Gå til innhold

Hjelp meg med god sjokoladekake oppskrift


Anbefalte innlegg

Skrevet (endret)

Jeg trenger en kjempegod oppskrift på sjokladekake i stor langpanne.

Blir veldig takknemlig folkens. :)

Skal bake kake i overraskelse til bestevenninna mi, hun skal ha fest på lørdag.

Endret av strilen
Videoannonse
Annonse
Skrevet

Beklager at jeg skriver uten å hjelpe, men dette lurer jeg også på. Jeg synes ofte at sånne type kaker blir litt smakløse. Jeg liker litt mørke, saftige sjokoladekaker, men disse langpannene blir ofte lyse og litt tørre...... :forvirret:

Skrevet

Sjekk detsoteliv.no der har de masse gode oppskrifter på kaker mm.. :)

Skrevet

Dette er en populær sjokoladekake. Den er ikke tørr, men ikke blandt de mørke heller. (Jeg liker også best de mørke, saftige og litt tunge kakene, men dette er likevel en kake jeg synes er god. :))

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter).

Skrevet

Eller lag Arkanas brownies. Den er knallgod. Enkel også.

Min kjære som er langt fra noen kokk slag den sammen på null komma niks...

Eneste problemet var at vi var ikke så mange. Så har den nå i fryseren, og det er så innmari fristende å ta et stykke av og til. God rett fra fryseren og den... :sjenert:

Skrevet

KjempeTAKK !!!

Skal bake den og gi tilbakemelding på hvordan det gikk..

:)

Dette er en populær sjokoladekake. Den er ikke tørr, men ikke blandt de mørke heller. (Jeg liker også best de mørke, saftige og litt tunge kakene, men dette er likevel en kake jeg synes er god.  :))

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter).

Skrevet
Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Kan fint fryses, med glasur. Hvis du deler den i biter før du fryser den tiner de raskt (10-15 minutter).

Hvor stor langpanne bruker du til denne oppskriften??

Jeg og vil bake i dag ;)

Skrevet
Hvor stor langpanne bruker du til denne oppskriften??

Jeg og vil bake i dag ;)

En stor langpanne.

Skrevet
En stor langpanne.

Sånn som fyller hele ovnen (den er jo ikke lang, men kvadratisk ca.), eller halvparten av den?? Må ha det inn m teskje.... :rodme:

Skrevet

En stor langpanne er en kvadratisk langpanne som "fyller" hele ovnen ja! ;)

Skrevet

Ja nå har jeg bakt.....

Både den som står anbefalt på denne siden, og en som jeg fant på detsoteliv.no

De er kjempegode begge to.

Coca-cola langpannekake er mørk og saftig for dem som ønsker det.

Den som er anbefalt på denne siden, er litt lysere men kjempegod.

Ha en god sjokoladekake helg folkens !

:)

  • 2 år senere...
Skrevet
Jeg trenger en kjempegod oppskrift på sjokladekake i stor langpanne.

Blir veldig takknemlig folkens. :)

Skal bake kake i overraskelse til bestevenninna mi, hun skal ha fest på lørdag.

Ingredienser:

6 egg

600 g sukker

550 g hvetemel

4 ts bakepulver

4 ts vaniljesukker

3,5 dl melk

1 1/2 pl kokesjokolade

335 g smør

GLASUR:

450 g melis

9 ss smør

9 ss kaffe

4-5 ts vaniljesukker

4-5 ss kakao (kakaopulver) Framgangsmåte:

Sett ovnen på over og undervarme på 200 grader. Pisk egg og sukker godt, til eggedosis, mens du måler opp de øvrige ingrediensene. Sett smøret til smelting. Mål opp de tørre ingrediensene. Brekk kokesjokoladeplatene i biter og ha i smøret og la det smelte. Når eggedosisen er ferdig så blander man i smørblandingen, melblandingen og melken vekselsvist inn. Rør forsiktig med en handvisp, da blir kaken luftig og fin.

Dekk en langpanne, på ca 38x43 cm, med bakepapir eller smør den godt med smør. Hell røren i formen og stek den i ca. 30 min. på ca. 200 grader nederste rille.

Når tiden er ute kan man sjekke om kaken er ferdig med å stikke en strikkepinne, fyrstikk el. lignende, i kaken. Er det da kakerøre på så legg til ekstra steketid.

Når kaken er ferdig, ta ut kaken og avkjøl den.

Mens den avkjøles, så lag glasuren.

GLASUR:

Sett smøret til smelting. Bland det tørre i en bolle. Tilsett smøret og kaffen. Reguler mengden om nødvenig. Er man veldig glad i glasur, så kan man lage 1/4 dels ekstra glasur. Del da mengden på hver ingrediens på 4 og legg til den ordinære oppskriften på glasuren. Sjekk om kaken er for varm til å ta på glasuren. Den burde være lunken, eller helst mer avkjølt enn lunket. Ha på glasuren.

Pynt gjerne med kakestrø, kokos, sølvperler el. lignende.

Server.

Denne kaken kan fryses ned.

Ta antall ønskede kakestykker opp av fryseren. Har man micro så kan man varme/tine kaken der, slik at den er litt lunken. Hvis det ønskes is eller litt krem til, så er dette kjempegodt, men like godt uten. =)

Kaken er verdt tiden og garantert god tilbakemelding, det er i hvertfall hva jeg har fått hver gang jeg har servert den. ;)

Vel bekomme.

  • 3 år senere...
Skrevet

KjempeTAKK !!!

Skal bake den og gi tilbakemelding på hvordan det gikk..

:)

Har laget denne kaken idag, og den var kjempegod! Takk for oppskrift :jepp:

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...