Gå til innhold

Den store tapas-tråden!


Anbefalte innlegg

Skrevet

Jeg skal komme med en tapasoppskrift her i løpet av dagen og oppfordrer alle dere andre til å være med å lage den store "tapas-tråden" samme med meg.. :)

Videoannonse
Annonse
Skrevet

Jeg trenger tapasoppskrifter, så jeg har lyst til å følge med :popcorn:

Gjest nextlife
Skrevet
Jeg trenger tapasoppskrifter, så jeg har lyst til å følge med :popcorn:

Okei, da starter jeg da, men da får dere komme igjen her :fnise:

Kjøttboller med bacon :

Hvis du vil gjøre det enkelt, bruk kjøpte kjøttboller, surr bacon rundt, fest med tannstikkker, og sprøstek baconet. (eller bruk din favorittoppskrift på kjøttboller hvis du gidder)

Surprisepoteter :

Kok små poteter, del i 2, grav ut innholdet og lag en skikkelig potetmos (med fløte og eggeplomme) Surr finhakket bacon og løk på panna, bland dette i potetmosen. Fyll potetmos i de tomme skallene, ei skive ost på toppen, nykvernet pepper og gratinèr.

Rullader

Bruk vestlandslefseflak (heter det det?)

Smør de ferig fuktede lefsene med snøfrisk, bruk litt finhakket hvitløk om du liker, legg ruccolasalat over hele, strø finhakketde tørkede tranebær på. Rull sammen, legg i plastfolie i kjøleskapet et par timer. Skjær lefsene i små rullader.

Sprøstekt fenalår

Tynne skiver av fenålår settes på tannpirkere eller små grillspyd, freses i godt varm panne ei kort stund. Fest en liten skive med chèvre på etter steking, mens fenalårskiven ennå er varm.

Kyllingspyd

Lager denne i mange varianter, marinerer kyllingstrimler først, trer på spyd, og steker (jeg steker det kjapt i ovnen)

1. Olje, knuste peanøtter, lime, pepper. Dyppes i sesamfrø før steking

2. olje, Black boy`s Thai (krydder på stålbokser), noen sitrondråper eller hvitvin. Dyppes i finhakket sitrongress før steking.

Det var mine bidrag i denne omgang, kommer tilbake med flere.

Gjest nextlife
Skrevet

Dytter opp i håp om masse gode og inspirerende tapastips :lete:

Skrevet

Her henger jeg meg på! Elsker tapas!!!

Saltkokte poteter med ajoli er en favoritt:

Kjøp små gourmet-poteter (evt. plukk ut de aller minste mandelpotetene) og kok de i vann tilsatt masse grovsalt. Fordelen er at potetene ikke koker sunn! Bruker ca 0.8 dl salt til 1 kilo poteter. Lettvindt og godt å dyppe i ajoli!

Skal prøve å lage wasabikreps (har aldri prøvd det før)

Ferdig pillede krepsehaler

Majones blandet med wasabi, litt lime og hakket koreander

fordel i salte krustader eller på små kjeks.

Vil ha flere oppskrifter!

Gjest nextlife
Skrevet

Her kommer noen flere fra meg

Djevelske egg 5 stk (10 halve)

5 Hardkokte egg

3 ss majones

1-2 ss lettrømme/matyoghurt

3 ss syltet (eller gjerne bakt) rød paprika

1/2 liten rød chili (ikke frø)

cayennepepper og salt etter smak

- egg deles i to, plommen finmoses, paprika og chili finhakkes, alt blandes og legges tilbake i "eggehviten"

Drysses med paprikapulver

Aparges og spekeskinke

Frisk asparges

Spekeskinke

Parmesanost

God olje, f.eks oliven

Grovmalt pepper

Kok asparges, (for å få den sprø og god, ha den rett over fra kokende vann til isvann).

Legg ut skiver av spekeskinke, drypp på litt olje, strø over godt med grovmalt pepper, et flak parmesan, rull 1 asparges inn i hver spekeskinkeskive.

Pasta/pestosalat

Kok 1 pk ønsket pasta (jeg bruker skruer, godt "feste" for pestoen).

Gni 1 glass pesto inn i den ferdigkokte pastaen. Strimle ønsket mengde soltørket tomat i olje, som blandes i. 1 beger ruccola blandes i rett før servering. Strø over med litt flaksalt.

Gjest Ansjoni
Skrevet (endret)

.

Endret av Ansjoni
Skrevet

Jeg lager selvkomponerte kjøttboller i tomatsalsa. Kan brukes alene som et helt måltid med ris og salat ved siden av eller som tapas.

Krydrede kjøttboller med tomatsalsa.

4-500 gram karbonadedeig tilsettes finhakket hvitløk, pepper, chili og annet krydder etter ønske. Kan også tilsettes egg, brødrasp ol. for å drøyes litt.

2-4 hvitløkskløfter grovhakkes og freses i litt olje sammen med en liten finhakket løk.

Tilsett 2 bokser hakkede tomater og en liten boks tomatpure. La dette småkoke uten lokk mens kjøttbollene steker.

Lag små boller av karbonadedeigen og stek dem i varm stekepanne.

Etter at tomatsalsaen har putret i ca 30 minutter skal den ha blitt en del tykkere. Smak til med krydder og urter + litt sukker. Legg i kjøttbollene og la det putre videre til salsaen er tykk og klistrer seg til kjøttbollene.

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...