strilen Skrevet 23. november 2006 #1 Skrevet 23. november 2006 (endret) Jeg trenger en kjempegod oppskrift på sjokladekake i stor langpanne. Blir veldig takknemlig folkens. Skal bake kake i overraskelse til bestevenninna mi, hun skal ha fest på lørdag. Endret 23. november 2006 av strilen
Elle_liten Skrevet 23. november 2006 #2 Skrevet 23. november 2006 Beklager at jeg skriver uten å hjelpe, men dette lurer jeg også på. Jeg synes ofte at sånne type kaker blir litt smakløse. Jeg liker litt mørke, saftige sjokoladekaker, men disse langpannene blir ofte lyse og litt tørre......
Annabell Skrevet 23. november 2006 #3 Skrevet 23. november 2006 Sjekk detsoteliv.no der har de masse gode oppskrifter på kaker mm..
Arkana Skrevet 23. november 2006 #4 Skrevet 23. november 2006 Dette er en populær sjokoladekake. Den er ikke tørr, men ikke blandt de mørke heller. (Jeg liker også best de mørke, saftige og litt tunge kakene, men dette er likevel en kake jeg synes er god. ) Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter).
Gjest Gjesta Skrevet 24. november 2006 #5 Skrevet 24. november 2006 Eller lag Arkanas brownies. Den er knallgod. Enkel også. Min kjære som er langt fra noen kokk slag den sammen på null komma niks... Eneste problemet var at vi var ikke så mange. Så har den nå i fryseren, og det er så innmari fristende å ta et stykke av og til. God rett fra fryseren og den...
strilen Skrevet 24. november 2006 Forfatter #6 Skrevet 24. november 2006 KjempeTAKK !!! Skal bake den og gi tilbakemelding på hvordan det gikk.. Dette er en populær sjokoladekake. Den er ikke tørr, men ikke blandt de mørke heller. (Jeg liker også best de mørke, saftige og litt tunge kakene, men dette er likevel en kake jeg synes er god. ) Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter). ←
Leanne Skrevet 24. november 2006 #7 Skrevet 24. november 2006 Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter). ← Hvor stor langpanne bruker du til denne oppskriften?? Jeg og vil bake i dag
Arkana Skrevet 24. november 2006 #8 Skrevet 24. november 2006 Hvor stor langpanne bruker du til denne oppskriften?? Jeg og vil bake i dag ← En stor langpanne.
Elle_liten Skrevet 24. november 2006 #9 Skrevet 24. november 2006 En stor langpanne. ← Sånn som fyller hele ovnen (den er jo ikke lang, men kvadratisk ca.), eller halvparten av den?? Må ha det inn m teskje....
magolia Skrevet 24. november 2006 #10 Skrevet 24. november 2006 En stor langpanne er en kvadratisk langpanne som "fyller" hele ovnen ja!
strilen Skrevet 25. november 2006 Forfatter #11 Skrevet 25. november 2006 Ja nå har jeg bakt..... Både den som står anbefalt på denne siden, og en som jeg fant på detsoteliv.no De er kjempegode begge to. Coca-cola langpannekake er mørk og saftig for dem som ønsker det. Den som er anbefalt på denne siden, er litt lysere men kjempegod. Ha en god sjokoladekake helg folkens !
Gjest Dyana Skrevet 30. desember 2008 #12 Skrevet 30. desember 2008 Jeg trenger en kjempegod oppskrift på sjokladekake i stor langpanne. Blir veldig takknemlig folkens. Skal bake kake i overraskelse til bestevenninna mi, hun skal ha fest på lørdag. Ingredienser: 6 egg 600 g sukker 550 g hvetemel 4 ts bakepulver 4 ts vaniljesukker 3,5 dl melk 1 1/2 pl kokesjokolade 335 g smør GLASUR: 450 g melis 9 ss smør 9 ss kaffe 4-5 ts vaniljesukker 4-5 ss kakao (kakaopulver) Framgangsmåte: Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader. Pisk egg og sukker godt, til eggedosis, mens du måler opp de øvrige ingrediensene. Sett smøret til smelting. Mål opp de tørre ingrediensene. Brekk kokesjokoladeplatene i biter og ha i smøret og la det smelte. Når eggedosisen er ferdig så blander man i smørblandingen, melblandingen og melken vekselsvist inn. Rør forsiktig med en handvisp, da blir kaken luftig og fin. Dekk en langpanne, på ca 38x43 cm, med bakepapir eller smør den godt med smør. Hell røren i formen og stek den i ca. 30 min. på ca. 200 grader nederste rille. Når tiden er ute kan man sjekke om kaken er ferdig med å stikke en strikkepinne, fyrstikk el. lignende, i kaken. Er det da kakerøre på så legg til ekstra steketid. Når kaken er ferdig, ta ut kaken og avkjøl den. Mens den avkjøles, så lag glasuren. GLASUR: Sett smøret til smelting. Bland det tørre i en bolle. Tilsett smøret og kaffen. Reguler mengden om nødvenig. Er man veldig glad i glasur, så kan man lage 1/4 dels ekstra glasur. Del da mengden på hver ingrediens på 4 og legg til den ordinære oppskriften på glasuren. Sjekk om kaken er for varm til å ta på glasuren. Den burde være lunken, eller helst mer avkjølt enn lunket. Ha på glasuren. Pynt gjerne med kakestrø, kokos, sølvperler el. lignende. Server. Denne kaken kan fryses ned. Ta antall ønskede kakestykker opp av fryseren. Har man micro så kan man varme/tine kaken der, slik at den er litt lunken. Hvis det ønskes is eller litt krem til, så er dette kjempegodt, men like godt uten. =) Kaken er verdt tiden og garantert god tilbakemelding, det er i hvertfall hva jeg har fått hver gang jeg har servert den. Vel bekomme.
Famwangaasegg Skrevet 26. mars 2012 #13 Skrevet 26. mars 2012 KjempeTAKK !!! Skal bake den og gi tilbakemelding på hvordan det gikk.. Har laget denne kaken idag, og den var kjempegod! Takk for oppskrift
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå