AnonymBruker Skrevet 8. mars 2015 #1 Skrevet 8. mars 2015 Vi skal ha gjester i helgen, og jeg ser nå at vi kommer til å få knapt med tid. Har du tips til en god dessert som går fort å lage? Gjerne noe som kan gjøres klart kvelden før :-)Anonymous poster hash: 5823e...d9b
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2015 #3 Skrevet 8. mars 2015 Panna cotta i glass er et nærliggende alternativ. Gjerne med frukt/bær eller en coulis på toppen. Jeg liker denne oppskriften: http://dinmat.no/Panna-cotta-med-skogsbaer (dvs selve panna cottaen, ikke fruktsausen i oppskriften) Anonymous poster hash: 7137a...4f0
Gjest Gjest_Hello Kitte Skrevet 8. mars 2015 #4 Skrevet 8. mars 2015 Ja, panna cotta er dritsimpelt. Og du kan har bær, raspet sjokolade m.m til
Gjest Ennasus Skrevet 8. mars 2015 #5 Skrevet 8. mars 2015 (endret) Det første jeg tenker er at det letteste blir å servere i porsjonsformer. Hva med å servere i martini-glass? Det blir både fint og se på, og enkelt. (evt.andre glass, former) Du kan servere alt mulig i disse glassene: creme brulee, panna cotta, tiramisu, ostekake, mousse, fromasj, tilslørte bondepiker.. Detsoteliv.no har mange fine oppskrifter http://www.detsoteliv.no/oppskrift/panna-cotta-med-jordbaer http://www.detsoteliv.no/oppskrift/so-tiramisue-me http://www.detsoteliv.no/oppskrift/ostekake-pa-glass-med-jordbaer http://www.detsoteliv.no/oppskrift/limoncello-tiramisu http://www.detsoteliv.no/oppskrift/aprikosfromasj http://www.detsoteliv.no/oppskrift/mousse-au-citron Endret 8. mars 2015 av Ennasus
Gjest Tekola Skrevet 8. mars 2015 #6 Skrevet 8. mars 2015 Sjokoladefondanter kan gjøres klar i formene sine og så stekes rett før servering
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2015 #7 Skrevet 8. mars 2015 Sjokolademousse? Du kan lage dagen før Evt om du har tid dagen før kan du jo smekke sammen en kake? Anonymous poster hash: 949b2...189
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2015 #8 Skrevet 8. mars 2015 Det første jeg tenker er at det letteste blir å servere i porsjonsformer. Hva med å servere i martini-glass? Det blir både fint og se på, og enkelt. (evt.andre glass, former) Du kan servere alt mulig i disse glassene: creme brulee, panna cotta, tiramisu, ostekake, mousse, fromasj, tilslørte bondepiker.. En presisering: Man kan ikke servere crème brûlée i martiniglass eller andre stetteglass. Dette fordi de først skal bakes i vannbad i ovnen, noe som er umulig i noe annet enn lave ildfaste keramikk- eller porselensformer, og så når de er avkjølt skal strøs med sukker og brennes av med gassbrenner, noe som kan få glasset til å sprekke, og dermed ødelegge både glass og dessert. Anonymous poster hash: 7137a...4f0 1
AnonymBruker Skrevet 8. mars 2015 #9 Skrevet 8. mars 2015 Is med bær eller fruktsalat? Anonymous poster hash: 7a197...a27
Christiania_Oslo Skrevet 8. mars 2015 #10 Skrevet 8. mars 2015 Den superenkle som egentlig kan lages der og da: Enkel sjokolademousse: -kremfløte -sjokoladesaus(sånn til is) -bær -melis -vaniljesukker 1.)Bland 3dl kremfløte med 1ts vaniljesukker m/håndmikser. Når det nærmer seg kremkonsistens så skviser du oppi sjokoladesaus til ønsket sjokoladefarve. 2.)Ha i fine glass feks dessertglass eller vinglass og pynt med bær og melis.
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2015 #12 Skrevet 9. mars 2015 Tenkte også på smuldrepai. Enten med epler eller bær. Serveres varm/lunken (den kan enkelt varmes opp litt i ovnen om den gjøres klar dagen før) med vaniljeis eller pisket krem. Veldig enkelt og veldig godt. Anonymous poster hash: 79c02...401
AnonymBruker Skrevet 9. mars 2015 #13 Skrevet 9. mars 2015 Dronning Maud Pudding. Karamellpudding Sjokolademousse Anonymous poster hash: 6ff2c...6c5
venus_ Skrevet 9. mars 2015 #14 Skrevet 9. mars 2015 Enig i panna cotta, enklere og bedre kan ikke det bli Smuldrepai som noen foreslår er også veldig enkelt og godt, og kanskje ikke like vanlig å få servert. Jeg bruker å lage denne med vaniljekrem i, http://www.detsoteliv.no/oppskrift/smuldrepai-med-blabaer-og-vaniljekrem, bruker 50 g mandler og 50 g små havregryn. Her kan du lage smuldredeigen på forhånd. Ellers høres Snickerskaken til Sverre Sætre kjempegod ut, denne kan du lage kvelden før. http://www.klikk.no/mat/sjokolade/article703971.ece
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Opprett en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå