Gjest synseren Skrevet 10. februar 2006 #1 Skrevet 10. februar 2006 Er det noen som har en oppskrift på sjokoladekake i langpanne? Er takknemlig for svar!!
Arkana Skrevet 10. februar 2006 #2 Skrevet 10. februar 2006 Disse to er veldig gode. Legger ved brownies-oppskriften min også, det er jo en sjokoladekake og den er veldig god. De første er mer den "vanlige" typen, mens brownies jo er seige og saftige. Langpannesjokoladekake 300 g smør/margarin 600 g sukker 3,5 dl melk 4 egg 500 g hvetemel 1 ss vaniljesukker 4 ts bakepulver 3-4 ss kakao 300 g melis 120 g smør/margarin 6 ss sterk kaffe 3 ts vaniljesukker 1 plate smeltet sjokolade Rør smør og sukker hvitt. Rør inn eggene, ett om gangen, deretter melk vekselvis med det tørre. Hell røren i bakepapirkledt langpanne. Stek ved 175 grader på midterste rille i ca 30 minutter. Avkjøl kaken noen minutter i formen. Hvelv den over på rist. Pisk resten av ingrediensene til en glasur som smøres på kaken når den er helt avkjølt. Sjokoladekake med rømme 150 g smeltet smør 3,5 dl vann 3 ss kakao 5 dl sukker 8 dl hvetemel 1 liten ts salt 1½ ts natron 2 dl lettrømme 3 egg 1 stor firkløver 1 dl smeltet smør 1 dl sukker 1 dl fløte Bland alle ingrediensene til kaken og hell i en liten langpanne (1½ porsjon til stor langpanne, men bare 1 porsjon glasur). Stek ved 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl. Smelt ingrediensene til glasuren og bre over kaken. Brownies 400 g mørk sjokolade 340 g smør 8 dl sukker 8 egg 4 ts vaniljesukker 5 dl hvetemel Smelt smør og sjokolade i en gryte på svak varme. Ha i sukker, egg og vaniljesukker og bland godt sammen. Rør i hvetemel. Hell røren i en stor langpanne. Stek ved 175 grader i ca 55 minutter.
~umulia~ Skrevet 10. februar 2006 #3 Skrevet 10. februar 2006 Dette er min favoritt: Sjokoladekake (langpanne) 400g smør 4,5dl vann }Kokes og avkjøles 6 ss kakao 9 dl sukker 9dl hvetemel(jeg har byttet ut dette med glutenfritt) 1 ts salt }resten bandes i kakaoblandingen 2 ts natron 4 egg 3 dl rømme Stekes ved 180C i ca 45 min Etter steking, mens kaken ennå er varm, bruk en gaffel og stikk over hele kaken. Glasuren trekker ned gjennom hullene. Glasur 150g smør 10ss melk }gis et oppkok 6 ss kakao 500 -550g melis 2ts vaniljesukker Glasuren helles over kaken mens den er varm
-Fisken- Skrevet 11. februar 2006 #4 Skrevet 11. februar 2006 Dette er min favoritt: Sjokoladekake (langpanne) 400g smør 4,5dl vann }Kokes og avkjøles 6 ss kakao 9 dl sukker 9dl hvetemel(jeg har byttet ut dette med glutenfritt) 1 ts salt }resten bandes i kakaoblandingen 2 ts natron 4 egg 3 dl rømme Stekes ved 180C i ca 45 min Etter steking, mens kaken ennå er varm, bruk en gaffel og stikk over hele kaken. Glasuren trekker ned gjennom hullene. Glasur 150g smør 10ss melk }gis et oppkok 6 ss kakao 500 -550g melis 2ts vaniljesukker Glasuren helles over kaken mens den er varm ← Denne bruker jeg og. Utrolig god!
Gjest Sabia Skrevet 11. februar 2006 #5 Skrevet 11. februar 2006 Denne er eksepsjonelt god, den beste jeg har smakt! SUPERGOD SJOKOLADEKAKE i langpanne ------------------------------- 150 g smeltet smør 7,5 dl kulturmelk (spar litt til natron) 10 dl hvetemel (ca 600 g) 3-5 ss kakao 6,5 dl sukker (ca 600 g) 1 ss natron Alt blandes godt sammen. Natron blandet i litt kulturmelk røres inn tilslutt. Stekes på nederste rille, ca 180 grader i 25-30 minutter. Glasur: 200 g smør 1 plate Dronning kokesjokolade 2-3 ts vaniljesukker litt kaffe ca 400 g melis 1 egg Smør og sjokolade smeltes på svak varme. Rør inn vaniljesukker, kaffe, og melis til passe konsistens. Ett egg røres i tilsutt (blandingen må ikke være for varm) Veldig saftig og god, holder seg leeenge saftig! Pleier å tre en bærepose over langpanna og la kaka stå i den inni stekeovnen, da holder den seg saftig til det er tomt.
Kristin Skrevet 11. februar 2006 #6 Skrevet 11. februar 2006 Denne er eksepsjonelt god, den beste jeg har smakt! SUPERGOD SJOKOLADEKAKE i langpanne ------------------------------- 150 g smeltet smør 7,5 dl kulturmelk (spar litt til natron) 10 dl hvetemel (ca 600 g) 3-5 ss kakao 6,5 dl sukker (ca 600 g) 1 ss natron Alt blandes godt sammen. Natron blandet i litt kulturmelk røres inn tilslutt. Stekes på nederste rille, ca 180 grader i 25-30 minutter. Glasur: 200 g smør 1 plate Dronning kokesjokolade 2-3 ts vaniljesukker litt kaffe ca 400 g melis 1 egg Smør og sjokolade smeltes på svak varme. Rør inn vaniljesukker, kaffe, og melis til passe konsistens. Ett egg røres i tilsutt (blandingen må ikke være for varm) Veldig saftig og god, holder seg leeenge saftig! Pleier å tre en bærepose over langpanna og la kaka stå i den inni stekeovnen, da holder den seg saftig til det er tomt. ← Denne lignet veldig på den jeg bruker. Den er kjempegod!!
Gjest Gjest Skrevet 28. februar 2010 #7 Skrevet 28. februar 2010 Sjokoladekake med rømme 150 g smeltet smør 3,5 dl vann 3 ss kakao 5 dl sukker 8 dl hvetemel 1 liten ts salt 1½ ts natron 2 dl lettrømme 3 egg 1 stor firkløver 1 dl smeltet smør 1 dl sukker 1 dl fløte Bland alle ingrediensene til kaken og hell i en liten langpanne (1½ porsjon til stor langpanne, men bare 1 porsjon glasur). Stek ved 180 grader i 20-30 minutter. Avkjøl. Smelt ingrediensene til glasuren og bre over kaken. Bare lurer på om denne skal være litt "bløt" i bunnen? Noen som har laget den og kan svare?
BlaBla Skrevet 1. mars 2010 #8 Skrevet 1. mars 2010 Hvs gjør jeg galt når kaken synker sammen. Fikk sviermor sin oppskrift på en kjempegod langpannesjokoladekake. Men min ble bare kompakt og tørr
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå