AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #101 Del Skrevet 11. april 2013 Linfrø har ikke karbohydrater. Anonym poster: aeb31515811c76b98a9f2356ed68e374 Linfrø har karbohydrater, men det regnes ulikt etter hvorvidt de er knuste eller hele. Kroppen klarer ikke å bryte opp linfrøene og de går tvers igjennom, dermed tar ikke kroppen opp karbohydrater fra hele linfrø.. Er derimot frøene knuste så frigis karbohydraten og da er det en helt annen sak. Anonym poster: 700236e2a4542f12bf3fdaeb355a8fdc Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 11. april 2013 #102 Del Skrevet 11. april 2013 Nå har jeg ikke lest gjennom hele tråden, men tar utgangspunkt i at barnet ditt går på lavkarbo, TS. Jeg skulle fler tenkte som deg. Vel om merke hvis lavkarbo for deg betyr at sukker og hvete ikke inntaes (evnt med stor moderasjon), ikke overdrevent inntakt av mettet fett/animalsk protein. Ingen barn trenger hvete og sukker, tvert i mot. Men skal det bli et hysteri i forhold til NULL-karbo, hvor du eliminerer potet, alt av mel, ris, brød, osv, så ville jeg tenkt meg om. Det går fint å spise LITT spaghetti nå og da, f.eks speltpasta (grov hvis du foretrekker det), det går an å spise upolert ris, quiona, linser/belgfrukter, osv. Såkallte langsomme karbohydrater. For DET trenger barn, det er viktig for utviklingen, og ikke minst trenger barn slik type energi via mat. Lag mat fra bunnen, mye grønt, hold unna konserveringsmiddler og ikke minst aspartam (som er veldig lov på lavkarbo), så gir du gode forutsetninger. 4 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #103 Del Skrevet 11. april 2013 2 år og dør av hjerteinfarkt som 5 åring. Huff. Du må være gal. Hva spiser ungen i barnehagen mens de andre spiser normal kost? Rømme og brokkoli??? Anonym poster: 832a890e370470a849d7e4ca4cfea69f Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 11. april 2013 #104 Del Skrevet 11. april 2013 Man får ikke i seg mindre karbohydrater av å spise brokkoli enn å spise pasta, men man får i seg en annen type karbohydrater - langsomme karbohydrater. Sånn sett så gir ordet "lavkarbo" veldig lite mening. Det dere beskriver i denne tråden er jo et vanlig lav-GI kosthold. Det er ikke rart at folk blir overvektige når de er så dumme. Anonym poster: 27c84e826f2e7e13333aee4315436813 Det går ikke an å sammenligne innholdet av karbohydrater i brokkoli kontra pasta. Klart man får i seg vesentlig mindre karbohydrater via brokkoli. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #105 Del Skrevet 11. april 2013 Ja, jeg er blitt mye bedre av min pollenallergi etter at jeg kuttet ut gluten. Er også forsiktig med hvitt sukker. Og jeg har fremdeles pollenallergi, selv om jeg spiser glutenfritt (og laktosefritt, stort sett sukkerfritt), husstøvmiddallergi, hundeallergi og matallergier også. Til trådstarter. Så lenge barnet får i seg karbohydrater fra frukt, grønt og bær, og får i seg nok energi til tross for noe høyere fett og proteininntak, så ser jeg ikke det store problemet. Men vær forsiktig så det ikke utvikler seg til å bli fanatisk. Store begrensninger i matveien kan også være hemmende for barnet i sosiale sammenhenger, og jeg håper barnet ser at det går greit å spise et pølsebrød, eller en bolle, hvis det vil. Anonym poster: 892178a10496981903d891163d294489 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 11. april 2013 #106 Del Skrevet 11. april 2013 2 år og dør av hjerteinfarkt som 5 åring. Huff. Du må være gal. Hva spiser ungen i barnehagen mens de andre spiser normal kost? Rømme og brokkoli??? Anonym poster: 832a890e370470a849d7e4ca4cfea69f Jeg syns du skal lese deg litt opp om kosthold hvis du tror at lavkarbo/lav GI livsstil innebærer et veldig begrenset utvalg av mat. Jeg har vært veganer i flere år, hvor jeg i tillegg ikke spiste hvete, gjær, sukker, tilsetningsstoffer, søt frukt, osv. Hva spiste jeg da tror du? Knekkebrød, pizza, burger, pasta, supper, gryteretter, salater, veldig mye. Forskjellen er at jeg lagde mat fra bunnen og hadde med mat hjemmefra. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 11. april 2013 #107 Del Skrevet 11. april 2013 (endret) Og jeg har fremdeles pollenallergi, selv om jeg spiser glutenfritt (og laktosefritt, stort sett sukkerfritt), husstøvmiddallergi, hundeallergi og matallergier også. Anonym poster: 892178a10496981903d891163d294489 Tips; kutt ut gjær og eddik (inkl alkohol, særlig i pollensesong). I tillegg anbefaler jeg deg noe som heter bioresonans, tok kverken på pollenallergien min tvert. (google it). Sorry, avsporing... Endret 11. april 2013 av 2shy Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Skjoldmøy Skrevet 11. april 2013 #108 Del Skrevet 11. april 2013 Som jeg har forstått det så er karbohydrater fiber som ikke tas opp av kroppen uansett. Hvis det e som du sier burde det strengt talt stått 0 over hele linja under næringsinnhold, ikke bare under karbohydrater. Anonym poster: aeb31515811c76b98a9f2356ed68e374 Det stemmer ikke helt, for de andre næringsstoffene finner vi i geleen som dannes når linfrø er i kontakt med væske, og den kan vi nyttiggjøre oss. