Gjest Anonymous Skrevet 22. desember 2004 #1 Skrevet 22. desember 2004 Jeg skal lage min aller første julerett og har tenkt på pinnekjøtt. Har dere andre noen gode råd å komme med, ting jeg må huske på, alt det viktigste? Det er jo mange måter å lage maten på, men jeg har ikke det store sammenligningsgrunnlaget enda
Klips Skrevet 22. desember 2004 #2 Skrevet 22. desember 2004 Jeg synes det er godt hvis du tar kjøttet en liten tur innom stekeovnen etter koking så det blir litt sprøtt i kantene. Det viktigste? Det er kålrabistappen! Selv glemte jeg helt poteter da jeg lagde pinnekjøtt første gang, måtte få en av gjestene til å kjøpe med seg noen
Gjest Anonymous Skrevet 22. desember 2004 #3 Skrevet 22. desember 2004 Hei, ikke glem å legge i vann pinnekjøttet kvelden før. Jeg pleier å la det ligge i vann en natt og en dag før jeg koker det. Det finnes sånne praktiske ferdig-lissom-bjørkepinner i matbutikken, som du kan bruke i bunnen av gryta i stedet for å måtte ut å hugge ved. Pleier å blande kålrabistappen med hvit saus slik at den blir mild og god og "henger sammen". Kokte poteter, tyttebærsyltetøy og sennep hører med. Nam-nam - dette er min lillejulaftentradisjon og jeg GLEEEDER MEG
hegehi Skrevet 23. desember 2004 #4 Skrevet 23. desember 2004 Ha et par poteter, fløte, salt , pepper og smør i kålrabistappen, så blir den kjempegod. Nykokte poteter og dampet (ikke kokt) pinnekjøtt, så har du det du trenger!
Gjest Anonymous Skrevet 25. desember 2004 #5 Skrevet 25. desember 2004 Ser på pakken at det står kokeklart, må jeg ha kjøttet i vann da?? Hører mye forskjellig om det...
Gjest Gjesta Skrevet 25. desember 2004 #6 Skrevet 25. desember 2004 Ser på pakken at det står kokeklart, må jeg ha kjøttet i vann da?? Hører mye forskjellig om det... Hvis det står at det er kokeklart, er det ferdig til å dampes. Koketid er 1.5-2 timer, du merker når det er ferdig.
Snuppelure Skrevet 26. desember 2004 #7 Skrevet 26. desember 2004 Så skla det ikke kokes men dampes da.... Selve pinnen som gjør at dette heter pinnekjøtt og ikke fåreribbe legger du i bunden av kjelen som en rist for kjøttet, og passer på å fylle på vann til pinne kanten så det ikke tørker ut. Dette skal egentlig være bjørkepinner. jeg kjøper de ferdig i butikken som byggeklosser. Litt juks vil noen si... men veldig praktisk.
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå