Gjest LoisLane Skrevet 2. januar 2006 #1 Del Skrevet 2. januar 2006 Jeg lagde en kyllingrett der jeg skulle garnere med granateplekjerner - de var jo helt utrolig gode! Hva kan de brukes til - jeg vil ha mer! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
LilleBille Skrevet 2. januar 2006 #2 Del Skrevet 2. januar 2006 Tunfiskcarpaccio med granateple Salat Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. januar 2006 #3 Del Skrevet 2. januar 2006 Ostekake med granateple 2 granatepler 200 g havrekjeks 70 g smeltet smør 300 g kremost 2 dl kremfløte 1 appelsin 3 ts gelatinpulver ½ boks jordbærgelé Bryt kjeksen i grove biter og kjør den til smuler i en food prosessor. Hell i smøret og kjør videre til massen klumper seg. Smør en springform. Bre kjekssmulene utover og trykk massen til en jevn bunn. Sett formen i kjøleskapet. Finriv skallet på appelsinen og bland det inn i ostemassen. Press appelsinen og kok opp saften. Ha en tredjedel av saften i en kopp og oppløs gelatinen i den. Spe ut med resten av saften og rør det godt inn i ostemassen. Fordel ostemassen jevnt og forsiktig over kjeksbunnen. Sett kaken kjølig et par timer. Kok opp jordbærgelé etter anvisning på pakken og la det kjøles noe ned, men ikke stivne. Fordel granateplefrøene jevnt over kaken og øs over geleen. Sett kaken kjølig. Kylling i mandel- og granateplesaus (4 pers.) 2 granatepler 3,75 dl vann 75 g brunt sukker 4 kyllingfileter 1 stor løk i tykke skiver 2 knuste hvitløksfedd 1 ss hvetemel 1 ts søt paprikapulver 1 ts malt spisskummen 1 ts malt koriander ½ ts ts kanel 1,25 dl kyllingbuljong 55 g skåldede, ristede mandler ⅓ kopp hakket koriander Ta frøene ut av granateplene. Sett ⅓ av dem til siden og bland resten med vann og sukker i en kjele. La småkoke uten lokk ca 5 minutter og sil av. Brun kyllingen på alle sider og ta ut av pannen. Fres løk og hvitløk mykt. Rør inn mel og krydder og fres brunt. Rør gradvis inn buljong og granateplesaften. La koke og tykne. Legg kyllingen tilbake og la småkoke under lokk ca 5 minutter. Rør inn granateplefrø, nøtter og koriander. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 2. januar 2006 #4 Del Skrevet 2. januar 2006 (endret) Den salaten var noe for meg. Men hvor pokker får man tak i melasse? Kan man bruke mørk sirup i stedet, tro? Å, Arkana - den ostekaka SKAL lages! Endret 2. januar 2006 av LoisLane Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. januar 2006 #5 Del Skrevet 2. januar 2006 Siden jeg har akkurat smakt granateple og det likevel var en tråd her så stjeler jeg den litt og spør et spørsmål og håper det er greit for deg LoisLane En kamerat av meg sa man ikke skulle spise selve frøene, men bare det som er rundt frøene? Stemmer det? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. januar 2006 #6 Del Skrevet 2. januar 2006 En kamerat av meg sa man ikke skulle spise selve frøene, men bare det som er rundt frøene? Stemmer det? ← Frøene spises også. Hadde litt ganske fiklete å få i seg det som er rundt, men ikke de små frøene. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. januar 2006 #7 Del Skrevet 2. januar 2006 Takk for svar Kameraten min sa noe om at hvis frøene ble spist så .. ja .. ble resultatet diare.. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
-Fisken- Skrevet 2. januar 2006 #8 Del Skrevet 2. januar 2006 Har i hvert fall ikke opplevd det jeg, Rhiakah. Granateple er nam! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest LoisLane Skrevet 2. januar 2006 #9 Del Skrevet 2. januar 2006 Bare å bli med på tråden min! Fant noen fine oppskrifter selv også, gitt - er det ikke utrolig hva mna finner på dette internettet? Lammegryte med kanel og granateple 800 g lam 600 g løk 1 ss hevtemel 6 fedd hvitløk 2 kanelstenger 4 nellikspiker 1 ss tomatpuré 1 ts karripasta 1 granateple 2 dl yoghurt 1 ss fersk mynte 1 ts sukker 2 ts sitronsaft 1/2 ts salt Varm olje i en panne. Brun kjøttet forsiktig. Del løken i to og la den småsteke i 5 minutter sammen med kanelstengene. Strø over hvetemel. Ha oppi tomatpuré, karripasta, hele hvitløksfedd og nellikspiker. Hell over 3-4 dl vann. La koke forsiktig under lokk minst 1 time. Du kan eventuelt redusere kraften ved å koke litt uten lokk. Rens granateplet. Sausen lages ved å finhakket mynte. Bland yoghurt, mynte sukker, salt og sitronsaft. Kyllingfilet med sitroncouscous og pistasjesmør 4 kyllingfileter 2 sjalottløk 2 hvitløksfedd 4 dl hønsebuljong 4 dl couscous revet skall av 1 sitron (1 granateple) 1/2 purre i tynne strimler 1 dl god olivenolje til pistasjesmør: 50 g pistasjenøtter 1 chilipepper 