigella's Easy sticky-toffee pudding (6-8 pers.) 100 g brunt sukker 175 g hvetemel 2 ts bakepulver 1,25 dl melk 1 egg 1 ts vaniljeekstrakt 50 g smeltet smør 200 g brunt sukker ca 25 g smør 5 dl kokende vann Bland sukker med mel og bakepulver. Visp melk, egg, vanilje og smeltet smør og rør inn i det tørre. Fordel i en liten ildfast form. Dryss på brunt sukker og legg på smørklatter. Hell over det kokende vannet og stek ved 190 grader i 45 minutter. Server med fløte, pisket krem eller vaniljeis. Banandessert (1 pers.) 1 banan 2 ss smør 1 ss sukker ½ ts kanel 1-2 kuler vaniljeis eller crème fraîche tilsatt vanilje Del bananen i to på langs og legg på aluminiumsfolie. Dryss over sukker og kanel og legg på smør. Pakk sammen og stek ved 200 grader i 10-15 minutter eller på grill. Server med vaniljeis eller litt crème fraîche med vanilje. Tiramisu 3 eggeplommer 75 g sukker en dæsj kahlua eller kaffelikør 500 g mascarpone ost 2 dl kald sterk kaffe/espresso 14 fingerkjeks 25 g revet sjokolade kakaopulver Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering. Panna cotta (6 pers.) ca 3,5 ts gelatinpulver ¾ dl melk 7,5 dl kremfløte 1¼ dl sukker 1 vaniljestang 1 strimmel sitronskall Ha melken i en stor bolle og dryss gelatin over. La stå et par minutter. Rør sammen fløte, sukker, splittet vaniljestang og sitronskall i en kjele. Varm opp til kokepunktet, rør av og til. Ta kjelen fra varmen, ta opp vaniljestangen og fisk opp sitronskallet. Hell den varme fløten langsomt i gelatinmelken under omrøring. Fordel i 6 porsjonsformer, dekk til og sett i kjøleskap minst 4 timer (gjerne natten over).
Gjest -eline- Skrevet 11. desember 2006 #5 Skrevet 11. desember 2006 Tiramisu 3 eggeplommer 75 g sukker en dæsj kahlua eller kaffelikør 500 g mascarpone ost 2 dl kald sterk kaffe/espresso 14 fingerkjeks 25 g revet sjokolade kakaopulver Visp eggeplommer og sukker godt sammen. Ha i mascarpone og visp til røren blir glatt og lys. Tilsett 1 ss av likøren og visp godt. Bland resten av likøren med kaffen. Dypp fingerkjeksene i kaffeblandingen og legg halvparten i bunnen av en form. Bre over halvparten av mascarponeblandingen, dryss over litt revet sjokolade. Legg resten av kjeksene oppå, bre over resten av røren og dryss over resten av sjokoladen. Dekk til og sett i kjøleskap i 2 timer. Dryss over kakaopulver før servering. ← Åh! Tusen hjertlig! Der minnet du meg på hva vi skal lage som dessert enten til 3-årsdagen vår eller nyttårsaften :-D
Gjest gjesta Skrevet 12. desember 2006 #6 Skrevet 12. desember 2006 tusen takk for flotte oppskrifter... kommer garantert til å prøve ut disse....
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå