Rosenrød Skrevet 28. august 2005 #1 Skrevet 28. august 2005 Noen som har oppskrifter på muffins med "mat" i, feks ost og skinke?
Arkana Skrevet 28. august 2005 #2 Skrevet 28. august 2005 Lunsjmuffins (10 store eller 16 mindre) 2 gulrøtter 1 purre 5 dl hvetemel 3,5 dl sammalt hvete grov 3 ts bakepulver 1 ts salt 2 ss hakket frisk timian eller 1 ts tørket 3 egg 2,5 dl vann 1,5 dl kefir 1 dl olivenolje 1 egg 2 dl cottage cheese ½ dl seterrømme 1 dl revet ost Riv gulrøttene grovt. Skjær purre i tynne ringer. Bland sammen det tørre og tilsett grønnsaker og timian. Pisk eggene skikkelig opp og visp inn vann, kefir og olje. Rør eggeblandingen inn i det tørre. Fordel røren i muffinsformer. Bland sammen egg, cottage cheese, seterrømme og ost. Lag en fordypning i hver muffins og hell i en skje røre. Pynt med litt purrestrimler og stek ved 175 grader i ca 30 minutter. Matmuffins (12 store) 8 dl hvetemel 1 ss bakepulver 1 ts salt 100 g smør 4 dl melk 1 purre 100 g kokt skinke eller salami 2 dl revet ost Kjør sammen i en foodprocessor mel, bakepulver, salt og smør i terninger. Kjør til en finkornet masse. Tilsett melken og kjør sammen til en deig. Rør inn for hånd, finhaket purre og tynne strimler av skinke eller salt pølse . Fordel deigen i smurte muffinsformer. Dryss over ost og stek i varm stekeovn 220 grader på midterste rille i 12-14 min. Avkjøl på rist. Smakstilsetning kan varieres, prøv soltørket tomat og sorte oliven eller finhakket paprika i stedet for purre.
Grooo Skrevet 28. august 2005 #3 Skrevet 28. august 2005 Ostemuffins 250 gr. hvetemel 3 ts. bakepulver 200 gr. revet ost 4 egg 1 beger (3 dl) rømme salt, paprikapulver, oregano etc. (bruker i alle fall en t-skje med paprikapulver, er bare å prøve seg fram?) Små pølsebiter, paprika, løk etc. blandes i deigen, og deigen fordeles i en muffinsplate med plass til 12 muffins. Det er kanskje lurt å bruke papirformer i tillegg, for det har ofte lett for å sette seg fast. --> Stekes på 200 grader i ca 25 minutter Like gode varme som kalde!
Rosenrød Skrevet 28. august 2005 Forfatter #4 Skrevet 28. august 2005 Er det forskjellige str på muffinsformer? Går det an å bruke den "vanlige" str på disse? Bør en ha muffinsplate i tillegg?
Arkana Skrevet 28. august 2005 #5 Skrevet 28. august 2005 Store vil si som amerikanske muffins. Du må ikke bruke muffinsbrett, men hvis ikke bør du bruke doble muffinsformer (av papir). Du kan fint bruke vanlig størrelse, da blir steketiden litt kortere.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå