Gå til innhold

Byggryn


Gjest Gjest

Anbefalte innlegg

Fortsetter under...

Lager byggotto, samme fremgangsmåte som risotto bare med byggryn.

Bruker det også i betasuppe og lapskaus.

I tillegg bruker jeg byggmel i vafler, lapper og brøddeigen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Byggrisotto og betasuppe her også - dessuten lager jeg salat av byggryn med grillede grønnsaker, soltørkede tomater, pinjekjerner og vinaigrette.

Her er dessuten en vegetarisk suppeoppskrift med byggryn som jeg bruker ofte.

Provencalsk grønnsakssuppe med byggryn og linser

60 gram byggryn

60 gram Puy-linser

1 løk

1 selleristang

1 liten purre

2 gulrøtter

1 boks hermetiske tomater

12 dl vann eller grønnsakskraft

3 fedd hvitløk

timian

olivenolje

salt og pepper

Legg byggryn i vann over natten. Surr finhakkede grønnsaker (- purre), hvitløk og timian i oljen, tilsett tomater, vann, linser og byggryn og kok ca. 45 min, til gryn/linser er møre. Ha purre i de siste 15 min av koketiden, og gjerne en neve hakket frisk basilikum eller bladpersille tilslutt, om du har.

Server med litt extra virgin olivenolje på toppen.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...