Gå til innhold

Skjokoladekake i langpanne


Anbefalte innlegg

Gjest synseren
Skrevet

Er det noen som har en oppskrift på sjokoladekake i langpanne?

Er takknemlig for svar!!

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Disse to er veldig gode. Legger ved brownies-oppskriften min også, det er jo en sjokoladekake og den er veldig god. De første er mer den "vanlige" typen, mens brownies jo er seige og saftige.

Langpannesjokoladekake

300 g smør/margarin

600 g sukker

3,5 dl melk

4 egg

500 g hvetemel

1 ss vaniljesukker

4 ts bakepulver

3-4 ss kakao

300 g melis

120 g smør/margarin

6 ss sterk kaffe

3 ts vaniljesukker

1 plate smeltet sjokolade

Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt.

Sjokoladekake med rømme

150 g smeltet smør

3,5 dl vann

3 ss kakao

5 dl sukker

8 dl hvetemel

1 liten ts salt

1½ ts natron

2 dl lettrømme

3 egg

1 stor firkløver

1 dl smeltet smør

1 dl sukker

1 dl fløte

Bland alle ingrediensene til kaken og hell i en liten langpanne (1½ porsjon til stor langpanne, men bare 1 porsjon glasur). Stek ved 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl.

Smelt ingrediensene til glasuren og bre over kaken.

Brownies

400 g mørk sjokolade

340 g smør

8 dl sukker

8 egg

4 ts vaniljesukker

5 dl hvetemel

Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 55 minutter.

Skrevet

Dette er min favoritt:

Sjokoladekake

(langpanne)

400g smør

4,5dl vann }Kokes og avkjøles

6 ss kakao

9 dl sukker

9dl hvetemel(jeg har byttet ut dette med glutenfritt)

1 ts salt }resten bandes i kakaoblandingen

2 ts natron

4 egg

3 dl rømme

Stekes ved 180C i ca 45 min

Etter steking, mens kaken ennå er varm, bruk en gaffel og stikk over hele kaken.

Glasuren trekker ned gjennom hullene.

Glasur

150g smør

10ss melk }gis et oppkok

6 ss kakao

500 -550g melis

2ts vaniljesukker

Glasuren helles over kaken mens den er varm

Skrevet
Dette er min favoritt:

Sjokoladekake

(langpanne)

400g smør

4,5dl vann          }Kokes og avkjøles

6 ss kakao

9 dl sukker

9dl hvetemel(jeg har byttet ut dette med glutenfritt)

1 ts salt      }resten bandes i kakaoblandingen

2 ts natron

4 egg

3 dl rømme

Stekes ved 180C i ca 45 min 

Etter steking, mens kaken ennå er varm, bruk en gaffel og stikk over hele kaken.

Glasuren trekker ned gjennom hullene.

Glasur

150g smør

10ss melk        }gis et oppkok

6 ss kakao

500 -550g melis

2ts vaniljesukker

Glasuren helles over kaken mens den er varm

Denne bruker jeg og. Utrolig god!

Skrevet

Denne er eksepsjonelt god, den beste jeg har smakt!

SUPERGOD SJOKOLADEKAKE i langpanne

-------------------------------

150 g smeltet smør

7,5 dl kulturmelk (spar litt til natron)

10 dl hvetemel (ca 600 g)

3-5 ss kakao

6,5 dl sukker (ca 600 g)

1 ss natron

Alt blandes godt sammen. Natron blandet i litt kulturmelk røres inn tilslutt. Stekes på nederste rille, ca 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur:

200 g smør

1 plate Dronning kokesjokolade

2-3 ts vaniljesukker

litt kaffe

ca 400 g melis

1 egg

Smør og sjokolade smeltes på svak varme. Rør inn vaniljesukker, kaffe, og melis til passe konsistens. Ett egg røres i tilsutt (blandingen må ikke være for varm)

Veldig saftig og god, holder seg leeenge saftig! Pleier å tre en bærepose over langpanna og la kaka stå i den inni stekeovnen, da holder den seg saftig til det er tomt.

Skrevet
Denne er eksepsjonelt god, den beste jeg har smakt!

SUPERGOD SJOKOLADEKAKE i langpanne

-------------------------------

150 g smeltet smør

7,5 dl kulturmelk (spar litt til natron)

10 dl hvetemel (ca 600 g)

3-5 ss kakao

6,5 dl sukker (ca 600 g)

1 ss natron

Alt blandes godt sammen. Natron blandet i litt kulturmelk røres inn tilslutt. Stekes på nederste rille, ca 180 grader i 25-30 minutter.

Glasur:

200 g smør

1 plate Dronning kokesjokolade

2-3 ts vaniljesukker

litt kaffe

ca 400 g melis

1 egg

Smør og sjokolade smeltes på svak varme. Rør inn vaniljesukker, kaffe, og melis til passe konsistens. Ett egg røres i tilsutt (blandingen må ikke være for varm)

Veldig saftig og god, holder seg leeenge saftig! Pleier å tre en bærepose over langpanna og la kaka stå i den inni stekeovnen, da holder den seg saftig til det er tomt.

Denne lignet veldig på den jeg bruker.

Den er kjempegod!!

:sikle::sikle::sikle::sikle:

  • 4 år senere...
Skrevet
Sjokoladekake med rømme

150 g smeltet smør

3,5 dl vann

3 ss kakao

5 dl sukker

8 dl hvetemel

1 liten ts salt

1½ ts natron

2 dl lettrømme

3 egg

1 stor firkløver

1 dl smeltet smør

1 dl sukker

1 dl fløte

Bland alle ingrediensene til kaken og hell i en liten langpanne (1½ porsjon til stor langpanne, men bare 1 porsjon glasur). Stek ved 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl.

Smelt ingrediensene til glasuren og bre over kaken.

Bare lurer på om denne skal være litt "bløt" i bunnen? Noen som har laget den og kan svare?

Skrevet

Hvs gjør jeg galt når kaken synker sammen. Fikk sviermor sin oppskrift på en kjempegod langpannesjokoladekake. Men min ble bare kompakt og tørr :(

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...