100 g mykt smør 1 dl finhakket persille salt og pepper Slik gjør du: Begynn med pistasjesmøret - du kan få kjøpt det ferdig hos Mat & Mer, men det er morsomt å lage selv! Rensk pistasjenøttene ved å ta av både det harde og det tynne skallet. Ha nøtter og grovhakket chili i en food-processor og hakk det til en jevn blanding - ikke mos! Rør inn smør og persille, smak til med salt og pepper. Sett kaldt. Finhakk løk og hvitløk og fres det i olje i en gryte. Hell i hønsebuljongen og kok opp. Trekk gryta av varmen og ha i finrevet sitronskall. Ha i couscousen og glatt det til før du legger på lokk. Den skal trekke i 8-10 minutter. Frityrstek purren gyllenbrun i en annen kasserolle. La den få renne av seg på kjøkkenpapir. Bank kyllingfiletene flate (mellom to lag plast). Stek dem på hver side med middels varme i 4 minutter. La dem hvile like lenge. Varm opp couscousen på svak varme igjen. Ha i granateplefrø rett før servering. Legg en god porsjon couscous på hver tallerken, deretter kyllingfileter, en god klatt av smøret og den frityrstekte purren. Til slutt pynter du med noen granateplefrø. Cherimoya-salat 2 ss frisk lime juice 1 cherimoya skrelt og kuttet i teninger uten kjerner 1 avokado renset i terninger 2 appelsiner 1 grapefrukt 1 rød løk 1/2 granateple 1 hode romano salat Dressing 1,5 ss appelsinjuice 1,5 ss limejuice 2 ts honning 1/4 ts sterk pepper 0,6 dl olivenolje Rens cherimoyaen og avokadoen, ta ut kjerner og del i terninger. Sprut over limejuicen. Rens og skrell appelsin og grapefrukt og del opp i båter. Hakk en rød løk. Bland alt dette i en stor bolle og sett det til side. Del granateplet og ta ut frøene og saft. Sett det til side. Bland alt til dressingen og hell den over salaten rett før servering. Server i passelige salat tallerkner. Fordel granteple frø og saft over. Passer til kylling. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Arkana Skrevet 2. januar 2006 #10 Del Skrevet 2. januar 2006 Takk for svar Kameraten min sa noe om at hvis frøene ble spist så .. ja .. ble resultatet diare.. ← Glad du ikke fortalte meg det da jeg først fikk smaken på granateple og ble så hekta at jeg spiste flere om dagen (uten diaré ). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. januar 2006 #11 Del Skrevet 2. januar 2006 Javisst er det nam Nå har jeg lyst til å kjøpe det til i morgen. Men jeg er ikke helt sikker på hvor jeg får tak i det her i Kristiansand :klø: Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest 1111 Skrevet 2. januar 2006 #12 Del Skrevet 2. januar 2006 Glad du ikke fortalte meg det da jeg først fikk smaken på granateple og ble så hekta at jeg spiste flere om dagen (uten diaré ). ← Lurte meg godt gjorde han, han fikk meg til bruke laaaang tid på et halvt granateple. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
ashera Skrevet 3. januar 2006 #13 Del Skrevet 3. januar 2006 Arkanas brownies smaker kjempegodt når de garneres med granateplekjerner og hjemmelaget vaniljeis.... Nigella har en lun salat med langtidsstekt lammekjøtt, mynte og granateple. Tror den står i "Nigella bites". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest piaf Skrevet 3. januar 2006 #14 Del Skrevet 3. januar 2006 Det finnes også flere oppskrifter med granateple i Moro sine to kokebøker, bl.a. en vinterversjon av bulgursalat med granateple i stedet for tomat, og med valnøtter i. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
SissiB Skrevet 3. januar 2006 #15 Del Skrevet 3. januar 2006 Masse gode oppskrifter her. Ellers er jo granateple helt nam å ha oppå iskremen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Nilma Skrevet 4. januar 2006 #16 Del Skrevet 4. januar 2006 Da jeg så granateple-tråden her i går, fikk jeg så lyst på denne salaten at jeg måtte ha den til middagen i dag. Granateple- og agurksalat 3-4 granatepler 1 agurk 1 rødløk eller vanlig løk saft av en sitron en liten bunt mynte salt og pepper Ta frøene ut av granateplene, del agurken i fire på langs og deretter i tynne skiver. Del og skjær opp løken på samme måte som agurken. Bland alt, ha i hakket mynte, sitronsaft og salt og pepper. Salaten er deilig og frisk, og smaker kjempegodt til f.eks. kylling eller på et meze-bord (dessuten har jeg en teori om at den må være god til fisk). Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Gjest Skrevet 5. januar 2006 #17 Del Skrevet 5. januar 2006 Takk for svar Kameraten min sa noe om at hvis frøene ble spist så .. ja .. ble resultatet diare.. ← Jeg tror det er papayafrø som kan føre til diaré... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå