Gå til innhold

Tapas.. noen spørsmål.


Arielle

Anbefalte innlegg

Hvordan var det nå man lagde de salte tapaspotetene. Skulle man koke potetene i lik mengde vann og salt?

I en oppskrift sto det at man skulle la kjøttet ligge i tapenade. Jeg antar at det er en slags marinade for tapasmat? Men hvor selger de det? Matbutikker?

Til slutt: er det noen som har noen tips til lettvinte og gode tapasretter?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

Tapenade er laget av oliven, hvitløk, ansjos og olje hvis jeg ikke husker helt feil. Det er ganske lett å lage selv, men jeg mener også at jeg har sett det i glass på Meny.

Jeg pleier alltid å ha med "spicy meatballs", spekepølse av noe slag og dadler med bacon når jeg har tapas. Ellers er det godt med noe sjømat, chilimarinerte scampi, for eksempel.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Hvordan var det nå man lagde de salte tapaspotetene. Skulle man koke potetene i lik mengde vann og salt?

I en oppskrift sto det at man skulle la kjøttet ligge i tapenade. Jeg antar at det er en slags marinade for tapasmat? Men hvor selger de det? Matbutikker?

Til slutt: er det noen som har noen tips til lettvinte og gode tapasretter?

Det tror ikke jeg du skal gjøre.. Blir nok forferdelig salt!

Tips:

Ovnsbakte amadinepoteter

Aioli

Chorizo, både vanlig og stekt (et must for meg). Kan også kokes i rødvin.

Serrano

Ost (feks pecorino, manchego, tallegio..)

Marinerte oliven

Hvitløk- og chilimarinerte scampi, anrett de gjerne på spyd

Kjøttboller

Klippfiskboller (husker ikke hva de heter, men de lages av bla klippfisk og poteter og friteres)

Gazpacho

Edit: Brandade heter de klippfiskbollene :)

Endret av venus_
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Gjest nextlife
Hvordan var det nå man lagde de salte tapaspotetene. Skulle man koke potetene i lik mengde vann og salt?

Jepp, lik mengde salt og vann, og de blir ikke for salte, men det legger seg en tørr salthinne utpå skallet.

Kok opp vann, ha i samme mengde salt og små poteter med skall. Når potetene er kokt, helles vannet av og de dampes til fuktigheten er vekk.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

  • 2 uker senere...

Hvor mye salt og vann da? Har kjøpt noen små poteter, men fant ikke slike super små, men må vel duge de jeg har kjøpt. Skal vannet dekke over potetene i kjelen?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Annonse

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...