Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #1 Skrevet 22. juni 2006 Nokon som har ei oppskrift på vanleg langpannesjokoladekake? Det hastar!
Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #2 Skrevet 22. juni 2006 Surmelkskake 1l surmelk 1l hvetemel 4 dl sukker 3-5 ss kakao 2 ss natron 150 g smeltet smør/margarin Visp til alt er godt blandet og hell i langpanne, stek på 185 grader C. i ca 45 min. Kan bytte ut surmelka og kakaoen med yoghurt og annet krydder.
Gjest gjest1 Skrevet 22. juni 2006 #3 Skrevet 22. juni 2006 Takk for svar, men skulle helst hatt ei heilt vanleg sjokoladekake-oppskrift som passar til ungar!
Arkana Skrevet 22. juni 2006 #4 Skrevet 22. juni 2006 Denne er kjempegod, enkel å lage og elsket av både barn og voksne. Den kan dessuten fint fryses med glasur. Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt.
yvoesp Skrevet 22. juni 2006 #6 Skrevet 22. juni 2006 Når jeg ikke lager sjokoladekaken min, blir den etterlyst av både barna og de voksne Langpanne - 180 grader i 20-30 min. 3 egg 4,5 dl sukker 6 dl hvetemel 3 ts bakepulver 3 ts vaniljesukker 3 ss kakao (eller ev. 6 ss o`boy) 1,5 dl. melk 225 g margarin Visp egg og sukker til eggedosis. Smelt margarinen. Ha i det tørre og våte. Bland godt. Smørkrem: 100 g margarin 300 g siktet melis 1,5 ts vaniljesukker 3 ss sterk kaffe 1,5 ss kakao (eller ev. 3 ss o`boy) Denne kaken er kjapp & enkel å lage. Det eneste er at jeg pleier å ta egg og margarin ut av kjøleskapet dagen før. I smørkremen skal ikke margarinen smeltes, men være i "myk romtemp." Jeg pleier å ha kakao i bunnen og o`boy i smørkremen. Tar på smørkremen når kaken er kald. Håper denne kan falle i smak
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå