Gå til innhold

Arbeidsavtale (fast ansatt vikar uten garantilønn) - hva innebærer det?


AnonymBruker

Anbefalte innlegg

Min samboers tidligere arbeidsgiver måtte stenge da myndighetene påla de dette. Her hadde han vært ansatt i 12 år. Det har kommet nye eiere på banen og min samboer har fått tilbud om følgende om han skriver under arbeidsavtalen:

Han vil være ansatt av et av datterselskapene til sin tidligere arbeidsgiver, men leid ut til de nye eierne. I arbeidsavtalen som foreligger, men som ennå ikke er underskrevet står det som overskrift: Fast ansatt vikar uten garantilønn. Hva innebærer dette? Hva hvis det viser seg at det går dårlig for de nye eierne og de ikke får like mange oppdrag som forventet? Da må man se seg nødt til å redusere kostnadene. Man trenger ikke å være rakettforsker for å forstå at man i første omgang vil se seg nødt til å spare inn på personalkostnadene. Dvs. redusere arbeidsstyrken. Da er spørsmålet mitt: Hvis hanplutselig står uten arbeid og er nødt til å søke om dagpenger, vil det ha noe å si ovenfor NAV om det står i kontrakten at man er fast ansatt vikar uten garantilønn eller om det står skrevet kun fast ansatt?

En annen ting som også står skrevet i arbeidsavtalen er at han har 6 måneders prøvetid og 14 dagers oppsigelstid. Er dette vanlig praksis når han skal jobbe for datterselskapet? Det skal sies at de to selskapene er innenfor samme bransje?

Han er veldig skeptisk til å signere kontrakten. Noen som har kjennskap til dette og hva denne kontraktstypen innebærer?


Anonymous poster hash: ce2d9...04c



Anonymous poster hash: ce2d9...04c
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Fortsetter under...

hmm.. det høres rart ut. hovedregel er at man skal ansette fast.. finnes likevel unntak som:

a) når arbeidets karakter tilsier det og arbeidet atskiller seg fra det som ordinært utføres i virksomheten, b) for arbeid i stedet for en annen eller andre (vikariat), c) for praksisarbeid, d) deltaker i arbeidsmarkedstiltak i regi av eller i samarbeid med Arbeids- og velferdsetaten, e) for idrettsutøvere, idrettstrenere, dommere og andre ledere innen den organiserte idretten

Vanligvis vikarierer man jo for en annnen ansatt.. De kan ikke bruke vikar som fast ansettelsesform, det er imot reglene i AML.



Anonymous poster hash: 2a968...04d
Lenke til kommentar
Del på andre sider

Takk for raskt svar. Har kontaktet Arbeidstilsynet og bedt om hjelp. Men, noen som vet hvordan det ligger an med tanke på NAV og dagpenger? Stiller man på lik linje som de som har vært fast ansatt?

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Dreier det seg om en virksomhetsoverdragelse, slik at driften videreføres hos ny arbeidsgiver? Dersom overtakelsen av driften kvalifiserer under disse reglene vil han ha rett på uendret videreføring av sin kontrakt.

Lenke til kommentar
Del på andre sider

Opprett en konto eller logg inn for å kommentere

Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar

Opprett konto

Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!

Start en konto

Logg inn

Har du allerede en konto? Logg inn her.

Logg inn nå
×
×
  • Opprett ny...