Gå til innhold

Marsipankake


Anbefalte innlegg

AnonymBruker
Skrevet

Jeg skal lage min første marsipankake til helgen.

Marsipanlokk er kjøpt inn, det samme med ingredisenene til selve kaka.

Er det noe jeg må huske på, slik at det ikke går skeis?

Jeg lager en sukkerbunn, og tenker å dele den i tre. Lagene består av krem og vaniljekrem, samt noe syltetøy.

Bør bunnen dynkes før den deles i tre, eller bør hver del dynkes for seg selv?



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
AnonymBruker
Skrevet

Dynk etter at de er delt. Dynk med melk, juice eller eventyrbrus, Sprite eller fanta :) Så er det bare å smøre fyllet på og ha lit krem under marsipanlokket :) Lykke til!



Anonymous poster hash: 400ed...fbf
AnonymBruker
Skrevet

Tenker å dynke med litt melk.

Du skriver litt krem under marsipanlokket, bør det være et tynt lag kanskje? Jeg ser for meg at det kan flyte litt, dersom det blir for mye når lokket skal på?

:)



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
Skrevet

Tenker å dynke med litt melk.

Du skriver litt krem under marsipanlokket, bør det være et tynt lag kanskje? Jeg ser for meg at det kan flyte litt, dersom det blir for mye når lokket skal på?

:)

Anonymous poster hash: 001ea...0fa

Bare et tynt lag med krem under marsipanen ja :)

Mmh, høres akkurat ut som kaken bestemoren min lager!

AnonymBruker
Skrevet

Før du legger på marsipanen:

william-og-markus-fram-til-20-05-2014-83



Anonymous poster hash: 400ed...fbf
AnonymBruker
Skrevet

Takk for illustrerende bilde. Jeg hadde helt glemt å tenke på at kantene også skulle ha krem på seg :)

Da tenker jeg at jeg kommer vel i havn med kaka.

Takk for tips folkens :)



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
Skrevet

Har du kjøpt sånt ferdigkjevlet lokk?

De er vanskeligere å legge på enn normalt stor kake enn det blir hvis du kjevler selv fordi de er så små. For å få glatte sider er det lettest om lokket er ganske mye større enn kaka sånn at det strekker seg pent. Og til marsipanlokk er ofte billig marsipan lettere å bruke enn dyr (og god) med høyt mandelinnhold.

Youtube har helt sikkert mange hvordan-legge-på-lokk filmer med tips :)

AnonymBruker
Skrevet

Jeg ville nok dynket delene med likør eller rom eller portvin :vin::spise:



Anonymous poster hash: 61a0d...ed4
AnonymBruker
Skrevet

Har kjøpt ferdigkjevlet lokk.

Er det enkelt å kjeve et selv?

Anonymous poster hash: 001ea...0fa

AnonymBruker
Skrevet

Takk for illustrerende bilde. Jeg hadde helt glemt å tenke på at kantene også skulle ha krem på seg :)

Da tenker jeg at jeg kommer vel i havn med kaka.

Takk for tips folkens :)

Anonymous poster hash: 001ea...0fa

Bare hyggelig :)

Anonymous poster hash: 400ed...fbf

Skrevet

Jeg syns faktisk det var lettere å kjevle selv enn å rulle ut den ferdigkjevlede :)

Pleier å kjøpe billigmarsipan til 10-20kr for en sånn "pølse" også kjevler jeg i vei.

(Med litt melis på bordet.)

Som Kvist sier over her er det enklere å kjevle ut billigmarsipanen enn den dyre og bedre ;)

Da jeg brukte "fin marsipan" sprakk lokket over alt - det gjør det aldri med den billige :)

Lykke til med kaken.

Husk å dekke hele med krem. Alle eventuelle "kakeflekker" som syns gjennom og ikke er dekket av krem vil vises som mørke flekker gjennom marsipanlokket.

AnonymBruker
Skrevet

Har kjøpt inn to marsipanpølser fra Rema (billig). Forsøker det, så har jeg det ferdige lokket i bakhånd.



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
AnonymBruker
Skrevet

Har kjøpt inn to marsipanpølser fra Rema (billig). Forsøker det, så har jeg det ferdige lokket i bakhånd.

Anonymous poster hash: 001ea...0fa

Har god erfaring med det ferdigkjøpte, men det oppleves gjerne litt fetere/mer "svett" enn om man kjøper marsipan og kjevler ut selv. Utfordringen ved marsipankake er å finne riktig mengde dynking, om det overdrives går det ut over konsistensen og kakens varighet. Vil absolutt anbefale melk/brus fremfor alkohol til dette formålet. Lykke til, satser på at du får en strålende kake :)

Anonymous poster hash: 489b7...9fc

AnonymBruker
Skrevet

Takker igjen for gode tips.

Skal dele resultatet med dere i morgen :)

Anonymous poster hash: 001ea...0fa

AnonymBruker
Skrevet

Kaka er ferdig, og det gikk veldig bra.

Slet litt med marsipanen, valgte å lage lokket selv. Måtte kjevle et par ganger før jeg fikk det til. Men fikk lagt det fint på kaka, og den er glatt som en barnerumpe ;)

Legger ved oppskriften jeg:

Sukkerbunnen:

4 store egg
150 g sukker
50 g potetmel
100 g Møllerens hvetemel
2 ts bakepulver

Pisket først eggedosis av egg og sukker. Siktet inn det tørre og vendte det forsiktig inn. Fordelte røren i kakebunnen (24 cm). Jeg hadde bakepapir i bunnen og smurte kantene.

Stekte den på 175 grader i ca. 30 minutter.

Avkjølte bunnen på rist.

Skar den opp i tre deler når den var kald. Dynket hvert lag med litt melk.

Fordelte syltetøy, vaniljekrem og fløte mellom lagene. Og plasserte marsipanlokket på.

Jeg valgte å pynte med moccabønner og krem.

Nå gjenstår det bare å smake, men jeg regner med at den smaker godt. :)



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Det høres godt ut:)! Bare en liten side note; pappaen min, som er konditor, fortalte meg at dersom du dynker i melk så bør kaken spises samme dag/senest nest dag. Melken har en tendens til å surne sukkerbrødet litt.

Anonymous poster hash: 9e409...81e

  • Liker 2
AnonymBruker
Skrevet

Det går nok bra. Den skal spises i dag, og blir det rester så fryses den nok :)



Anonymous poster hash: 001ea...0fa
AnonymBruker
Skrevet

Det høres godt ut:)! Bare en liten side note; pappaen min, som er konditor, fortalte meg at dersom du dynker i melk så bør kaken spises samme dag/senest nest dag. Melken har en tendens til å surne sukkerbrødet litt.

Anonymous poster hash: 9e409...81e

Det høres logisk ut, men stemmer ikke alltid i praksis. Vi har spist marsipankake dynket i melk tredjedagen på rad nå :)

Anonymous poster hash: c261d...53a

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Opprett en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...