AnonymBruker Skrevet 18. mars 2012 #1 Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv. Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over? Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Frk Midnattsol Skrevet 18. mars 2012 #2 Del Skrevet 18. mars 2012 (endret) Ååå, de aller beste og desidert møreste kotelettene får jeg når de stekes i ovnen.... Jeg pleier ikke å steke de på steikpanna først, men krydrer de bare, og putter de i en form. Bruker i tillegg stekepose - men mest bare for å slippe å skitne ut ovnen.... Lar de stå på en ca 200 grader i ca 1 time, men man ser egentlig når de er ferdige... Synes det blir utrolig møre og gode når de har vært i ovnen, og kan overhode ikke sammenlignes med når de stekes på steikepanne... Lykke til PS ....og jeg pleier aldri å snu de...men har de egentlig på en rist i en form, og har stekeposen over... Endret 18. mars 2012 av Frk Midnattsol Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Havbris Skrevet 18. mars 2012 #3 Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg har akkurat nå en form med nakkekoteletter i ovnen. Brunet de såvidt i stekepanne, deretter over i en ildfast form. La løk, hvitløk og grønnsaker i bunnen av formen, krydret litt og helte på noen dråper chilisaus og soya, deretter la jeg nakkekotelettene på toppen. 200 grader i 1 time. De pleier å bli utrolig møre og saftige. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
yoga Skrevet 18. mars 2012 #4 Del Skrevet 18. mars 2012 Møre nakkekoteletter er så godt! Jeg pleier å steke kotelettene litt i pannen først slik at de får en stekeskorpe. Deretter krydrer jeg de med provencekrydder, også bærer det i nn i ovnen med formen hvor kotelettene ligger under skiver av tomat, løk og ananas. Jeg pleier å ha aluminiumsfolie over, og lar og den står på 200 grader i ca 40 min. Veldig veldig godt..! Serveres enten alene eller med fullkornsris ved siden av. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
nybegynneren Skrevet 18. mars 2012 #5 Del Skrevet 18. mars 2012 Eller la de koke en stund etter steking.det gjør susen. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 18. mars 2012 #6 Del Skrevet 18. mars 2012 Jeg vender nakkekotelettene i mel, steker de raskt i smør, salter og peprer, legger i langpanne. Heller over litt vann (passer på under steketiden også, slik at det ikke går tørt), og så lar jeg de stå i stekeovn på mellom 125-150 gr i 2-3 timer. Da faller de helt fra hverandre, men er fremdeles saftige. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
melisn Skrevet 9. april 2012 #7 Del Skrevet 9. april 2012 Jeg hadde olivenolje i en liten langpanne i går, hvor jeg hakket masse hvitløk over. Så kryddret jeg kotelettene på begge sider, å la dem i langpannen, dekte til med plastfolie, å lot dem ligge i kjøleskapet til i dag. I dag skrellet jeg et eple, som jeg delte i biter, 3 gulerøtter, som jeg delte i skiver, halv rødløk, å purre, litt vann som dekte formen, la kotelettene oppå grønnsakene, steker på 200 gr i 1 time, snur kotelettene etter 30 min, å da skreller jeg poteter å lar de dampe i kasserolle på rist. Serverer med hjemmelaget sjy, kraften av det som er i langpannen bruker jeg. Masse forskjellige grønne grønnsaker, rødkål å tyttebær Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 9. april 2012 #8 Del Skrevet 9. april 2012 Jeg syns ikke det blir noe særlig godt når eg prøver å lage koteletter selv. Jeg bruner de først i stekepannen slik at de får stekeskorpe. Så salter og peprer jeg og legger i ildfast form. Men hvor mange grader, og hvor lenge? Jeg kunne gjerne tenkt meg å ha de i ovnen i en time, hvor mange grader da? Må de snus? Skal jeg ha aliminumsfolie over? Kommer an på tykkelsen. Tykke har jeg i ovnen 1 time og 15 min på 200 grader. Bruner de i pannen først. Husk dekk formen i ovnen så de ikke tørrer ut Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå