Gå til innhold

Ostekake


Gjest *Just-Me*

Anbefalte innlegg

Gjest *Just-Me*
Skrevet

Finner så mange forskjellige ostekakeoppskrifter... trenger en supergod en!!! :)

Har aldri laget ostekake før, men det virker jo så lettvindt og enkelt.

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Mine to favoritter.

Ostekake med rips og bringebær

250 g søte kjeks

90 g smeltet smør

12 gelatinplater

500 g kremost

ca 1 dl sitronsaft

125 g sukker

ca 3 dl vispet kremfløte

250 g frosne rips og bringebær

2 ss sukker, ekstra

Bland knust kjeks og smør og fordel i bunnen av en smurt 23 cm springform. Sett kaldt 20 minutter. Legg gelatinen i bløt og smelt i halvparten av sitronsaften. Visp kremosten med sitronsaft og sukker. Vend inn kremfløten og halvparten av gelatinen. Mos bærene med ekstra sukker og sil blandingen. Vend inn resten av gelatinen. Legg klatter av osteblandingen i formen og fyll ut åpne felter med bringefær. Marmorer blandingen med en kniv, eller la det bare være to separate lag. Sett kaldt 4 timer.

Ostekake fra Gastronomisk Institutt

15 kornmokjeks

75 g sukker

½ ts kanel

8 ss smeltet smør

700 g naturell kremost

150 g sukker

frøene fra 1 vaniljestang

2-3 ss sitronsaft

4 egg

5 dl lettrømme

7 ss sukker

frøene fra 1 vaniljestang

Kjør det tørre sammen i en food prosessor. Bland inn smør.

Klem utover bunnen av en 26 cm kakeform og stekes i ovn ved 175 grader i 10 min. Kjør ost, sukker, vaniljestangfrø, og sitronsaft sammen i food prosessor. Tilsett deretter 1 egg om gangen til det blir en fin ostemasse. Fordel ostemassen over bunnen.

Stekes i ovn ved 120 grader i 30-60 min (avhengig av ovn, i min trenger den nærmere 60 min).

Visp rømme, sukker og vaniljestang forsiktig sammen. Fordeles på ostemassen og stekes i ovn ved 120 grader i 3-5 min.

Denne pleier jeg å servere med bringebærcoulis (ferske eller frosne bringebær røres med sukker/melis, press gjennom en sikt for å fjerne frøene).

Skrevet

Dette er min favoritt, og veldig enkel. :sikle:

Ostekake

Bunn:

1 pk. Kornmo

150 gr. smeltet margarin

Fyll:

2 pk. Tine Ananas/Mandarin kremost

70gr. Sukker

1 ts. Vaniljesukker

2 ½ dl Rømme

1 boks Kremfløte

1 pk. Sitrongele

2dl. Vann

Kornmo knuses i små biter (bruk stavmikser), og blandes med smeltet smør. Trykk massen ned i en rund kakeform, der bunnen er fjernet og erstattet av et kakefat. Avkjøl mens fyllet lages.

Sitrongeleen røres ut i kokende vann og avkjøles (ikke la stivne).

Kremfløten piskes til krem. Alt blandes med mikser og helles over bunnen. La stå kaldt over natten.

Skrevet

Min favoritt:

Ostekake:

120 gr smør

1 pk Digestive kjeks

130 gr melis

1 ts vaniljesukker

1 bx lettrømme

1pk naturell kremost

2pk sitrongele eller annen god gele

Knus kjeksen og smuldre i smøret (bland det sammen godt, gjerne i food processor). Klem i form 24 cm. Sett kaldt.

Lag 1 pk gele på halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Bland lettrømme med kremost, melis og vaniljesukker. Rør inn den avkjølte geleen. Tømmes over kakebunnen. Avkjøles i kjøleskap. Legg evt. fruktbiter (mandarinbåter, halve druer, kiwiskiver) som pynt oppå gele- og ostemassen.

Lag den andre pakken gele med halv mengde vann. Avkjøl til romtemperatur. Helles over gele- og ostemassen. Settes kaldt, slik at geleen stivner skikkelig, gjerne over natten. La den stå kaldt til den skal serveres.

Lykke til!

Skrevet

Jeg synes den andre Arkana nevner er best. For å gjøre det enkelt bruker jeg seks hele pakker med kremost (125g * 6 = 750g). Jeg pleier å bruke fem naturell og en smaksatt (eks mandarin).

Jeg lager denne kaken to dager før den spises. Lagres i kjøleskap.

Skrevet

mmmm ostekake...

her er min oppskrift, den slår alltid godt an, til og med venninnen min som hater ostekake fikk seg ny favorittkake etter å ha smakt denne :)

1 pakke Bixit kjeks

100 g smør

1 pakke kremfløte

1 pakke lett rømme

2 pakker romtemperert philadelfiaost

100 g melis

1 stk sitrongele pakke

2,5 dl vann

1 stk jordbærgelepakke

2,5 dl vann

Knus bixit kjeks, bland med smeltet margarin. Trykk det ned i en rundt form som enten er smurt eller dekket med bakepapir. Rør ut sitrongele med vannet, la det stå kjølig i ca 15-20 min, følg med! Den skal være akkurat så avkjølt at den snart stivner, men ikke vent for lenge da blir det klumper :( Bland sammen sitrongele, kremfløte, rømme, philadeplhia ost og melis, visp sammen, hell over bunnen. La stå kaldt til stivnet. Lag rød gele og avkjøl, når den er kald (men ikke stivnet) helles den over kaken. Avkjøles på nytt til topplokket er stivnet. Nam nam nam!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...