Dolce Skrevet 15. mars 2012 #1 Del Skrevet 15. mars 2012 Gøy med gamle matminner! Fant fin blomkål i butikken i morges, og fikk "flashback" til 70-tallet. Så det ble gratinert blomkål - for første gang på sikkert 25 år. Men det er jo kjempegodt! Ble tilberedt med hvit saus, bacon og blanding av hvitost og parmesan. Anbefales! I morgen skal jeg lage "Arme Riddere". Og de neste ukene må jeg prøve - ostesmørbrød med masse sennep og skinke - rekecoctail - grønnsaker og reker og egg i aspik Moro :-) Andre som har laget noe "gammel mat" i det siste? 3 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 15. mars 2012 #2 Del Skrevet 15. mars 2012 (endret) Jeg har også gått og tenkt på "retromat" i det siste, uten å ha laget så mye av det. Noe jeg lager i ny og ne er fleskepannekaker med kokte poteter og kålrabistappe. Ting som står på "må lage en gang-planen": *terteskjell med tykk hvit saus, fiskepuddingterninger, gulrøtter og erter *ordentlig biff stroganoff *hvalbiff *torskerogn *ostefondue *ostesufflé Endret 15. mars 2012 av Spinell Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest "gjest" Skrevet 15. mars 2012 #3 Del Skrevet 15. mars 2012 Det der er da alle matretter som man eter i ny og ne? 5 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Snøvott Skrevet 15. mars 2012 #4 Del Skrevet 15. mars 2012 Husker vi pleide å ha kålruletter en sjelden gang da jeg var liten, får prøve meg på en vegetarvarient en helg. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 15. mars 2012 #5 Del Skrevet 15. mars 2012 Herlig! Jeg har et par ganger i det siste laget en rett som i hvert fall jeg synes er skikkelig 70-talls: Stekt svinekotelett uten ben, som jeg banker litt flat, servert med kokte grønnsaker (f.eks. løk, purreløk, gulrøtter og brokkoli), kokt ris, og en saus av finhakket løk, meljevning, karripulver, kalkunkraft og litt melk. Jeg har dessuten laget gammeldags rekecocktail noen ganger de siste årene. Og så har jeg lyst til å lage biff tartar i nærmeste fremtid. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 15. mars 2012 #6 Del Skrevet 15. mars 2012 ... for ikke å snakke om ostefondue! Det har jeg skikkelig lyst til å lage en gang igjen snart. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 15. mars 2012 #7 Del Skrevet 15. mars 2012 Husker vi pleide å ha kålruletter en sjelden gang da jeg var liten, får prøve meg på en vegetarvarient en helg. Åhhh vi også! Det er så godt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 15. mars 2012 #8 Del Skrevet 15. mars 2012 Ja, og kålruletter! (Fikk visst litt blod på tann, hehe. Eller vann i munnen.) Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 15. mars 2012 #9 Del Skrevet 15. mars 2012 (endret) Jeg har visst gått glipp av en del av de typiske 70 - 80-talls middagene i første runde, jeg. Vet ikke hvorfor, men vi hadde det aldri hjemme, og jeg har aldri prøvd det senere heller. Har aldri smakt gratinert blomkål, ostefondue, ostesufflé eller de terteskjellene Eneste jeg husker som var veldig 80-talls hos oss var aspik, men det holdt jeg meg langt unna Endret 15. mars 2012 av Rumle Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Spinell Skrevet 15. mars 2012 #10 Del Skrevet 15. mars 2012 De terteskjellene var festmat, må vite Nest etter rekecoctail var det nok den vanligste forretten. 2 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Rumle Skrevet 15. mars 2012 #11 Del Skrevet 15. mars 2012 Jeg har faktisk ikke smakt rekecocktail heller! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2012 #12 Del Skrevet 15. mars 2012 Jeg synes det er veldig god med gammeldags frikassé en gang i blant - feks lammefrikassé eller hønsefrikassé (lager sistnevnte med Stangekylling, som ikke blir like smaksrikt som av høns). Og så har jeg lenge tenkt på å lage ferskt kjøtt og suppe, på høyrygg, med skikkelig sursøt løksaus til kjøttet. Det har jeg i hvert fall ikke spist siden 70-tallet! 1 Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
