plastjuletre Skrevet 21. november 2005 #1 Skrevet 21. november 2005 Gi meg din beste oppskrift på hjemmelagede karameller
Arkana Skrevet 21. november 2005 #2 Skrevet 21. november 2005 Gammeldagse fløtekarameller 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald.
Trampe Skrevet 21. november 2005 #3 Skrevet 21. november 2005 Nam! Si ifra når du har prøvd å lage de, da!
plastjuletre Skrevet 21. november 2005 Forfatter #4 Skrevet 21. november 2005 Jeg vil gjerne ha flere oppskrifter!
cosmo Skrevet 21. november 2005 #5 Skrevet 21. november 2005 Åh, det hørtes godt ut, det!! Nå har jeg nesten aldri bakt i før, så jeg vet ikke om jeg tør å kaste meg over så avanserte ting med det første...Blir det mer enn 3 ting å tenke på på en gang begynner vel hjernen min å ryke men det hørtes jo knallgodt ut,da... Kanskje jeg skulle prøve.. Eller er det noen som har noen enklere karameller?? (oi, er dette litt off-topic hva du mente, plastjuletre??)
plastjuletre Skrevet 21. november 2005 Forfatter #6 Skrevet 21. november 2005 Eller er det noen som har noen enklere karameller?? (oi, er dette litt off-topic hva du mente, plastjuletre??) ← Nei vet du, jeg tenkte samme tanken
Arkana Skrevet 21. november 2005 #7 Skrevet 21. november 2005 Jeg har flere karamelloppskrifter altså. Julekarameller 1,5 dl kremfløte 100 g smør 250 g sukker 1,5 dl lys sirup 50-75 g mørk sjokolade 50 g hvit sjokolade 100 g skåldede mandler Bland fløte med smør, sukker og sirup i en kjele og kok opp. Tilsett sjokoladen. Kok videre uten lokk til massen består vanntesten. Ta gryten av varmen og rør inn mandler. Hell i en bakepapirkledt og oljepenslet langpanne. Skjær den stivnede karamellen i små stykker. Sjokoladekarameller 60 g smør 3 dl kremfløte 1 ½ dl sirup 150 g sukker 1 ss vaniljesukker 3 ss kakaopulver Bland alt i en vid kjele. La småkoke uten lokk på middels varme i ca 1 time. Rør jevnlig. Drypp litt av massen i kaldt vann, kan den rulles til en kule er den ferdig. Hell på smurt matpapir i en flat form. Klipp den i ruter når den er nesten kald. Microkarameller 100 g smør 4 ss lys sirup 4 ss sukker 4 ts kakao 6 ss kokosmasse 4 dl mandelflak Bland smør, sirup, sukker og kakao i en bole egnet for mikrobølgeovn. Sett i ovnen på ca 700 W i 5 minutter. Rør i massen 2-3 ganger i løpet av koketiden. Ta bollen ut og rør inn kokos og mandelflak. Fylles i konfektformer. Oppbevares tørt og kjølig.
Malama Skrevet 22. november 2005 #8 Skrevet 22. november 2005 3 dl sirup 3 dl fløte 3,5 dl sukker 0,5 dl vann Putte i kjele, koke opp under omrøring, fortsette å røre til den består vanntesten (ja, den med en dråpe av massen i vann, som skal kunne bli en kule) Slå ut på et brett smurt med litt olje, og la avkjøles litt. Klipp/skjær i passe biter før den er blitt for hard. Legges lagvis i lufttettboks med matpapir mellom lagene, eller pakkes i celofan etter eget ønske. Ikke akkurat slankekost, men innmari godt
Gjest Gjest_lene_* Skrevet 22. november 2005 #9 Skrevet 22. november 2005 en del sukker en del lys sirup en del fløte kok i ca 20 min. ta dråpeprøven. hell i form (f.eks. bretta aluminiumsfolie, smurt) skjær opp i passe biter. enkle og gooooode
skrue Skrevet 23. november 2005 #11 Skrevet 23. november 2005 Lurer litt på om dette blir den nye snop-tingen jeg skal prøve til jul i år. Hva er egentlig "passe biter" (størrelse) for slike karameller? 2 x 2 x 1.5 cm? Og Arkana, om du har laget dette. Siden man skal ha en halv boks: Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser.
la_luz Skrevet 23. november 2005 #12 Skrevet 23. november 2005 Lagde noen karmeller i fjor, de ble så kornete etter et en uke, noen som vet grunnen til dette?
Arkana Skrevet 23. november 2005 #13 Skrevet 23. november 2005 (endret) Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser. ← Jeg har to typer (en litt søtere fra Nestlé, og så VikingMelk), de inneholder begge 3,9 dl. Endret 23. november 2005 av Arkana
Malama Skrevet 23. november 2005 #14 Skrevet 23. november 2005 Lurer litt på om dette blir den nye snop-tingen jeg skal prøve til jul i år. Hva er egentlig "passe biter" (størrelse) for slike karameller? 2 x 2 x 1.5 cm? Og Arkana, om du har laget dette. Siden man skal ha en halv boks: Hvor mye inneholder din boks med kondensert melk? Jeg vet nemlig ikke om de er å få kjøpt i flere størrelser. ← De karamellene jeg lager blir HARDE, og de blir slett ikke 1,5 cm tykke i alle fall, jeg bare slår massen ut på et brett og lar det renne utover, skjærer i sånne "passe biter" til å ha i munnen, husk at de er HARDE, det er vel kanskje ca 2x2 cm, og de er vel ca 0,5 cm tykke tenker jeg
skrue Skrevet 23. november 2005 #15 Skrevet 23. november 2005 Lagde noen karmeller i fjor, de ble så kornete etter et en uke, noen som vet grunnen til dette? ← Kan årsaken være at sukkeret krystaliserte seg over tid? Ser ut til at vinstein (kremortartari) forhindrer dette http://no.wikipedia.org/wiki/Argol
Gjest glamhudpleier Skrevet 12. desember 2007 #16 Skrevet 12. desember 2007 <span style='color:maroon'>Gammeldagse fløtekarameller</span> 5 dl sukker 2,5 dl helmelk 1 ss lys sirup 60 g smør 1 knivsodd salt ½ boks kondensert melk 1 knivsodd kremortartari 1 ts vaniljeessens Bland sukker, melk, sirup, smør og salt i en tykkbunnet gryte. Sett på sterk varme og rør hele tiden til smøret har smeltet. Kok blandingen i 5 minutter. Skru ned varmen og rør inn kondensert melk og kremortartari. Kok blandingen i 20-25 minutter mens du rører hele tiden. Drypp en dråpe i kaldt vann, kan den rulles til en kule er massen ferdig. Ta gryten fra varmen og rør inn vanilje. Hell massen i godt smurt form og skjær den i firkanter når den er kald. Noen som vet om jeg kan bruke litt fløte og vann istedet for h-melk??? HASTER!!!!
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå