Gå til innhold

supper


Anbefalte innlegg

Gjest Fruktfat
Skrevet

har dere noen gode suppeoppskrifter å dele med meg? :)

er kjempeglad i suppe, men stort sett (alltid) blir det posesuppe med visse modifiseringer, så nå vil jeg lage skikkelige saker!

helst oppskrifter man kan lage uten kraft...

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Tom Kha Gai!! Thai-suppe som er kjeeeempegod!!

Har ikke oppskriften her, men du finner den på nettet. Ikke vanskelig å lage...

Skrevet

To av mine favorittsupper:

Tortillasuppe (6-8 pers.)

1 hakket løk

1 hakket jalapeño

2 knuste hvitløksfedd

1 kg oksekjøtt i biter

1 boks hermetiske tomater

½ glass salsa

ca 3 dl oksekraft/buljong

ca 3 dl vann

ca 3 dl hønsebuljong

ca 3 dl ferdig tomatsuppe

1 ts malt spisskummen

1 ts chilipulver

1 ts salt

½ ts sitronpepper

2 ts worcestershiresaus

2 ts tabasco

¼ kopp revet cheddar

De fire første ingrediensene stekes i litt olje. Tilsett resten av ingrediensene, unntatt tortilla og ost og la småkoke 50-60 minutter. Hell i porsjonsskåler, dryss over ost og server. Hot!

Gary Rhodes' Mulligatawnysuppe (4-6 pers.)

1 hakket potet

1 hakket gulrot

1 hakket løk

1 hakket purre

2 hakkede selleristenger

1 knust hvitløksfedd

1 ts revet ingefær

½ ts hakket frisk timian

1 ts gurkemeie

1 ts cayennepepper

1 ts paprikapulver

¼ ts tørket rød chili

¼ ts spisskummenfrø

1 stjerneanis

1 laurbærblad

1 ts karri

2 hakkede tomater

1 ss worcestershiresaus

salt

1,2 liter hønsekraft/buljong

(jeg pleier i tillegg å tilsette en grillet kylling i biter eller stekt kyllingfilet i biter som tilsettes på slutten og varmes i suppen noen minutter)

Fres grønnsakene myke i smør. Rør inn alt unntatt buljong og la frese noen minutter. Hell i buljong og la småkoke under lokk ca 45 minutter. Ta ut laurbærblad og stjerneanis. Mos i foodprocessor, sil og varm opp før servering.

Skrevet

Dette er en av mine favoritter nå på høsten.

Bent Stiansens skogsoppsuppe

500 gram skogsopp

200 g sjalottløk

3 fedd hvitløk

100 g smør

2 dl hvitvin

1/2 del sherry

1 liter kyllingkraft eller 1 liter vann med 1 terning kyllingbuljong

2 ss maisenna

salt pepper og litt sitronsaft

2 ss sitrontimian

3 dl pisket kremfløte

rens soppen

kutt den i små terninger. Rens og finhakk sjalottløk og hvitløk. Smelt smørrret og fres løkene i ett minutt før du tilsetter soppen og freser den godt til all soppkraften er kokt inn. Tilsett hvitvin og sherry (eller annen hetvin som du har) kok opp og la koke i tre minutter. Så tilsetter du kyllingkraft og lar det hele småkoke i et kvarter. Jevn suppen med litt maisenna utrørt i kaldt vann og smak til med salt pepper sitronsaft og hakket sitrontimian. Ved servering tilsettes den piskede fløten som vendes lett inn i suppen.

Denne hvitløksuppen tror jeg jeg fikk her i forumet, god er den uansett :)

Hvitløkssuppe

Til 2 personer:

8 hvitløksbåter, grovhakket

1 gulrot i skiver

1 ss sellerirot, finhakket

1 tomat i skiver (bør skrelles)

1 ss matolje

½ l grønnsaksbuljong

1 ts basilikum

½ ts timian

1 laurbærblad

2 egg

2 ss hvitvinseddik

Frisk persille, grovhakket

Slik gjør du:

Varm oljen i en gryte og stek hvitløken og de øvrige grønnsakene over svak varme til de blir gylne. Tilsett buljong, basilikum, timian og laurbærblad, og la det småkoke i ca 10 minutter. Skill eggeplommene og eggehvittene og rør inn hvitvinseddik i eggeplommene. På slutten av koketiden mens suppen koker, piskes eggehvittene i. Nå må suppen ikke koke, for da vil den skille seg. Serveres med masse frisk persille og stekte brødterninger.

Skrevet

Hjemmelagd tomatsuppe! Nam-nam :)

1 stor løk

810 gram tomater

125 gram røde linser (tørr vekt)

2 buljong terninger

Pepper til smak

Basilikum

Kutt opp løken og la den småkoke i litt vann til den mykner. Tilsett tomatene, som man på forhånd har delt i 2, og knus dem litt oppi kjelen. Rens linsene og ha dem oppi kjelen. Så er det buljongens tur, ta samtidig å krydre med pepper og basilikum og la alt så koke ca 20 minutter. Resultatet er super-sunt, smaker herlig og veldig lettvint!

Gjest Fruktfat
Skrevet

oh, dette høres bra ut! takk! tar gjerne imot fler oppskrifter og!

Skrevet

Jeg vil abbonnere på denne!

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...