AnonymBruker Skrevet 15. mars 2012 #13 Del Skrevet 15. mars 2012 PS: Wienerschnitzel laget jeg også forleden, riktignok av kalkunfilet (banket flat). Med kokte poteter, kokte erter, sitronbåt, og ansjos og kapers oppå schnitzelen. Og med hjemmebakt loff kjørt til smuler i dobbeltpaneringen. Kunne tenke meg å lage av kalvefilet for å få det virkelig autentisk. Typisk kafé-mat fra barndommens bilturer rundt omkring i Norge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dolce Skrevet 15. mars 2012 Forfatter #14 Del Skrevet 15. mars 2012 Terteskjell - og ostefondue!!! Åh, disse hadde jeg jo helt glemt. Min mor serverte ofte terteskjell i "syklubben" på 70-tallet. Og vi barna fikk restene ;-) Tror det var med hvit saus og fiskebollebiter (?) og reker - og litt grønnsaker? Hvis jeg husker riktig. Men finnes terteskjell i butikkene fremdeles? Har ikke sett det på leeeenge. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dolce Skrevet 15. mars 2012 Forfatter #15 Del Skrevet 15. mars 2012 De terteskjellene var festmat, må vite Nest etter rekecoctail var det nok den vanligste forretten. Hos oss også! Festmat eller "syklubb-mat". Sånne ting spiste vi aldri til hverdags. Nå må jeg google etter oppskrift på rekecoctail som er litt "autentisk", men samtidig god. Smaksløkene har (heldigvis) forandret seg litt siden 70-tallet. Det er jo også mye av maten fra den tid som jeg aldri-aldri ville spist nå. Men kanskje endel av oppskriftene kan oppjusteres med litt bedre ingredienser? Må prøve. Stakkars min kjære samboer. Han må nok slite seg gjennom mye 70-talls mat de nærmeste dagene Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 15. mars 2012 #16 Del Skrevet 15. mars 2012 Terteskjell finnes i butikken. Det er faktisk en rett jeg lager innimellom. Det samme gjelder ostefondue. Jeg syns begge deler er skikkelig godt. Hvalbiff var en gjenganger da jeg var barn, men sist jeg spise det smakte det veldig tran, så jeg har ikke hatt så veldig lyst på hvalbiff etter det. Kålruletter med kokte poteter og løksaus husker jeg som veldig godt, kanskje jeg skal prøve meg på det en dag. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Zzyzx Skrevet 15. mars 2012 #17 Del Skrevet 15. mars 2012 Jeg synes det er veldig god med gammeldags frikassé en gang i blant - feks lammefrikassé eller hønsefrikassé (lager sistnevnte med Stangekylling, som ikke blir like smaksrikt som av høns). Åh, de har høns i frysedisken i litt større matbutikker, iallfall på Ica. Koster mindre og er mye mer passende for en frikassé enn Stange-kyllingen er. Jeg har aldri engang tenkt på å lage frikassé med kylling. Dette minner meg på at det ikke er veldig lenge siden jeg laga bollefrikassé. Det var digg, det. Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Brunhilde Skrevet 15. mars 2012 #18 Del Skrevet 15. mars 2012 Bollefrikassé er en gjenganger her i huset. Det er kjempegodt! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Dolce Skrevet 15. mars 2012 Forfatter #19 Del Skrevet 15. mars 2012 Hvalbiff var en gjenganger da jeg var barn, men sist jeg spise det smakte det veldig tran, så jeg har ikke hatt så veldig lyst på hvalbiff etter det. Hvalbiff hos oss var billig søndagsmiddag. Fordi "ekte" kjøtt var mye dyrere. Hehe, det har jo forandret seg ganske mye nå. Hvalbiff er nå forholdsvis dyrt. Husker også at noen ganger var det transmak. Men uten den; hvalbiff med kålstuing = himla godt! Kunne forresten vært interessant å vite hvorfor det er transmak på hvalbiff avogtil? Husker blant annet jeg var på finere restaurant i Bergen for ca. 10 år siden, og fikk servert totalt uspiselig "tranbiff". Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Gjest Ludovie Skrevet 15. mars 2012 #20 Del Skrevet 15. mars 2012 Bollefrikassé er en gjenganger her i huset. Det er kjempegodt! Enda en ting jeg ikke har laget på år og dag. Takk! Lenke til kommentar Del på andre sider Flere delingsvalg…
Anbefalte innlegg
Opprett en konto eller logg inn for å kommentere
Du må være et medlem for å kunne skrive en kommentar
Opprett konto
Det er enkelt å melde seg inn for å starte en ny konto!
Start en kontoLogg inn
Har du allerede en konto? Logg inn her.
Logg inn nå