Gå til innhold

Bellatrix' Blog

  • blogginnlegg
    18
  • kommentarer
    35
  • visninger
    4 739

Å være syk i velferdsnorge.


Gjest

805 visninger

I disse valgtider er det mye snakk om trygdede og om fordelig av goder. Jeg legger merke til, også her på kg, at noen mener mennesker som ikke klarer å jobbe også skal klare seg med lite penger. Hvorfor skal vi straffes med dårlig økonomi? For min del er det ille nok å være syk om jeg ikke skal slite økonomisk i tillegg. Sponheim sa at det var riktig med høye egnendaler fordi vi må dele på utgiftene til å være syke. Men det er jo funksjonshemmede og de som er mye syke som betaler den regningen. Samtidig som de er de med minst penger. Hvor er logikken?Jeg ser brukere her på forumet som mener at syke ikke skal få noe hjelp fra det offentlige, maks støtte til en liten hybel. Men hvorfor skal ikke vi også ha mulighet for et godt liv? Som sagt så synes jeg det er ille nok å være syk. Noen mener det er for lett å bli uføretrygdet. Det kan jeg banne på at det ikke er. Mamma er blitt tvunget til å prøve å jobbe på tross av sykdom. Nå er hun blitt 10 ganger verre. Faktisk er hun blitt så ille at hun kanskje havner i rullestol. Jeg for min del tyna meg selv så hard at jeg ble liggende en uke på sykehus. Er det sånn vi vil ha det? Jeg har nå søkt uføretrygd. Alle sier det er så vanskelig å få. Tror politkerne jeg får det bedre om jeg skal få angst i tillegg til fysiske sykdommer? Her har jeg gått i over et halvt år uten inntekkt og uten å vite om jeg noensinne får det. Og folk sier det er folk enkelt? Dere kunne prøvd selv å sett hvordan det er. Å være syk, ha dårlig økonomi og i tillegg leve et liv i uvitenhet om fremtiden.

8 kommentarer


Anbefalte kommentarer

Hei Fighter.

Uansett system....så vil det alltid være noen som faller utenfor.

Når det gjelder å ha et godt liv....så er jeg av den oppfatning av at det ikke er tuftet på økonomiske goder (presiserer: det tror jeg heller ikke du er :))....forutsetningen er imidlertid at man har en økonomi så man kan føle seg trygg.

Vi har en veldig god velferdsstat....det er så synd at du og mennesker som er nær deg kanskje har falt mellom noen stoler.

Noen ganger er det heller ikke velferdsstaten det er noe feil med, men det mennesket som skal vurdere din sak. En god velferdsstat er ingen garantist mot feil menneske på feil plass.

Det er veldig mye trygdemisbruk i dette landet.....så det er nok en medvirkende årsak til at systemet er lagt opp på en måte som kan føles vanskelig og kranglete for de som trenger hjelp. Da er det jo ikke velferdsstaten sin skyld, men de som misbruker systemet.

Har du noen ide om hvordan det du skisserer kunne vært løst?

Lenke til kommentar

Nei. Men det er flere som ikke får den hjelpen de trenger enn det er folk som misbruker systemet. Jeg mener i hvert fall at man ikke skal være nødt til å tynes til det ytterste.

Selvfølgelig handler ikke et godt liv bare om økonomi, men det er greit å kunne bo ok og ha mulighet til å delta sosialt for eksempel.

Lenke til kommentar

Jamen Fighter...har du noen tanker rundt hvordan dette skulle kunne løses?

Jeg forstår det er tungt å kanskje oppleve å ikke bli trodd i en sånn situasjon, jeg forstår også at det er slitsomt å leve med dårlig råd....men jeg er ikke alltid enig i at det er velferdsstatens som svikter i de henseendene....selv om det også skjer.

Jeg kjenner jo ikke din situasjon....derfor må jeg snakke generelt. :)

Lenke til kommentar

Jeg vet ærlig talt ikke sixx. Jeg er vel bare litt oppgitt over alt pratet om hvor forferdelig det er med disse trygdede og at det blir stadig vanskeligere å nå frem.

Lenke til kommentar

Det er ikke lett når man havner utenfor A4 formatet, og de siste årene har det blitt vanskeligere både å være arbeidsledig og å være langtidssyk. Man får jo ikke noe godt liv når man ikke er frisk og i tillegg må kjempe mot systemer, for systemene hjelper deg ikke. Det er greit at det ikke skal være for enkelt å få hjelp, men det skal ikke være tilnærmet umulig heller.

Man skal være ressurssterk for å klare seg, og slik skal ikke et velferdssamfunn fungere, synes jeg. Velferdssamfunnet burde ha råd til å fange opp de som faller utenfor, uten at alle regler skal brukes mot dem.

Og det er usolidarisk at de som trenger mest hjelp, sakker akterut i velferds-Norge, slik at skjevhetene mellom de som er innenfor og de som er utenfor stadig blir større.

Lenke til kommentar

Takk, Bettie. Du skjønner hva jeg mener. Man skal være bra frisk for å være syk.

Ja, ja. Jeg får bare håpe jeg får den hjelpen jeg trenger og stemme på det partiet som står meg nærmest.

Lenke til kommentar
Jeg vet ærlig talt ikke sixx.

Ikke jeg heller Fighter....var derfor jeg spurte. Jeg tror rett og slett ikke det går an å få til et system som alle føler er rettferdig.

Diskusjoner/prat om "disse trygdede" har jeg ikke sett....så det kan jeg ikke uttale meg om. Men prøv å ikke ta diskusjonene her personlig....det er ingen her som vil deg annet enn godt.

Lenke til kommentar
  Men prøv å ikke ta diskusjonene her personlig....det er ingen her som vil deg annet enn godt.

Takk. :klem: Jeg vet jeg ikke må ta det personlig, men av og til faller jeg litt ned og da er det lett å lese ting negativt.

Lenke til kommentar

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå

Artikler fra forsiden

×
×
  • Opprett ny...