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Phoenix Skrevet 11. april 2013 #109 Del Skrevet 11. april 2013 Ja, jeg er blitt mye bedre av min pollenallergi etter at jeg kuttet ut gluten. Er også forsiktig med hvitt sukker. Trenger ikke å ha noen sammenheng. Jeg er også forsiktig med hvitt sukker Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 11. april 2013 #110 Del Skrevet 11. april 2013 Og jeg har fremdeles pollenallergi, selv om jeg spiser glutenfritt (og laktosefritt, stort sett sukkerfritt), husstøvmiddallergi, hundeallergi og matallergier også. Til trådstarter. Så lenge barnet får i seg karbohydrater fra frukt, grønt og bær, og får i seg nok energi til tross for noe høyere fett og proteininntak, så ser jeg ikke det store problemet. Men vær forsiktig så det ikke utvikler seg til å bli fanatisk. Store begrensninger i matveien kan også være hemmende for barnet i sosiale sammenhenger, og jeg håper barnet ser at det går greit å spise et pølsebrød, eller en bolle, hvis det vil. Anonym poster: 892178a10496981903d891163d294489 Jeg også reagerer fortsatt på pollen, sagflisstøv, husmiddstøv og gammelt støv, men jeg var mye værre før. Jeg spiser heller ikke noe melkeprdukt, da, itillegg til å ha kuttet ut gluten og en del hvitt sukker ... Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 11. april 2013 #111 Del Skrevet 11. april 2013 Tips; kutt ut gjær og eddik (inkl alkohol, særlig i pollensesong). I tillegg anbefaler jeg deg noe som heter bioresonans, tok kverken på pollenallergien min tvert. (google it). Sorry, avsporing... Hva er bioresonans? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Meridian Skrevet 11. april 2013 #112 Del Skrevet 11. april 2013 Trenger ikke å ha noen sammenheng. Jeg er også forsiktig med hvitt sukker Jojo, det har stor sammenheng. Ofte er det slik at folk som reagerer på pollen, kan kryssreagere med diverse matvarer når det er pollensesong, det er derfor de reagerer på pollen. Om man spiser glutenfritt og sukkerfritt, så langt det gå, vil man føle seg mye bedre. Er også viktig å huske å få i seg nok fett, protein, grønt, frukt, bær og vann. 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
2shy Skrevet 11. april 2013 #113 Del Skrevet 11. april 2013 Hva er bioresonans? Noe ala kvantemedisin. http://www.helsesjekken.no/biosoneterapi.html Anbefaler på det varmeste. Denne listen er overhodet ikke oppdatert, men kan kanskje hjelpe til å finne terapeut. Jeg kan komme med anbefalinger i Vestfold/Telemark http://www.bioresonans.net/terapeuter1.htm Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #114 Del Skrevet 11. april 2013 Det stemmer ikke helt, for de andre næringsstoffene finner vi i geleen som dannes når linfrø er i kontakt med væske, og den kan vi nyttiggjøre oss. Da ville karbohydrater også blitt tatt opp. Anonym poster: aeb31515811c76b98a9f2356ed68e374 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Phoenix Skrevet 11. april 2013 #115 Del Skrevet 11. april 2013 Jeg skal ikke avskrive det. Jeg ble bedre i helsen av å kutte ned på kjøtt, spiser minimalt av det. Jeg kan heller ikke spise mr. lee nudler, smågodt, alt av ferdigmat - tomatpure må lages hjemme av tomater, å kjøpe i butikken er fy fy! Ostepop, kjeks er også fy fy. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #116 Del Skrevet 11. april 2013 Linfrø har karbohydrater, men det regnes ulikt etter hvorvidt de er knuste eller hele. Kroppen klarer ikke å bryte opp linfrøene og de går tvers igjennom, dermed tar ikke kroppen opp karbohydrater fra hele linfrø.. Er derimot frøene knuste så frigis karbohydraten og da er det en helt annen sak. Anonym poster: 700236e2a4542f12bf3fdaeb355a8fdc Tror ikke det stemmer. Tror det kun inneholder karbohydrater som kroppen ikke tar opp, altså fiber. Anonym poster: aeb31515811c76b98a9f2356ed68e374 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Phoenix Skrevet 11. april 2013 #117 Del Skrevet 11. april 2013 (endret) Men jeg tåler ikke peanøtter pga allergi mot det. Gluten tåler jeg, og har gjort det Endret 11. april 2013 av Poirot Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 11. april 2013 #118 Del Skrevet 11. april 2013 N har jeg sjekket knuste linfrø, og de inneholder 0 g karbohydrater Anonym poster: aeb31515811c76b98a9f2356ed68e374 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Phoenix Skrevet 11. april 2013 #119 Del Skrevet 11. april 2013 Det står det samme på posen min 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Reza08 Skrevet 11. april 2013 #120 Del Skrevet 11. april 2013 Hvis du tvinger barnet ditt til å gå på lavkarbo, mener jeg at du bør ta en grundig evaluering. Barn trenger et normalt og sunt kosthold. Å starte så tidlig med dette, når hun bare er 2 år, ser jeg på som unødvendig. At hun har litt valpefett, er helt normalt. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå